Yüzyıllar boyunca antibiyotik niyetine kullanılan sarımsak büyüklerimizin ilacıydı. Eğer siz de ilaç almak istemiyorsanız şifayı bu tariflerde arayabilirsiniz.
Üç şifalı anneanne tarifi için buyursunlar;
Sarımsaklı öksürük kürü
Bir adet orta boy soğan
2 diş çiğ sarımsak
2 bardak su
Suyu tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine doğradığınız sarımsak ve soğanları katın ve 15 dakika kaynatın ve süzün. Günde 3,4 kez olabildiğince sıcak içmeye çalışın.
Kansere karşı koruma sağlayan kür
500 gr çiğ sarımsak
1,5 litre su
1 kg taze limon suyu
Sarımsakları robottan geçirin ve cam kavanozun içine alın. Limon suyu ve 1,5 litre suyu karıştırın. Ardından bu karışımı cam kavanozun içine ekleyin. Kavanozun ağzını kapatın ve ışık almayan bir yerde 3 gün saklayın. Günde 3, 4 yemek kaşığı tüketin.
Sarımsaklı antibiyotik krem
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Bir avuç doğranmış taze sarımsak.
Hindistan cevizi yağını tavada eritin. Eridikten sonra üzerine zeytinyağını ilave edin. Bir iki dakika sonra sarımsakları da tavaya alın. Üç dakika kavurduktan sonra bir kaba alın ve blender’dan geçirin. Karışımı ağzı kapalı bir kaba koyun. Hazırladığınız kremi küçük yaralar için kullanabilirsiniz.
SARIMSAK NELERE İYİ GELİR ?
Kan dolaşımımızı hızlandırarak feçl geçirmemizi veya da kalp krizi geçirmemizi engeller
Yüksek tansiyonu düşürür.
Ateş ve tansiyon düşürür.
Bağırsak ve midemizde bulunan kötü bakterileri öldürür
Böbreklerde ki taş oluşumunu engeller.
Vücutta oluşan sivilce ve çıbanlara karşı etkisi vardır.
İştah açıcıdır.
SARIMSAK NASIL TÜKETİLMELİDİR ?
Sarımsağı isterseniz çiğ, isterseniz de pişmiş olarak tüketebilirsiniz. Bununla beraber sarımsağın soğan kısmına İlave olarak taze olan bölümü da çokça seçenek edilmekte ve fayda sağlamaktadır. Genel manada dirençli olmak için sarımsak tüketiyorsanız çiğ tüketmeniz yararı çabuk görmeniz açısından Muavin olacaktır. Bununla beraber sarımsağı ayrımlı kürler ve içeriklerde kullanarak sadece belli başlı bir hastalığa iyi gelmesi için de kullanabilirsiniz. Pişmiş sarımsak da içerdiği aktif maddelerle sana yararını özdeş şekilde gösterecektir.
Sarımsağı çiğneyerek almak direnci sağlamak açısından faydalıdır. Bununla beraber yemeklerinizin içerisinde tatlandırıcı olarak da kullanabilir, bu sayede lezzetli ve sıhhatli yemekler yiyebilirsiniz. nihayet vakitlerde taze bölümü da salatalarda ve yemeklerde sıkça kullanılıyor.
https://www.mynet.com/dogal-antibiyotik-sarimsakla-hazirlanan-sifali-anneanne-tarifleri-1188559-myyemek
Üç şifalı anneanne tarifi için buyursunlar;
Sarımsaklı öksürük kürü
Bir adet orta boy soğan
2 diş çiğ sarımsak
2 bardak su
Suyu tencereye alın ve kaynatın. Kaynayan suyun içine doğradığınız sarımsak ve soğanları katın ve 15 dakika kaynatın ve süzün. Günde 3,4 kez olabildiğince sıcak içmeye çalışın.
Kansere karşı koruma sağlayan kür
500 gr çiğ sarımsak
1,5 litre su
1 kg taze limon suyu
Sarımsakları robottan geçirin ve cam kavanozun içine alın. Limon suyu ve 1,5 litre suyu karıştırın. Ardından bu karışımı cam kavanozun içine ekleyin. Kavanozun ağzını kapatın ve ışık almayan bir yerde 3 gün saklayın. Günde 3, 4 yemek kaşığı tüketin.
Sarımsaklı antibiyotik krem
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Bir avuç doğranmış taze sarımsak.
Hindistan cevizi yağını tavada eritin. Eridikten sonra üzerine zeytinyağını ilave edin. Bir iki dakika sonra sarımsakları da tavaya alın. Üç dakika kavurduktan sonra bir kaba alın ve blender’dan geçirin. Karışımı ağzı kapalı bir kaba koyun. Hazırladığınız kremi küçük yaralar için kullanabilirsiniz.
SARIMSAK NELERE İYİ GELİR ?
Kan dolaşımımızı hızlandırarak feçl geçirmemizi veya da kalp krizi geçirmemizi engeller
Yüksek tansiyonu düşürür.
Ateş ve tansiyon düşürür.
Bağırsak ve midemizde bulunan kötü bakterileri öldürür
Böbreklerde ki taş oluşumunu engeller.
Vücutta oluşan sivilce ve çıbanlara karşı etkisi vardır.
İştah açıcıdır.
SARIMSAK NASIL TÜKETİLMELİDİR ?
Sarımsağı isterseniz çiğ, isterseniz de pişmiş olarak tüketebilirsiniz. Bununla beraber sarımsağın soğan kısmına İlave olarak taze olan bölümü da çokça seçenek edilmekte ve fayda sağlamaktadır. Genel manada dirençli olmak için sarımsak tüketiyorsanız çiğ tüketmeniz yararı çabuk görmeniz açısından Muavin olacaktır. Bununla beraber sarımsağı ayrımlı kürler ve içeriklerde kullanarak sadece belli başlı bir hastalığa iyi gelmesi için de kullanabilirsiniz. Pişmiş sarımsak da içerdiği aktif maddelerle sana yararını özdeş şekilde gösterecektir.
Sarımsağı çiğneyerek almak direnci sağlamak açısından faydalıdır. Bununla beraber yemeklerinizin içerisinde tatlandırıcı olarak da kullanabilir, bu sayede lezzetli ve sıhhatli yemekler yiyebilirsiniz. nihayet vakitlerde taze bölümü da salatalarda ve yemeklerde sıkça kullanılıyor.
https://www.mynet.com/dogal-antibiyotik-sarimsakla-hazirlanan-sifali-anneanne-tarifleri-1188559-myyemek
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder