Son Dakika

48 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar Hangileri? Faiz Oranları Nedir?


2016 yılında çıkan yasa ve düzenlemeler sonucunda 48 ay vadeli ihtiyaç kredisi veren bankaların önü açılmış oldu. Daha öncesinde maksimum 36 ay taksitli olarak alabildiğimiz tüketici kredilerini artık 48 ay taksitli olarak alabilmekteyiz. İsterseniz bu krediyi alabileceğiniz bankalara göz atmadan önce önemli detaylardan bahsedelim.
48 Ay Taksitli Tüketici Kredisi


48 ay vadeli ihtiyaç kredisi veren bankalar
48 ay taksitli ihtiyaç kredisi veren bankalar hangileri?

Geçtiğimiz günlerde kredi-bankacılık ile alakalı geniş bir düzenleme yasası yürürlüğe girdi. Bu düzenlemedeki en önemli konu ise 72 ay kredi ve kredi kartı borç yapılandırma idi. Bunun yanısıra ufak çapta bazı düzenlemelere gidildi ve 2014 yılında çıkan yasa dolayısıyla 36 aydan fazla vadeli alamadığımız ihtiyaç kredileri artık 48 aya kadar alınabilir hale geldi. Artık üst limit 48 ay olduğundan bankalar yeni kredi kampanyaları yapmakta geç kalmayacaktırlar. Çünkü henüz kimsenin tam olarak bu bilgiden haberi yok ve her banka "ilk ben yaptım" gayesi içinde olduğundan önümüzdeki 1-2 hafta içinde neredeyse her bankanın 48 ay tüketici kredisi fırsatı sunduğunu görebilirsiniz.

Günümüzde dosttan borç para almak bir hayli güç bu yüzden herkes para ihtiyacını bir şekilde bankalar ile karşılamaktadır. Bazılarımız araç almak istediği için araç kredisi çeker, bazılarımız ise acil ihtiyaçları için tüketici kredisi çeker. Bankalar bizlere çeşitli vadeler ile bu kredileri sunarlar. Taksit sayısı alacağımız kredi tutarına bakmaksızın oldukça önemli bir detaydır. Çünkü 48 ay vadeli ihtiyaç kredisi de alsanız 12 ay vadeli olarak da alsanız vade oranları ne kadar uzun olursa borcumuzu o kadar uzun vadede ödeyebiliyoruz. Ancak faiz oranları da taksit sayısıyla doğru orantılı olarak yükseleceği için aldığınız kredi tutarından çok daha fazlasını bankaya ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Bu son yapılandırma yasası sayesinde BDDK başkanının açıklamalarına göre amaç borç stoklarının erimesiymiş. Burada amaçlanan şey ödenmeyen kredilerin artmasının önü kesilecek ve 72 ay yapılandırma sayesinde ülke ekonomisine katkı sağlanacak. 48 ay tüketici kredisinin yasal olarak uygun hale getirilmesinin sebebi de tam olarak budur. Taksit sayısı uygun olduğu için insanlar kredi çekmeye teşvik edilecek ve yukarıda da söylediğimiz gibi yakında göreceğimiz 48 ay  taksitli ihtiyaç kredisi kampanyaları sayesinde kredi almak epey cazip gelecektir.

Hangi Bankalar 48 Ay Vadeli İhtiyaç Kredisi Veriyor?

Ülkemizde faaliyetlerini sürdüren her banka 48 ay ihtiyaç kredisi verebilir. Ancak önde gelen bankalar aşağıda yer almaktadır.

Odeabank
Finansbank
Ziraat Bankası
İş Bankası
Akbank
Yapı Kredi
Burgan Bank


Kredi vade oranlarının artması dolayısıyla alabileceğimiz kredi tutarları da aynı oranda artacaktır. Yani eskiden size maksimum 10.000 TL tutarında ihtiyaç kredisi veriliyorsa bu tutar yükselecektir. Doğal olarak düşünürsek mantıklı olan da budur ancak kredi tutarının artması dolayısıyla insanlar ödeyemeyeceği miktarlarda kredi alacak ve "nasılsa 72 ay'da öderim" düşüncesiyle yine bankalara borçlu kalacaklardır. Bu yüzden ihtiyacımız olan tutar kadar kredi çekmeli ve kendimize bir ödeme planı belirlemeliyiz.

