Son Dakika

Zeka ve Hafızayı Güçlendiren Yiyecekler....

Çağımızda fast-food ve paketli ürünlerin artması ve bunların kolay erişilebilirliği yüzünden çoğumuz sağlıklı besinlere ulaşmak için çaba harcamaya gerek bile duymuyor! Oysa ki bazı doğanın bize sunduğu “süper besinler”in kanser gibi ciddi rahatsızlıklardan basit bir soğuk algınlığına kadar her türlü hastalığa bir çare barındırdığı biliniyor! 

Bu süper besinler; yüksek tansiyon, obezite, diyabet, Alzheimer gibi hastalıkları tedavi etmekle kalmıyor, aynı zamanda uzun ve sağlıklı bir yaşam için de sayısız mucize sunuyor! İşte şifalarına şaşıp kalacağınız, bahçemizden sizin için topladığımız süper gıdalarımız!


Muz


Dünyada en çok tüketilen 3. meyve olan muz; neredeyse herkesin en favori meyvesi; özellikle de sporcular için içerdiği potasyum, mineral ve vitaminler sayesinde vazgeçilmez bir süper besindir. Sindirim sistemine yardımcı olup, düzenli tüketildiğinde kabız ve ishali önler, kas ağrılarını iyileştirir, enerji verir, kansere yakalanma riskini azaltır, mide hastalıklarına iyi gelir, tansiyonu dengeler ve saçları besler, depresyon, stres, kaygı gibi ruhsal rahatsızlıkların önüne geçer. Şahane bir antibiyotik olan muz, sivilceleri yok eder ve cildi nemli tutar. Uzmanlar olgunlaşmış muzun daha faydalı olduğunu, üzerinde oluşan siyah lekelerin kötü huylu hücrelerle savaştığını ve kanser gibi hastalıklara karşı daha faydalı olduğunu vurguluyor.

Darı


Yaklaşık 300 çeşidi olan, genellikle mısırla karıştırılsa bile görüntü açısından mısırdan çok daha küçük olan mucizevi süper gıda darı, yorgunlukla mücadele eder, astımla savaşır, ruhsal sıkıntılara iyi gelir, soğuk algınlığına karşı korur, göğüs hastalıklarını tedavi eder! Özellikle et yemeyenler için protein kaynağı olan darı; antioksidan içeriğinden dolayı diyabeti önlemeye yardımcı olur, çölyak hastaları için kurtarıcıdır, tok tuttuğu için ekmek görevi görür. Kalp hastalıklarını korur, kanser riskini azaltır. Ateş ve ishali engeller, saç dökülmesini durdurur.  Ekmek, börek ve poğaçadan vazgeçemiyorsanız, hiç üzülmeyin! Bunları artık darı unuyla yapıp diyetinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz!

Yumurta

Kimimizin rafadan, kimimizin omlet şeklinde tercih ettiği yumurta, her yaştaki insan için kahvaltıların vazgeçilmezi! Peki, küçücük bir yumurtanın vücudumuzun ihtiyacı olan besinlerin neredeyse tamamını karşıladığını biliyor muydunuz? Uzmanlara göre, yumurtayı en sağlıklı tüketme şekli haşlanarak kayısı kıvamına getirilerek yapılandır! Yumurta; kalbi korur, iyi kolesterolü yükseltir, meme kanseri gibi birçok kanseri engeller, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir, içerdiği protein sayesinde kas oluşumunu hızlandırır. Migreni, siniri, gerginliği, depresyonu ve asabiyeti dengeler. Saçları besleyerek daha sağlıklı uzamalarını sağlar, cildi yeniler ve yaşlılığa karşı canlandırır, tırnakları güçlendirir.  Prostat sorununa kesin çözüm olan yumurta, çiğ sütle beraber tüketildiğinde balgam söktürücü etkiye de sahiptir!

Türk Kahvesi



Kimimizin sade, kimimizin şekerli, sütlü ve kremalı tükettiği, sayısız türü olan, çoğumuz için sohbetlerin ve sabahların vazgeçilmezi olan kahveyi zevk için veya uyanmak maksadıyla tüketsek de aslında faydalarını da göz ardı etmemek gerek! Depresyon riskini azaltır, beyin fonksiyonlarını güçlendirir, dikkatimizi daha uzun süre toplamamızı sağlar. İçerdiği kafein, niasin, mikro elementler ve anti-oksidan sayesinde metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırır, enerji verir, tatlı ihtiyacını yok eder, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir, hücreleri genç tutar, kanser ve diyabetle savaşır. Güzellik maskelerinde de sıklıkla tercih edilir! Her şey gibi kahveyi de tüketirken abartmamak gerektiğini söylememize gerek yok! Her şey gibi onun da fazlası elbette zarar!

Nohut


Neredeyse hepimiz için vazgeçilmez olan nohutun, faydalarını öğrendikten sonra şüphesiz ki daha çok tüketeceksiniz! Özellikle kadınlar için efsane faydaları olan nohut, meme kanserine karşı korur ve kanserli hücrelerle savaşıp, mikropların yayılmasını engeller. Mutluluk hormonu sağlar ve depresyonla mücadele eder! A, C, K, B6, B12 ve E vitaminleri içerdiği için cildi korur, zerdeçal ile karıştığında ölü hücrelerden arındırır. Saç dökülmesini ve kepeği durdurur, saçların köklerini besleyerek daha sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Açlık hissini yok ederek uzun süre tok hissetmemizi sağlar! Kalbi korur, uykusuzluk sorunu çekenlerin rahatlıkla uyumasını sağlar ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir.

Karalahana


Faydaları saymakla bitmeyen bir başka mucizevi süper besin karalahana, kanseri ve erken yaşlanmayı önler, göz sağlığını, cildi ve kalbi korur, bağışıklık sistemini güçlendirir, toksinleri atmaya yardımcı olur ve zayıflatır. Adeta A ve K vitaminlerinin deposu olan bu sebze, en sağlıklı gıdalar arasında ilk sıralarda yer alıyor, hatta et kadar faydalı olduğu söyleniyor. Çorbasından salatasına, sarmasından turşusuna kadar pek çok kişi için en sevilen sebzelerden olan karalahana, kan yapıcı özelliğe de sahiptir. Ülsere iyi gelir ve iç organları ve yaraları iyileştirir. Araştırmalar sonucunda karalahananın radyasyondan bile koruduğu açıklanmıştır!

Sarımsak


Kokusuyla hayatı zindan etse de faydaları, lezzeti, içerdiği besin değeri ve vitaminleriyle sayısız hastalığa ilaç olan sarımsak; damar tıkanıklığı, tansiyon, kolesterol, gibi hastalıklara karşı koruyarak direncimizi arttırır. Geçmişten günümüze en doğal antibiyotik olarak bilinen bu süper besin; kanseri, Alzheimer’ı, yüksek tansiyonu, atardamar kireçlenmesini, mide ve bağırsak hastalıklarını önler, kalbi korur, mantar tedavisine yardımcı olur, iştah açar, kabızlığı önler! Mide, aç karnına yenilen sarımsaktaki besinleri başka yiyeceklerle karıştırmadan kolayca özümser. Bakteriler üzerinde müthiş bir temizleyici etki yaratan sarımsak, aynı zamanda saç dökülmesini de azaltır.

Portakal


Çoğumuzun yalnızca C vitamini deposu olarak bildiği, kış kahvaltılarında vazgeçilmez enerji içeceği olarak tükettiğimiz süper meyve portakal, aslında bilmediğimiz sayısız faydaya sahip! Dünyada en çok tüketilen meyvelerden olan portakal; cilt, kozmetik, ilaç, temizlik, parfüm gibi alanlarda da kullanılır. Özellikle bebeklerin ve gençlerin gelişimi için muhteşem bir besin olan portakal, bağırsak hastalıklarını iyileştirir, vücuttaki toksinleri atar, kemikleri ve kasları geliştirir, diyabet hastaları için idealdir. Yorgunluğa ve strese karşı birebir olan portakal, metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırarak kilo vermemize yardımcı olur! Kırışıklık ve yaşlanmayı önler, uzun ve ışıl ışıl saçlara sahip olmamızı sağlar! Mevsim geçişleri için harika bir meyvedir, C vitamini ihtiyacımızın tamamını karşılar!

Asparagus (Kuşkonmaz)

 

Son zamanların revaçta olan yiyeceklerinden asparagus, tadı ve faydalarıyla müthiş bir süper gıdadır! Sindirim sistemini güçlendirir, idrar söktürür, antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındırır, şişkinliği atar, zayıflamaya yardımcıdır. Kalp dostu olduğu kalp ve damar hastalıklarına karşı korur. Alkali gıdaların temelini oluşturur, bağırsakları temizler, romatizma ağrılılarına iyi gelir, kemikleri güçlendirir ve eklemleri korur. Kanı temizler ve kanserle mücadele eder. Böbrek hastalıklarını iyileştirir. Kalsiyum açısından çok zengin bir süper gıdadır. Şeker hastalığını dengeler, ruh sağlığına fayda sağlar, depresyondan korur. Kemoterapinin başarısını arttırır. Süt üretimini arttırdığı için hamilelik döneminde tüketilmesi önerilir. HİV ve MS tedavisinde yardımcı olur.

Sardalya


Depresyon, kaygı, hazımsızlık, iltihabi hastalıklar, kemiklerde güçsüzlük, kan şekeri seviyesinin yüksekliği gibi pek çok derde deva olan protein kaynağı sardalye, iştahı frenlemeye de yardımcı olur. Balık türlerinin içinde en temiz olanıdır, vitamin ve mineral kaynağı süper besin sardalyenin antioksidan ve anti kanserojen özellikleri olduğu için düzenli tüketildiğinde sağlıklı bir bağışıklık sistemine kavuşmamıza yardımcı olur. Kılçıkları bile pek çok gıdadan daha faydalı olan sardalye cildi tazeler, yeniler ve canlandırır. Bu küçük ama mucizevî balık, beyin fonksiyonlarını güçlendirir. Çok düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde rahatça yer verilip, bol bol tüketilmelidir!

İncir


Görüntüsündeki otantiklikle iştah açan, kurusu ve tazesinin tatlılığıyla muhteşem lezzetlerden olan incir; birçok mineral, demir, fosfor, klor, A, B1 ve B2 vitaminleri içerir. Bağırsakları temizler, idrar söktürür, kabızlığa iyi gelir ve zayıflamaya yardımcı olur. Kemikleri güçlendirir, kanseri önler ve kolon kanserini tedavi eder! Diyabeti kontrol altına alır, kalp hastalıklarıyla savaşır ve kolesterolü dengeler, bronşiti atlatmakta büyük fayda sağlar! Sayısız hastalığa çare olan şifalı meyve, yüksek oranda protein içerir ve hafızayı güçlendirir, tatlı ihtiyacını giderir. Saç köklerini güçlendirir. Kalorisi yüksek olduğu için tüketirken dikkat edilmelidir; yoksa şekerin fırlamasına sebep olabilir!

Pancar


İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde saç dökülmesinden karaciğer hastalıklarına kadar pek çok rahatsızlıkla savaşan muhteşem renkli mucizevi pancar; A, B, C ve P vitamini açısından zengindir. Düzenli tüketildiğinde, süper besin pancarın içindeki silis bileşeni sayesinde vücudumuzdaki kalsiyum ihtiyacını karşılanır. Limonla beraber tüketildiğinde iltihabi hastalıkları engeller, demir eksikliğine, sedef hastalığına ve kurdeşene iyi gelir. Metabolizmayı hızlandırır ve düşük kalorili oluşu sayesinde zayıflamaya yardımcı olur. Hafif tatlı olduğu için, tatlı ihtiyacımızı minimuma indirir, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, enfeksiyon hastalıklarını engeller, beyin fonksiyonlarını iyileştirir ve stresi azaltır. Sağlık deposu pancar aynı zamanda kan basıncımızı dengeler. Her gün 1 bardak içilen pancar suyu ise detoks etkisi gösterir ve kemik erimesini önler.

Gojiberry (Kurt Üzümü)


Tibet’te ‘mutluluk meyvesi’ olarak adlandırılan muhteşem bir süper gıda olan kurt üzümü, meyve sularının, çorbaların, salataların, pilavların içinde çeşni olarak eklenebilir. Mucizevi faydalarından dolayı, uzmanlar her gün bir avuç yememizi tavsiye ediyor! Kansere yakalanma riskini azaltıp, vücuttaki kötü hücreleri yeniler, antioksidan içeriğine sahip olduğu için zayıflatır, kalp dostudur, damar sertliğine karşı savaşır, yaşlanmanın etkilerini önler, akciğeri ve gözleri korur, kemikleri kuvvetlendirir. Depresyona karşı geleneksel bir tedavi yöntemidir ve anksiyeteyi azaltır. Sindirimi kolaylaştırır ve bağırsakları düzene sokar, kabızlığı önler, şekeri düzenler, doğurganlığı arttırır, enerji verir!

Pazı


Çoğunlukla ıspanakla karıştırdığımız, salata ve yemeklerde sıklıkla kullanılan, fiyatına göre zengin mineral ve vitaminlere sahip, kanserden diyabete kadar birçok hastalığa derman olan pazı; zeytinyağlı sevenlerin vazgeçilmezidir! Uzmanlar tarafından, hemoroid hastaları için düzenli tüketildiğinde basuru yok ettiği söylenir, kemikleri güçlendirir, antioksidan etkisinden dolayı vücuttaki toksinleri ve şişkinliği atarak yağ yakımını hızlandırır, şekeri dengeler ve kontrol altında tutar, göz hastalıklarına karşı korur! Folikasit deposu olduğu için halsizliği ve yorgunluğu giderir, kansızlığa, dalak ve böbrek ağrılarına iyi gelir. Enerji verir, stresi ve depresyonu yok eder, kalp krizini önler, iştah açar!

Mercimek


Kırmızı ve yeşil mercimeğin faydaları saymakla bitmez! Hemen hemen herkes için çorbaların kralı olan mercimek; protein ve mineral bakımından oldukça zengindir. Akne oluşumunu önler, kemikleri güçlendirir, diş ve göz sağlığını korur. Her gün kırmızı mercimek tüketimi birçok kanser riskine yakalanma olasılığını azaltır ve sindirimi kolaylaştırır. Hamilelikte de sıklıkla tüketilmesi önerilen mercimek, yüksek derecede lif içerdiği için kabızlığı önler, kas kütlemizi arttırmaya yardımcı olur, kalp ve damar hastalıklarını önler. Yeşil mercimek ise vücudumuz için ilaç gibidir, çinko, demir ve magnezyum kaynağı olan bu süper besin, kilo vermemize yardımcı olur, mükemmel saçlara ve muhteşem bir cilde sahip olmamızı sağlar,  sinir sistemimizi korur!