Devlet destekli evlilik kredisi


Evlilik kararı veren çiftlerin masraflarına yardımcı olmak için devletten almış olduğu kredi türüdür.Bir çok bankadan alınabilecek Devlet Destekli Evlilik Kredisi evlenme arifesinde ki çiflerin nakit ihtiyaçlarına yardımcı olmaktadır.Aile ve Sosyal Politakalar Bakanlığı bu kredi imkanını genç yaşta evliliğe teşvik amaçlı hazırlamıştır.Bahsettim kredi olanağı şuan ülkemizde halen bir tasarı halindedir.Kredinin henüz ne kadar faiz ile alınacağı belli değildir.Bu tasarıda evlenecek olan çiftlerin ilk defa evlilik yapma şartı olup yaşları ise en düşük 18 en yüksek ise 24 olmaları, üniversite mezunu iseler yaş sınırının 26 ya kadar çekilmesi söz konusudur.Maddi durum ölçütleri belirlenmiş olmamakla birlikte ihtiyaç sahipleri yararlanabilecektir.Evlenecek çiftlerden Türk Ceza Kanununun anayasamızda belirlemiş olduğu ağır ceza suçlarında herhangi birini işlememiş olmasıda zorunludur.Bahsetttiğim bu şartları sağlayan kişiler evliliğinin ilk yılı geri ödemesiz en fazla 10bin tl kredi alma imkanına sahip olacaklardır.Eğer ki evliliğinin ilk yılında çocukları olursa kredi ödemeyi 1 yıl daha uzatma imkanına sahip olacaklardır.Verilecek olan kredinin 48 ay taksitle en düşük şekilde faiz oranıyla  devlete geri ödeme yapması istenmektedir.Henüz devlet destekli evlilik kredisini hangi bankaların vereceği belirlenmemiştir.Düşüncelere göre halk bankası, ziraat bankası, vakıf bankası kredi imkanını sunacaktır.Tasarıya göre evlenmek isteyen çiflerden yalnız biri veya ikisi ayrı ayrı kredi çekme imkanı bulacaklardır.Anlaşılacak bankalara göre kredi için kefil istenmesi evlenecek kişilerin maddi gelirlerine göre uygulanacaktır.Evlenecek kişilerden herhangi birinin yetim olması veya devlet yurtlarında kalmış olması durumunda kredinin geri ödemesine başlanması 2 yıl olacaktır.Ödemenin bitmesi 4 yıl sonraya ertelenecektir.Evlilik kredisi almak isteyen çiftler bankalara başvuru yaparak bu olanaktan yararlanacaklardır.


Çeyiz Kredisi ?
Devlet Destekli Evlilik Kredisinden sonra Çeyiz desteği yardımı devletin yapmış olduğu önemli atılımlardan daha biridir.Çeyiz desteği olanağından da yararlanmak için devletin koymuş olduğu kurallar bulunmakta, kısaca bunlardan da bahsedelim.Öncelikle bankaya çeyis hesabı açılıp 3 yıl boyunca bu hesaba düzenli birikim yapılması gerekiyor.3 yılın sonunda evleneceğinizde devlet birikmiş paranızın üstüne 5 bin tl daha ekleyecektir.Bu yardımı hem bayanlar hemde erkekler alabileceklerdir.Verilen yardımın fiyatı 15 bin tl ye kadar çıkabilecektir.Çeyiz hesabı açan bankalar kamu mevduat bankaları olan ziraat bankası, vakıf bank, halk bank; özel mevduat bankaları olan Denizbank, teb, Akbank, Şekerbank, vb.
Devletin evlenmek için imkanı olmayan gençler için yapmış olduğu tasarı ülkemizde gençlerin evlilik oranını artırdığı gibi yeni evli çiftleri maddi sıkıntıdan büyük oranda kurtarmaktadır.Milletimize sağlanan bu olanaktan bizlerde yararlanmayı düşünüyoruz.