Avokado


Diyet listelerinin neredeyse hepsinde görmeye alışık olduğumuz avokadonun yüzlerce faydası var! Egzotik görüntüsüyle iştah açan avokado, antioksidan etkisiyle doygunluk hissi verip, yağ yakımını hızlandırır. Sağlıklı yağ zengini avokadonun yağı da yemeklere lezzet katar, kalp ve göz sağlığını korur. Çeşitli malzemelerle birleştiğinde farklı lezzetler oluşturan avokado, ruh halimizi iyileştirir, muzdan daha fazla potasyum içerir, K vitamini içerir, cilt sağlığımızı korur ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Şifa kaynağı avokado, Amerika’da son 15 yılın en çok tüketin süper gıdalarından biri oldu. Folikasit, C ve E vitamini açısından zengin büyük bir avokadoyu yetiştirmek ise büyük bir sabır gerektiriyor!

Arı poleni


Şifa kaynağı mucizevi diğer bir süper besin arı poleni, bilinen en eski doğal tedavi yöntemlerinden biridir! Vücuttaki kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur ve kansızlığı tedavi eder. Kalp damar hastalıkları için mucizeler yaratır! Kendini yorgun, bitkin ve uyuşuk hissedenler için ideal bir çözümdür. Düzenli tüketildiğinde vücuda enerji verir. Doyma hissi olmayan insanların şekerini dengeleyerek, uzun süre tok kalmalarına yardımcı olur. Sindirim ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir, akciğeri temizler, anne sütündeki miktar ve kaliteyi yükseltir, alerjileri geçirir, pürüzsüz ve parlak bir cilde sahip olmamızı sağlar. Prostat tedavisinde kullanılır, kısırlığa çare olur!

Kefir


Genellikle market raflarında görmeye alışık olduğumuz kefiri uzmanlar şiddetle evde kendimizin doğal bir ortamda mayalayarak tüketmemizi öneriyor! Sayısız faydası bulunan bu probiyotik süper gıda; kolesterolü dengeler, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir, mide ve bağırsak hastalıklarına ilaç gibi gelir, kolon kanserini önler, vücudumuzu toksinlerden arındırır, yağ yakımını hızlandırır, böbrek hastalıklarından korur, mantara ve kalp hastalıklarına iyi gelir! Sedef ve egzamayı tedavi eder, kalbi korur, hücreleri ve cildimizi yeniler, kırışıklıkları yok eder, ishale iyi gelir, uyku sorununu engeller, migrene en iyi çözümlerden biridir! Depresyon sürecinde en iyi yardımcıdır! Kadınlar için regl dönemindeki ağrıları hafifletir, kansızlığa iyi gelerek karaciğer hastalıklarını tedavi eder!

Bitter Çikolata


Mutluluk hormonu salgılamasının yanı sıra, kalbi koruyan, kanserden pek çok hastalığa çare olan, neredeyse herkesin severek tükettiği çikolatanın bilinmeyen yüzlerce faydası var! Beyin kanaması ve bağırsak kanserine yakalanma riskini azaltır, cilt sağlığını korur, idrar söktürür, enerji verir, kemik gelişimine yardımcı olur. Antioksidan özelliği sayesinde kanser oluşumunu önler, sakinleştirir, rahatlatır, kolesterol seviyesini dengeler, zihin açıklığı sağlar, kalbi korur, damar tıkanıklığını önler. Çikolatanın çeşidi içindeki kakao kütlesine göre değişir, kullanılan kakaonun oranı ve cinsi farklılaştıkça rengi ve tadı da değişir. Çikolata ustaları iyi bir çikolatanın ağızda erimesi gerektiğini söyler! Süper besin olan bitter çikolata aynı zamanda yağ yakımı için de müthiş bir gıdadır!

Balkabağı


Tatlısından çorbasına farklı şekillerde karşımıza çıkan bir diğer süper besin balkabağı; antioksidan özelliği sayesinde savunma sistemini korur, bağırsakları yumuşatır, beyaz kan hücrelerinin üretimini destekler, gözleri korur, ciltteki kırışıklıkları azaltır ve cilde parlaklık verir. Kalp dostu balkabağı, uzun süre tokluk hissi verir! Bağırsak hastalıklarını iyileştirir ve kolon kanserine karşı korur. Omega 3, kalsiyum, magnezyum, demir ve fosfor deposu olduğu için kemikleri güçlendirir, metabolizmayı hızlandırır, alerjileri engeller, hızlı kilo vermemizi sağlar! Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirerek hastalıklara karşı korur, mide rahatsızlıklarına iyi gelir, prostatı yok eder. Balkabağının püf noktası; vitamin ve mineral kaybı olmaması için uzun süreli ısıya maruz kalmamalı ve kabuğu tüketileceği anda soyulmalıdır!

Cranberry (Turna yemişi)


Genellikle tadının muhteşemliği için tüketsek de küçücük olmasına rağmen içinde sayısız fayda barındıran mucizevi süper meyve turna yemişi, vücuda inanılmaz bir detoks sağlayarak toksinlerden arınmamıza yardımcı olur ve idrar yollarımızı temizler. Kan basıncını dengeleyerek, beyin sağlığını korur, doğal bir anti-depresan olduğu için ruh sağlığımızı kuvvetlendirir, daha sağlıklı düşünmemize katkı sağlar! Varisli damarlarla savaşır, kanseri önler, şeker hastalığını dengeler! Turna yemişinin tazesi, kurutulmuşu, toz halinin, kısaca her çeşidinin faydası saymakla bitmez! İçeceklerimizin de vazgeçilmezi olan bu süper gıda; karaciğeri korur, böbrek yetmezliğine iyi gelir, kanı temizler ve HIV virüsünün tekrarlanmaması için savaşır, damar sertliğini engeller, iltihabi hastalıklara karşı mücadele eder ve vücudu sakinleştirir!

Zeytinyağı


Çok geniş bir kullanım alanına sahip zeytinyağı, sindirim sistemine yardımcı en önemli besinlerden biridir. Kemikleri güçlendirir, karaciğeri korur, antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki kötü hücreleri etkisiz hale getirip, toksinleri atar. Anemiye karşı muhteşem bir çözümdür! Az miktarda kullanılması gereken zeytinyağının oranı ayarlandığında hızlı yağ yakımını da destekler. “Sıvı altın” olarak adlandırılan, kozmetik alanında da yaygın olarak kullanılan zeytinyağı; saçları ve cildi besler, nemlendirir ve canlandırır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı savaşır, kolesterolü düşürür, yaşlanmayı engeller, safa taşı oluşumunu engeller, kanserin pek çok türüyle savaşıp hücre zarını korur.

Ceviz


Beyinden kalp sağlığına kadar pek çok hastalığa derman olan, bu küçücük mucizevi kuruyemiş, her yaştaki insanın severek tükettiği nadir besinlerdendir! Düzenli tüketildiğinde vücuttaki Omega 3 yağının neredeyse tamamını karşılayan süper besin cevizi günde en az 3-4 tane yememiz gerekiyor! Kalp dostu ceviz, kalbi koruyarak damar rahatsızlıklarını iyileştirir, meme kanseri gibi birçok kanser çeşidine karşı savaşır, bağırsakları temizleyerek, kabızlığı önler, bağışıklık sistemimizi güçlendirir, kemik ve diş sağlığımızı korur, diyabeti engeller, depresyona iyi gelerek ruh sağlığımızı korur! Saç bakımında bile kullanılan ceviz ve ceviz yağı, hafızayı güçlendirir, daha uzun süre odaklanabilmemizi sağlar!

Açai


Amazon yağmur ormanlarındaki palmiye ağaçlarında yetişen ve Brezilyalılar tarafından sürekli tüketilen hatta Brezilyalıların zayıf olmasının sebebi olarak gösterilen bu mucizevi süper besin açai, tadı kadar faydalarıyla da vazgeçilmez bir gıdadır! Uzmanlar tarafından, Acai üzümünün doğadaki en güçlü antioksidana sahip meyve olduğu açıklanmıştır. İçinde sütten daha fazla kalsiyum bulunduran, dünyada 1 numaralı süper meyve olarak tanımlanan açai, bağırsakları çalıştırır, kabızlığı önler, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir, kasları güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır. Kilo kaybı için muhteşem bir besindir! Beyin fonksiyonlarını çalıştırır, kolesterolü ve şekeri dengeler, kanserli hücrelerin yayılmasını engeller. Şekersiz çikolata gibi bir tatta olan açai, aynı zamanda krem gibi kozmetik ürünlerinde de kullanılır.

Ançüez (Havyar)


Balık yumurtasının en büyük etkisi ciltteki yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmasıdır! Kozmetik ürünlerinde de sıklıkla gördüğümüz havyar özlü kremlerin amacı cildi gençleştirip, kırışıkları yok etmesidir! Cilt için mucizeler barındıran havyar, açık yaraları hızlı bir şekilde kapatır ve kısa sürede iyileştirir. Protein deposu olan havyar; zihni açar, beyni geliştirir, inanılmaz enerji verir, sinir sistemini geliştirir, kasları kuvvetlendirir, kan şekerini dengeler, A vitamini içermesinden dolayı görme duyumuzu geliştirir, bağışıklık sistemi ve kemikleri korur, enfeksiyonlara karşı savaşır. Siyahı dişi mersin balığından, kırmızısı ise somon balığından elde edilen havyar; Omega 3 ve çok zengin mineraller içerir.

Greçka (Karabuğday)


Glüten içermediği için çölyak hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği mucizevi bir süper gıda olan karabuğday, kansere karşı korur ve yüksek miktarda protein içerir. Et yerine geçer, lif oranı yüksek olduğu için tok tutar ve sindirimi kolaylaştırır. Kolesterolü dengeler, potasyum oranı fazla olduğu için tansiyonu kontrol altına alır. Kan şekerini dengeleyerek açlık hissini yok eder. Antioksidan özelliği sayesinde bağırsakları temizler ve kolon kanserine karşı korur. Saçların ve tırnakların sağlıklı ve güçlü uzamasını sağlar, ciltteki kırışıklıkları engeller, yaşlanmayı önler. Karaciğer dostudur. Aşırı terlemeyi engeller ve vücuttaki iltihapları kurutur. Diyabet riskini ciddi bir oranda düşürür, burun kanamasını iyileştirir.

Rezene


Ülkemizde çok yaygın olmasa bile, dünyada içerdiği mineral bakımından en zengin süper bitkiler arasında yer alan rezene, binbir derde devadır! Genellikle yapraklarını çay olarak tükettiğimiz rezenenin tohumları da birçok derde deva!  Doğal bir antibiyotik olan rezene; sindirim sistemini ve bünyeyi kuvvetlendirir. Kolesterolü dengeler, kanserle mücadele eder, antioksidan etkisiyle vücuttaki şişkinliği ve gazı atar, kilo vermeye yardımcı olur, kırmızı kan hücrelerini arttırır, kan basıncını düzenler, kalbi korur, akneleri temizler, cildi tazeler, siyah noktaları giderir, kemikleri güçlendirir, akciğeri temizler. Gözlerimizin en iyi dostu olan rezene, sağlıklı saçlar için de mucizevi etkiler gösterir.

Salatalık


Özellikle yaz aylarının kahvaltıları için temel gıdalardan biri olan salatalık, gün içerisinde ihtiyaç duyduğumuz pek çok vitamini karşılar. Açlık hissini ve gerginliği yok eder. Sadece iç güzelliğimiz için değil, aynı zamanda dış güzelliğimiz için de mucizeler yaratan salatalık, kırışıklıklara iyi gelir, güneş yanıklarını giderir, ciltteki yorgun ifadeyi ortadan kaldırır, selülitlerin görüntüsünü azaltır, gözaltı şişkinliklerini yok eder. Dünyada en etkin 4. sebze olan salatalık, %90’ı sudan oluştuğu için vücudumuza nem verir, antioksidan etkisiyle toksinlerden arındırır, zayıflatır, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir, müthiş bir detoks etkisi yaratır! Aynı zamanda süper besin salatalık; enerji verir, ağız ve dişeti yaraların tedavi eder, nefesi tazeler, bakterileri yok eder.

Hindistan Cevizi


Ülkemizde çok yaygın olmasa da Hindistan’da asırlardır her türlü tedavide kullanılan hindistan cevizi, müthiş lif, protein, manganez, fosfor ve kalsiyum deposudur! Diyabeti kontrol altında tutar, yaşlanmayı yavaşlatır, enerji verir, yağ yakımını hızlandırarak kilo vermemizi sağlar, epilepsi hastalığına çare olur.  Hindistan cevizi sütünün anne sütü ile eşdeğer olduğu söylenir; bu nedenle kan sağlığı için oldukça yararlıdır! Bakterilerle savaşır, kemik yapımızı korur, ağız hastalıklarını iyileştirir. Hindistan cevizi suyu ise; kabızlığa ve mide hastalıklarına çok iyi gelir.  Güzellik açısından da çok faydası olan hindistan cevizi yağı, cildi temizler, nemlendirir, canlandırır, kırışıklıkları azaltır, saçları güçlendirir, kuruluğu önler, kırıkları yok eder ve saçların hızlı uzamasını sağlar.

Somon


Pek çok farklı türde pişirilebilen protein bakımından en zengin besin olan somon balığını genellikle lezzeti için tüketiyoruz; ancak bu mucizevi süper balığın faydalarını bilerek tüketenlerin sayısı oldukça az! Düzenli tüketildiğinde kanserin birçok türünü önler, zekayı açar, yüksek kan basıncını dengeler, göz kuruluğunu giderir. Tok tuttuğu ve düşük kalorili olduğu için uzmanlar tarafından da diyet listelerinde sıklıkla yenilmesi önerilir. Somon yağının da vücuda yararları saymakla bitmez; iltihabi hastalıkları, astımı, sedef hastalığını önler, hafızayı güçlendirir. Saç sağlığı açısından da olağanüstü bir besin kaynağı olan somon; saçları uzatır ve güçlendirir, astımı ve şeker hastalığını dengeler.