En Kolay Kredi Veren Bankalar 2016
Kolay kredi bankaların ihtiyaçları doğrultusunda müşterilerine kampanyalar yaparak verdiği kredi diyebiliriz.Kolay kredi alınması için tabiki diğer kredi alırkende aranan belli başlı şartlar vardır.En az 3 aylık sigorta girişinizin bulunması , gelirinizin olması ve bunu belgelerle ispatlamanıız istenmektedir.Her kredide olduğu gibi kolay kredi çekerkende kredi notunuzun büyük önemi vardır.Aranan şartlartınızın hiç birinin olmaması durumunda veya bir kaçının eksik olması durumunda kredi almak istesenizde bankalar sizlere kapılarını kapatacaktır ve sizlerin kredi notunuzu düşürmek için ellerinden geleni yapacaklardır.Eğer aranan şartlardan herhangi biri uyuşmuyorsa kesinlikle bankalara başvurmayınız.Aranan şartlar tutuyor fakat kredi notunuz düşük ise ilk olarak piyasaya yeni adım atan ve daha büyük müşteri kitlesine hakım olmayan bankaları keşfedip onları tercih etmelisiniz.Kolay kredi veren bankalar Finans Bank , Deniz Bank , Teb Bank , ING Bank ,Fiba Banktır.
Aynı zamanda Deniz Bankk ,Akbank , Odeabank ,Finans Bank ve Garanti bankası diğer bankalara nazaran daha kolay kredi vermek için müşterilerine kısa mesaj üzerinden kolayca kredi başvurusu yapmalarına imkan tanımaktadır.Tabi bu bankalar içinde diğer bankalar için önemli olan kredi notu esas alınmaktadır.Krediniz ön incelemeden geçtiği taktirde kredi almaya bir adım daha yaklaşmış olursunuz.Kısa mesaj servisini kullanan bankalara gönderdiğiniz bilgiler doğrultusunda sizlere olumlu veya olumsuz olarak kısa sürede kısa mesaj yolu ile ulaşacaklardır.Kredi notu düşük olanlar için Fibabankın duyurmuş olduğu kampanya ile ihtiyaç sahipleri kredi alabilmekte.Fibabank tabiki bu krediyi sizlere kefil olacak birini bulmanız durumunda vermektedir.
Bu kapsamda sunulan koşullar şöyle:
·         10000 TL kredi tutarına kadar
·         Kredi vadeleri 24 aya kadar
·         Gelir belgesi şartı yok
·         İhtiyaç kredisi faiz oranları % 1,69 ile 1,79 arasında değişiyor
·         Kredi komisyonu 100 TL ile 270 TL arasında
Author Image

Hakkımızda
kamu-haber.blogspot.com yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren. İlkeli ve tarafsız haber anlayışıyla siz değerli ziyaretçilerimiz için özel olarak tasarlanmıştır. Sitemiz hakkında her türlü istek öneri ve şikayetlerinizi hapsuyu[at]gmail.com adresine mail atarak iletebilirsiniz.

Benzer Haberlerimiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.kamu-haber.blogspot.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
TELİF HAKKI;

Sitemizde yer alan resimler google servisinden temin edilmektedir tüm hakları kendilerine aittir.Sitemizde bulunan videolar fragman niteliği taşımaktadır bu sebeple hiç bir yasal işleme tabi tutulamaz.Sitemizdeki filmler/videolar/Canlı TV Kanalları kesinlikle sunucularımız da barındırılmaz. Büyük video sitelerinden vk.com , youtube.com, dailymotion.com, facebook.com gibi sayfalardan alınmaktadır bu sebeple hiç bir sorumluluğu kabul etmemektedir.

Kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz! Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını düşünen hak sahipleri bilgi[at]kamu-haber.blogspot.com adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde mücbir sebep olmazsa en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gerekli işlemler yapılacaktır.
kamu-haber.blogspot.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@kamu-haber.blogspot.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17