Mor Mangostan


Görüntüsüyle ve faydalarıyla ‘meyvelerin kraliçesi’ olarak adlandırılan mangostan, dışı mor, içi beyaz, Endonezya’nın vazgeçilmez besinlerindendir. Kanserli hücrelerin büyümesini engeller, antioksidan etkisiyle vücuttaki ödemi atar, yaşlanmayı önler. Tropikal meyve mangostan, yalnızca fiziksel değil aynı zamanda ruhsal hastalıkları da tedavi ediyor! Kalorisi az olduğu için zayıflamak için ideal bir besindir. Muhteşem lezzeti ve ilginç görüntüsüyle her yiyenin tekrar yemek isteyeceği mangostan C vitamini deposu olması ve vücut direncini arttırıp enerji vermesiyle de bilinir. Veremi engeller, kalbi korur, kan basıncını dengeler, siyatik ağrıların önüne geçer, Alzheimer ile mücadele eder!

Kırmızı Acı Biber


Pek çoğumuzun severek tükettiği; ancak faydalarını bilmediğimiz bir diğer gıda; kırmızıbiber! Metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımını arttırır, daha çabuk zayıflamayı sağlar, sindirim sistemini güçlendirir, vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olur. Yemeklerimize bambaşka bir lezzet katan ve dünyanın her yerinde severek yenilen acı biber, kalsiyum, potasyum ve vitamin açısından çok zengindir. Kalp ve damar sağlığını korur, mide rahatsızlıklarına çok iyi gelir, ülserin ilerlemesini önler, günde 1 tane yenildiğinde kabızlık sorununu çözer, grip mikrobunu önler.

Chia Tohumu


Son yıllarda tok tutma özelliğiyle bilenen ve tüm sağlıklı beslenme ve diyet listelerinde görmeye alıştığımız, tatlı krizini önleyen, zayıflatan Chia tohumu; zengin protein, yağ ve lif bileşenlerine sahiptir. Uzmanlara göre sağlıklı besinler listesinin en başında yer alan Chia tohumu, glüten içermez ve antioksidan özelliği sayesinde kanserden ve yaşlanma etkilerinden korur, bağışıklık sistemini güçlendirip, sindirim sistemine yardımcı olur, kan şekerini dengeler, hücreleri yeniler, günlük kalsiyum ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar. Kalp rahatsızlıklarını da önleyen Chia tohumu, cildi nemlendirir, kolesterolü düşürür, iltihabi hastalıklarla mücadele eder, beyin fonksiyonlarını güçlendirir, kemik ve diş sağlığına büyük katkı sağlar.

Brokoli


Kanser hücrelerini %70 azalttığı söylenen, yeşil sebzelerin en faydalılarından brokoli bin bir derde deva! Suyunun farklı faydaları var, yemeğinin ve salatasının ayrı! Haftada en az 1-2 kez tüketilmesi önerilen brokoli, antioksidan açısından çok güçlü olduğu için vücuttaki şişkinliği ve toksinleri atar, beyin sağlığını güçlendirir. Yüksek oranda K vitamini içerdiği için, unutkanlık, hafıza kaybı, stres, depresyon gibi hastalıklara da çare olur. Parlak, pürüzsüz bir cildin yanı sıra, sağlıklı saçlara kavuşmamızı sağlar, görme duyumuzu güçlendirir. Diyet listelerinin olmazsa olmazı olan brokoli zayıflamaya ve detoksa yardımcı olan en etkili sebzelerdendir!

Badem


Kalp için efsane bir gıda olan bademin acısı yemeklere lezzet katmak için kullanılırken, tatlısı genellikle çiğ olarak tüketilir. Bademin, badem yağının ve badem sütünün sağlık açısından sayısız faydası vardır; cildi ve saçları yeniler, güçlendirir. Çoğunlukla aç karnına tüketilmesi önerilen vitamin kaynağı badem; diyabet, solunum ve sinir sistemindeki bozuklukları, kalp ve diş rahatsızlıkları, kanser, safra kesesi oluşumu, kolesterol problemi gibi hastalıklara derman olur. Kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir, enerji verir, kilo vermeye ve kabızlığa birebirdir! Badem yağı ise özellikle yeni doğan bebekler için önerilir; aynı zamanda saç ve cilt bakım maskelerinde de vazgeçilmez bir üründür!

Nar


Şifa kaynağı olan süper besin nar, sayısız faydasının yanı sıra ölümsüzlük ve bereket sembolüdür! Gövdesinde oluşturduğu yüzlerce tanecikle, bazen ekşi, bazen tatlı olan bu muhteşem meyveyi sevmeyen yoktur! Bol bol tüketildiğinde; basur, sindirim rahatsızlıkları, yanık tedavisi, kanser, eklem ağrıları, kan problemleri, zatürre gibi hastalılara çare olur ve ishali, tatlı krizini, ağız ve diş hastalıklarını, grip ve öksürüğü önler. Kalp dostu, cennet meyvesi nar, damar tıkanıklığını önler. Nar şerbetinin lezzeti kadar, faydası da çoktur; halsizlik ve bayılmalar için ideal bir çözümdür! Hücrelerin yenilenmesini sağlar, yaşlanmayı önler ve güneşin zararlı etkilerini yok eder, içerdiği antioksidan özelliği sayesinde zayıflamaya da yardımcıdır!

Elma


Diyetlerin vazgeçilmezi en düşük kalorili meyvelerden biri olan elma; A, B6, C, E ve K vitamini deposudur. En favori meyveler arasında yer alan kırmızı elma; susuzluğu giderir. Mide, kalp, karaciğer, kan hastalıkları, safra kesesi sorunları, kabızlık, diyabet gibi sayısız rahatsızlıkla savaşır ve vücudumuzu kalkan gibi korur! Romatizma, göz problemleri, kanser, Parkinson hastalıklarına karşı güç ve enerji verir. Aç karnına yenilen elma, bağırsakta bakteri oluşumunu engeller, kalbi korur ve demir eksikliğini giderir. Detoks içeceklerinin vazgeçilmezi olan yeşil elma, tadındaki tatlı ve ekşi karışımın verdiği değişik hazzın yanı sıra, iç dengeyi sağlar, açlıkla savaşır, kandaki oksijeni arttırır ve yaşlanmaya karşı savaşır!

Havuç



Salatalarda, yemeklerde ve meyve sularında vazgeçilmez A vitamini deposu havucun en çok bilinen faydası göz rahatsızlıklarına karşı savaşmasıdır! Aynı zamanda havuç; kanseri ve kalp hastalıklarını önler, beyin ve bağırsak sağlığı için mücadele eder, vücudu temizler, sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmamızı sağlar! Felç vakalarını azaltır, kolesterolü düşürür, diyabeti ve kan basıncını dengede tutar, göğüs hastalıklarına karşı ilaç olur! Sindirime yardımcı olup, bağışıklık sistemimizi güçlendirir! Vücudumuza kuvvet verir ve kaybolan mineralleri geri kazandırır, astım ve öksürükle savaşır! Ülsere karşı korur ve anne sütünü arttırır. Yüz ve boyun kırışıklıklarına iyi gelerek yaşlanmamızı önler!

Patlıcan


Patlıcanın soğuk servis edileni, zeytinyağlısı, etlisi, turşusu ve ızgarası neredeyse bütün insanların favori yemeklerindendir! Peki; antioksidan, vitamin ve mineral değeri çok yüksek olan bu sebzenin faydaları nelerdir? Dolaşım sistemimizi korur, kandaki pıhtılaşmayı önler, lif bakımından zengin ve düşük kalorili olduğu için zayıflamaya yardımcı olur. Anemi belirtilerini azaltır, kemikleri güçlendirir, kanseri önler, diyabeti kontrol altında tutmamızı sağlar, karaciğer hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur.  Hint mutfağında da oldukça geniş bir yer verilen patlıcanın sigarayı bırakmaya yardımcı olduğu da söylenir! Cilt ve saç sağlığına da en az vücut sağlığı kadar faydası olan süper besin patlıcan, cildin temiz kalmsına ve ölü hücrelerden arınmasına, saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına katkı sağlar.

Ghee (Sade Yağ)


İnek sütünden yapılmış tereyağından elde edilen bu mucizevi saf yağ ile yemek pişirilebilir, hatta sağlıklı kızartma bile yapılabilir! Buzdolabında bile saklamaya gerek duymayacağımız Ghee, doğal yağ olduğu için kolay kolay bozulmaz. Arıtıldığı için süt ürünlerine alerjisi olan insanlar da rahatlıkla tüketebilir! Bağırsak ve mide hastalıklarına ilaç olan “sade yağ” ülseratif kolit, kron, ülser, reflü gibi pek çok rahatsızlığa iyi gelir. A ve E vitamini içerir, enerji verir ve vücuttaki yağ yakımını hızlandırarak kilo kaybına yardımcı olur! Bilincin gelişimine destek olur, evde de kolaylıkla yapılabilen Ghee, neredeyse bütün kanser türleriyle savaşır! Sağlık iksiri olan bu süper gıda, depresyon için de şahane bir ilaçtır!

Greyfurt


Kış aylarının vazgeçilmezi, mucizevi faydaları olan greyfurt, yüksek lif oranı sayesinde gün boyu tok tutar ve diyet listelerinde mutlaka yer verilen müthiş bir meyvedir. Düzenli tüketildiğinde kanser hücrelerinin oluşumunu engeller, bağırsakları temizleyerek kolon kanserine karşı mücadele eder! Saç, cilt ve göz hücrelerini yenileyerek yaşlılığa karşı savaşır. Böbreklerdeki taş oluşumunu engeller, iltihabi hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için günde 1 tane greyfurt bile yeterli olur. Karaciğerin fonksiyonlarını düzenler, diş hastalıklarını engeller! Sigara içenler için kurtarıcı olan greyfurt, sigaranın etkisini ve sigara içme isteğini azaltır.

Zerdeçal


Etken maddesi kurkumin olan zerdeçalın faydaları saymakla bitmez! Köriye tat vermek için müthiş bir bileşen olan zerdeçal, doğuda yüzyıllardır tedavi yöntemi olarak kullanılıyor. İçindeki kurkumin sayesinde Alzheimer’a yakalanma riskini azaltır, sindirim sistemini düzenler; iltihabi hastalıklara, ciltteki yaralara, diyabete, romatizmaya ve eklem ağrılarına çare olur. Kolon, meme, cilt, prostat gibi birçok kanser türüne de şifa olan süper besin zerdeçal; antioksidan etkisi içerdiği için yüksek kan basıncını dengeler, karaciğer hastalıklarına iyi gelir. Anti-depresan etkisi olan zerdeçal, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirmekte de birebirdir! Mideyi içindeki zengin asit oranıyla dengeler. Zerdeçal, genellikle mutfakta kullanımıyla bilinir; ancak güzellik maskelerinde, ipek kumaşlarda, deri boyamada da kullanılır!

Yeşil Çay


Faydaları neredeyse herkes tarafından bilinen yeşil çay; müthiş bir detoks içeceğidir. Her gün tüketildiğinde vücuttaki şişkinliği ve kabızlığı giderir, bağırsakları temizler, toksinlerden kurtulmamızı sağlar, idrar söktürür ve kolon kanseri riskini engeller. Diş hastalıkları, pek çok kanser türü, kalp damar ve göz rahatsızlıkları, romatizma, diyabet, damar tıkanıklığı, Parkinson ve Alzheimer gibi sayısız hastalıkla mücadele eder! Cilt, ağız ve saç sağlığını korur, yaşlanmaya karşı savaşır! Alerjiye, uyku sorunlarına, reflüye, ruhsal hastalıklara, zihin bulanıklığına iyi gelir! Onlarca çeşidi olan yeşil çay kolesterolü dengeler, sporun etkisini arttırır, çarpıntıları engeller ve vücuda olağanüstü bir enerji verir, hafızayı güçlendirir beyni çalıştırır ve sakinleştirir.

Kivi


Uzmanlara göre, bıçağın etkisiyle vitaminlerini kaybetmemesi için, yumurta yer gibi yenilmesi gereken kivi; biraz tatlı, biraz acı oluşuyla farklı bir tada sahip, çoğumuzun severek tükettiği, tropikal bir meyvedir. C, E ve A vitamini deposu süper meyve kivi, içerdiği antioksidan özelliği sayesinde, vücuttaki ödemi ve toksinleri atar, sindirime yardımcı olur, öksürüğü giderir, bağışıklık sistemini güçlendirerek kan şekerini dengeler ve astımı kontrol altına alır. Kalp, damar ve göz sağlığımızı korur, uyku düzenimizi daha kaliteli hale getirir, sivilcelerle savaşarak pürüzsüz bir cilde sahip olmamıza yardımcı olur, kuruyan dudaklara merhem olur, yaşlanma etkilerini yok eder!

Spirulina


Protein, B12 ve K vitaminleri açısından oldukça zengin olan Spirulina’yı faydalarını öğrenince, daha önce yemediğinize pişman olacaksınız! Toz ve hap halinde satılan bu süper gıda, tek başına her türlü ilaca bedel! Kilo vermek için şahane bir besindir çünkü yağsız protein deposudur! Dana ciğerinden 4 kat daha fazla B12 içerir ve yorgunluk, unutkanlık gibi şikayetlerin önüne geçer! Demir eksikliği tedavisinde de kullanılır çünkü içinde ıspanağın 58 katı demir bulundurur. Yaşlanma belirtileriyle savaşır, sivilceleri yok eder, cildi besler ve yeniler. Kasları kuvvetlendirir, kansızlıkla mücadele eder, kanser tedavilerinde kullanılır, bağışıklık sistemimizi güçlendirir! Alerjiye iyi gelir, sigaranın olumsuz etkilerini azaltır!

Amaranth


Halk arasında “horozibiği otu” olarak da bilinen Amaranth tam bir protein kaynağıdır, tok tutma özelliği olduğu için kilo kaybına ve bağırsakların düzenli çalışmasına fayda sağlar. Kötü kolesterolü düşürür, amaranth yağında bulunan bir madde kanserle savaşır, özellikle meme kanserini önler, diyabeti kontrol altına alır ve karaciğer rahatsızlıklarını iyileştirir! Tüm tahıllar arasında en yüksek proteine sahip olduğu söylenen Amaranth, hamur işlerinde de kullanılabilen, unuyla sağlıklı ekmekler elde edebileceğiniz muhteşem bir süper gıdadır! Glütensiz olduğu için çölyak hastaları için de ideal bir besindir. Kemikleri güçlendirir ve kemik erimesini önler! Kan şekerini dengeler.

Manyok Kökü


Dünya genelinde yaklaşık yarım milyar insan için temel besin olarak tüketilen manyok, özellikle tropikal bölgelerdeki en önemli “iyi karbonhidrat” içeren gıdalardan biridir! İçerdiği yüksek orandaki antioksidanlar sayesinde bağırsak solucanlarını yok eder, kanseri, diyabeti, oluşabilecek kronik hastalıkları, kalp rahatsızlıklarını önler ve oksidatif strese karşı kalkan oluşturur! Kan şekerini dengeler, pek çok cilt bakım ürünlerinin içinde bulunur, cildi yeniler, ölü deriyi atar, canlılık verir, güneş lekelerini yok eder, eklem ağrılarına iyi gelir, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir! Saç dökülmesini önler ve saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur. İştahsızlık için müthiş bir çözümdür, iştah açıcı etkisi vardır.

Bael


Hintliler tarafından Bael ağacı kutsal kabul edilir çünkü meyvesi tıpta yaygın olarak kullanılır! Bael meyvesi 1 yıla yakın sürede olgunlaşır ve sayısız fayda içerir! Gül kokulu tadıyla, taze veya kurutulmuş yenilebilir. Salatadan limonata yapımına kadar bir sürü karışıma lezzet katmak için kullanılan bael; ishal, kolera, hemoroid, vitiligo gibi hastalıkları iyileştirir, ülseri tedavi ederek içerdiği antioksidanlarla midedeki asidik seviyeyi dengeler. Vücuttaki çeşitli enfeksiyonların tedavisi için kullanılan bael, anti-viral ve anti-mantar özelliklerine sahiptir! İskorpit hastalığına iyi gelir, halsizliği gidererek enerji verir. İçerdiği zengin vitaminlerle kolesterolü kontrol altına alır, astım, soğuk algınlığı, solunum yolu hastalıklarını iyileştirir, iltihaplı bölgeye sürüldüğünde iltihabı kurutur. Aynı zamanda kalp hastalıklarını tedavi eder, kabızlığı giderir!

Antep Fıstığı


Neredeyse hepimizin en sevdiği kuruyemiş olan Antep fıstığı, tadı kadar faydalarıyla da süper besin kategorisinde yer alıyor! Potasyum ve vitamin bakımından çok zengin olan Antep fıstığı; akciğeri temizler, iltihapları kurutur, göğüs ağrılarını iyileştirir, öksürüğü hafifletir, bedeni ve zihni güçlendirir, enerji verir, yorgunluk hissini ortadan kaldırır! Kandaki kolesterol oranını dengeler, kalp hastalıklarını hafifletir, böbrek ağrılarını azaltır, bağırsakları temizler, kansızlığı engeller, damar tıkanıklığının önüne geçer. Düşük kalorili kuruyemişlerden olan Antep fıstığı; diyabeti dengeler, gün boyu tok tutar, yararlı yağ ihtiyacını karşılar, göz kusurlarına çare olur. Kuru ciltlere nem desteği sağlar, bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir!

Yulaf Kepeği


Diğer bir süper besin mucizevi faydalarıyla yulaf kepeği! Sindirim sistemimizin düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Tok tutup kötü kolesterolü dengeler. Zihni canlandırır, beyin fonksiyonlarını güçlendirir, enerji verir, sürekli acıkma hissini ortadan kaldırır ve yağ yakımını hızlandırır. Kalp damar rahatsızlıklarıyla mücadele eder, bağırsak kanserinin yayılmasını engeller ve mide problemlerini yok eder. Kas ve kemikleri güçlendirerek daha sağlıklı bir vücuda sahip olmamızı sağlar. Cildi korur, nem verir ve sivilceleri kurutur. Yulaf kepeğini süt, yoğurt, meyve ve kuruyemişle tüketebileceğimiz gibi; un haline getirip çok sağlıklı kurabiyeler ve atıştırmalıklar da yapabiliriz!

Ahududu


Ahududu; görünüşündeki tatlılığı kadar, damakta bıraktığı ekşi-tatlı arası farklı tadıyla da gönlümüzü fetheden süper meyvelerdendir! İçerdiği inanılmaz antioksidan etkisiyle vücuttaki toksinleri temizler, idrar söktürür, kabızlığı önler, ödemi ve şişkinliği yok eder, bağırsak hastalıklarına karşı korur, kolon kanserinin oluşumunu engeller, enerji vererek hafızayı güçlendirir. Yüksek tansiyonu düşürür, kolesterolü dengeler; ancak ülser hastası olanların dikkatli tüketmesi gereken bir meyvedir! Ahududu suyu, göz iltihaplarına karşı kesin çözümdür! Boğaz ve bademcik ağrıları, böbrek hastalıkları için de şifa olan küçük ama çok etkili süper bir besindir! Özellikle yaz aylarında hiç kimse fazla kilolarıyla mücadele etmek istemediği için; metabolizmayı inanılmaz hızlandıran, olağanüstü yağ yakan ahududuyu herkes bol bol tüketmelidir!

Blueberry (Yaban mersini)


Minicik görüntüsü ama kocaman faydalarıyla bir diğer süper meyve yabanmersini! Görme kusurlarından, ağız ve diş problemlerine, mide bağırsak sorunlarından iltihabi hastalıklara, kanserden kalp ve damar rahatsızlıklarına kadar sayısız derde şifa olur! Pastalarımızı da süsleyen bu lezzetli meyve aynı zamanda idrar yolu hastalıklarını da iyileştirir, sağlık sorunlarına karşı antibiyotikle aynı etkiyi gösterir. Antioksidan özelliğiyle vücuttaki toksinleri, ödemi ve şişkinliği atar, daha hızlı kilo vermeye yardımcı olur. Kolesterolü dengeler, vücuttaki tümörlerin büyümesini engeller, hafızayı güçlendirir, zihni açar, depresyondan uzak tutar, enerji verir ve şeker hastalığını kontrol altına alır!

Buğday Rüşeymi


Lif kaynağı ve buğday meyvesi olarak bilinen mucizevi buğday rüşeymi, açlık hissini bastırır, iştahı dengeler ve gün boyu tok tutar. Vücuttaki zararlı toksinleri atar, ödem söktürür ve kilo vermeye yardımcı olur! Vitamin, mineral ve antioksidan zengini süper besin buğday ruşeymi; kolesterolü dengeler, kalbi korur, karaciğeri temizler, enerji verir ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Kan şekerini dengeler, diyabeti kontrol altına alır. Özellikle sporcular tarafından yaygın olarak kullanılan rüşeym, metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırır, kasları ve kemikleri korur. Kanser hücrelerinin ilerlemesini durdurur. Saç dökülmesinde etkili bir çözüm olur ve ciltteki kırışıklıkların oluşumunu engeller.

Tatlı Patates


A vitamini içerdiği için sindirimi kolaylaştırır ve yaşlanma belirtilerini engeller, kırışıklıkları azaltır, pürüzsüz bir cilde sahip olmamıza yardımcı olur. Özellikle şeker hastaları ve bebekler için müthiş bir şifa kaynağıdır. Prostat kanserini önler, kalp krizi riskini azaltır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Pek çok kanser türüne karşı korur, kolesterolü dengeler, sindirim sistemini güçlendirir ve düşük kalorili olduğu için kilo vermeye yardımcı olur. Lif oranı yüksek olduğu için tokluk hissi verir ve demir eksikliğini giderir. D vitamini içerdiği için çocukların gelişiminde olağanüstü bir rol oynar. Astıma ve alerjik reaksiyonlara karşı savaşır. Yiyecekleri enerjiye dönüştürür!

Kinoa


Kinoayı özellikle son yıllarda sıklıkla duyuyor ve diyet listelerinin neredeyse hepsinde görüyoruz! Peki; zayıflamaya yardımcı olmasının yanı sıra başka ne gibi faydaları var? Sindirim sistemini güçlendiren kinoa, tam proteinli bir besindir ve içerdiği demir minerali oldukça yüksektir. Anemi hastaları için uzmanlar tarafından tavsiye edilen kan yapıcı kinoa, B2 vitamini sayesinde sinir sistemimizi de kuvvetlendirir. İçerdiği magnezyumun yüksekliği sayesinde migrene iyi gelir, ağrıları hafifletir. Glüten içermediği için çölyak hastaları tarafından da güvenle tüketilebilir. Salatalarda, zeytinyağlı yemeklerde, müslilerin içinde harika bir tamamlayıcı olan kinoa; A, B, C, D ve K vitaminleri içerir.

Maça Tozu


Peru’da yüzyıllardır tüketilen maça tozu; kemikleri güçlendirir, dayanıklılığı ve doğurganlığı arttırır, enerji verir. Hormonları düzenler, böbrek hastalıklarına iyi gelir, depresyonu engeller ve duyguların dengelenmesine yardımcı olur. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu süper besin maça tozu; kadınlar için şifa kaynağıdır. Menopozun etkilerini azaltır, regl dönemi ağrılarını yok eder, kan hücrelerini yeniler. Sporcular tarafından da sıklıkla kullanılan, turpgiller ailesinden gelen maça tozu, güç vererek kasları korur. Sağlığımız kadar, dış güzelliğimizi de koruyan maça tozu; cildi canlandırır, saçları besleyerek, sağlıklı, pırıl pırıl ve upuzun saçlara sahip olmamızı sağlar. Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir, konsantrasyon ve adaptasyonu arttırır.

Papaya


Posasıyla, çekirdekleriyle ve kabuğuyla farklı dertlere şifa olan süper besin papaya; bağışıklık, sindirim ve sinir sistemimizi güçlendirir. Tropikal süper meyve papaya, “kavun ağacı meyvesi” olarak da bilinir, hem pişirilerek hem de taze halde tüketilebilir! Vücuttaki zararlı hücreleri yok eder, toksinleri atar ve kanserli dokuları zaman içerisinde temizler. Vücutta oluşabilecek alerjik reaksiyonlara karşı korur, mantar gibi cilt hastalıklarını engeller. İltihabi enfeksiyonları kurutur, sivilceleri yok eder, karaciğeri temizler. Papayanın kabuğu yanıkları iyileştirmede yaygın olarak kullanılır. Çekirdekleri toz haline getirilip, baharat gibi kullanıldığında; bağırsak parazitlerini yok eder, vücuttaki şişkinliği atar ve böbrek hastalıklarını tedavi eder.

Yer Fıstığı Ezmesi


Yüksek oranda E vitamini içerdiği için Alzheimer riskini azaltır. Güçlü bir antioksidandır, cilt güzelliğini korur ve yaşlanma belirtilerini azaltır, hücrelerin bozulmaması için savaşır! Yapılan araştırmalara göre, düzenli tüketildiğinde diyabet hastalığını %21 oranında düşürdüğü kanıtlanmıştır. Oluşabilecek kalp hastalıklarına karşı korur ve kanseri önler. Lif kaynağı mucizevi bir süper gıda olduğu için, sindirimi düzenler, toksinleri atarak yağ yakımını hızlandırır kilo vermemize yardımcı olur; ancak kalorisi yüksek olduğu için tüketilirken oranını kaçırmamak gerektiğini unutmayalım! Sporcular tarafından tercih edilen besinlerden biri olan fıstık ezmesi; sağlıklı yağlar içerdiği için kemikleri korur, kasları güçlendirir.

Kırmızı Şarap


Hala şarap içmiyorsanız, içmeye başlamak için harika bir zaman; çünkü kırmızı şarabın sayısız faydası var! Dünyanın en eski alkollü içeceklerinden olsa da, şarabın faydaları son yıllarda keşfedildi. Stresli bir günün sonunda kafa dağıtmakla kalmaz, aynı zamanda antioksidan özelliği de içerir. El işçiliği ve ev yapımı sürecinde, üzüm suyundan elde edildiği için beyaz ve rosé şaraptan farklıdır. Gırtlak kanseri ihtimalini azaltır, nezleyi önler, cildi güzelleştirir, görmeyi iyileştirir. Sigaranın etkisini azaltır, kanı sulandırır ve pıhtılaşmayı önler, damar sertliğini önler, kan basıncını düzenler ve böbrek taşı oluşumunu azaltır! Pek çok doktor hastalarına her gün bir kadeh şarap içmelerini öneriyor!

Zencefil


Ülkemizde bilinen en büyük faydası soğuk algınlığıyla savaşmak olsa bile aslında zencefilin bilinmeyen sayısız faydası var! Dünyanın her kültüründe en çok kullanılan doğal şifa kaynağı süper besin zencefil, neredeyse bütün hastalıkların tedavisinde kullanılıyor! Mide bulantısını ve ağrıyı hafifletir, kanser ve şişkinlikle savaşır. Zencefil çayı boğaz ağrısına, öksürüğe, ödem atmaya ve gribe iyi gelir, öksürük şuruplarına tat vermek için de kullanılır. Sabun, şampuan, masaj yağı ve parfümlere de müthiş bir içerik olan bu küçük ama mucizevi baharat lif ve protein açısından çok zengindir! Vücuttaki gaz oluşumunu engeller, astımı hafifletir, karaciğeri korur, beyni geliştirir, kas ağrılarını giderir!






Kaynak :  http://gameofglam.com/yasam-kalitenizi-arttirmak-icin-doktorlarin-tavsiye-ettigi-27-mucizevi-super-gida
Author Image

Hakkımızda
kamu-haber.blogspot.com yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren. İlkeli ve tarafsız haber anlayışıyla siz değerli ziyaretçilerimiz için özel olarak tasarlanmıştır. Sitemiz hakkında her türlü istek öneri ve şikayetlerinizi hapsuyu[at]gmail.com adresine mail atarak iletebilirsiniz.

Benzer Haberlerimiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.kamu-haber.blogspot.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
TELİF HAKKI;

Sitemizde yer alan resimler google servisinden temin edilmektedir tüm hakları kendilerine aittir.Sitemizde bulunan videolar fragman niteliği taşımaktadır bu sebeple hiç bir yasal işleme tabi tutulamaz.Sitemizdeki filmler/videolar/Canlı TV Kanalları kesinlikle sunucularımız da barındırılmaz. Büyük video sitelerinden vk.com , youtube.com, dailymotion.com, facebook.com gibi sayfalardan alınmaktadır bu sebeple hiç bir sorumluluğu kabul etmemektedir.

Kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz! Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını düşünen hak sahipleri bilgi[at]kamu-haber.blogspot.com adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde mücbir sebep olmazsa en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gerekli işlemler yapılacaktır.
kamu-haber.blogspot.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@kamu-haber.blogspot.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17