Son Dakika

Eviniz İçin Kombi Tavsiyesi Hangi Kombi Uygundur

Bireysel daire ısıtma için doğalgaz dönüşümü yapmış daireler, evler ve iş yerleri için doğru kombi seçimi çok önemlidir. Hangi kombiyi seçmeliyim sorunuza cevap olması için bugün sizlere kombi tavsiyesi ve ip uçları vereceğiz.

Kombi seçimi için öncelikle kullanılacak alanın metrekare cinsinden genişliği, duvarların yalıtım durumu, üst ve alt katların kullanılıp kullanılmadığı, tüm odalardaki peteklerin açılıp açılmayacağı, dairenin dublex mi yoksa tek kat mı olduğu, pencerelerin ısıcamlı olup olmadığı gibi bir çok bilgiyi göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Artık bacalı kombiler kullanılmamakta bunlar yerine hermetik kombi cihazları ile kullanım alanları ve kullanım suyu ısıtılması sağlanmaktadır. Bu cihazlarda dışarıya doğru çıkan iç içe geçmiş iki borudan oluşan bir baca sistemi kullanılır. İçteki borudan yanmış doğalgaz baca gazı olarak atılırken, iç boru ile dış boru arasındaki boşluktan ise yanma için gerekli olan temiz hava alınmaktadır. Bu sayede oda içerisinden hava alışverişi olmadığı için bu kombiler son derece güvenlidir.

Bunları piyasada standart hermetik kombi, yarı veya tam yoğuşmalı kombi olarak bulabilmekteyiz. Peki bunlardan hangisini seçmeli?

Öncelikle hangi marka kombi iyidir sorusundan ziyade benim kombi ihtiyacım nedir sorusunu cevaplamalıyız. Hangi güçte, hangi verimde ve hangi özellikte bir kombi ihtiyacınıza çözüm sunacaktır. Bunu belirledikten sonra bu özelliklere sahip kombilerden bütçenize göre seçim yapmak daha da kolaylaşacaktır.


Kombi tavsiyesi, öneri, soru ve görüşleriniz için üstteki Youtube kanalımdaki videonun altına yorum yapabilirsiniz.

Hermetik / Yarı Yoğuşmalı / Tam Yoğuşmalı Kombi Seçimi

100 m²’den Küçük Dairelerde Kombi Tavsiyesi
Burada dairenizin veya kombiyi kullanacağınız alanın büyüklüğü önem kazanıyor. Eğer daireniz stüdyo, 1+1 veya 2+1 olup 100 m²’den küçükse kesinlikle hermetik kombi almalısınız. Zira bu küçük alanlarda yeterli petek radyatör alanı oluşmadığında alacağınız yoğuşmalı kombi yoğuşamayacağı için standart hermetik kombiden dahi düşük verimde çalışacaktır. Bu sebeple hem daha çok yakmamak hemde fazladan para vermemek için hermetik kombi seçimi yapmalısınız. Burada 20 kW gücündeki bir kombi işinizi görecektir. Büyük alayım daha iyi olur düşüncesi bu ısıtma cihazları için yararsız bir masraf olacaktır. Bu küçük daireler için 20-24kW gücü arasında Alarko, ECA ve Ariston hermetik modelleri seçilebilir.

Ama eğer daireniz küçük olmasına rağmen ısı yalıtımı ve pencereler çok kötü olup, cepheden kuzey rüzgarlarını alıyor ise odalara daha büyük petekler koyarak radyatör petek alanının 7 m² üzerine çıkararak yarı yoğuşmalı akıllı kombi seçimi yapılabilir. Bunun için en uygunu Buderus marka akıllı kombilerle oda termostatını birlikte kullanmak olacaktır.

100-200 m² Arası Dairelerde Kombi Tavsiyesi
 Yukarıda değindiğimiz gibi yoğuşmalı kombi için en az 100-120 m² alan ve en az 7 metretül petek radyatör lazımdır. Daireniz bu özelliklere ulaştığı zaman yoğuşmalı kombi seçebilirsiniz. Burada daireniz 100-200 m² arası büyüklükte ama tüm odaların peteklerini açmayacaksanız yine yoğuşma olayı gerçekleşmeyeceği için yoğuşmalı kombi seçimi sıkıntı olabilir. O nedenle ya bazı odaları açıp hermetik kombi yada tüm odaları açıp yoğuşmalı kombi tavsiye ederiz. Bu aralıktaki daireler için yoğuşmalı kombi olarak Ariston, ECA, Alarko ve Demirdöküm kombiler seçilebilir. Bunlar bu grupta yerli üretim olması ve sessiz çalışmaları ile tercih edilmektedir.

200 m²’den Büyük Dairelerde Kombi Tavsiyesi
Bu daireler için tam yoğuşmalı kombi seçiyoruz. Ve kombi çalışırken en az 7 metretül radyatör peteğimizin açık olmasını sağlıyoruz. Bu kombilerin uzun ömürlü olması için daire içi tesisatımızı döşetirken kombi-radyatör bağlantısında kullandığımız plastik boruların oksijen bariyerli özelliğe sahip olması çok önemli. Oksijen bariyerli borular zaman içerisinde peteklerde çamurlaşmanın olmasını önleyerek hem ısıl verimi yüksek tutar hem de kombi ömrünü uzatır.

Yoğuşmalı kombi için kesinlikle termostatik vana kullanmıyoruz. Onun yerine oda termostatı ile en verimli şekilde kombilerimizi kullanıp doğalgaz faturasını düşürmek mümkün olmakta. Bu termostatların kablosuz olanı yerine kablolu olanları seçmekte fayda var. Kablolu termostat hem çok daha ucuz olmakta hem de evinizde ekstra radyo sinyali oluşturarak sağlık sıkıntıları meydana getirmemektedir.

Bu 200 metrekare üstü dairelerde ise Buderus ve Alarko yoğuşmalı kombi seçilebilir. Dairelerin 300 metrekareyi geçtiği yerlerde ise Viessmann vitodens yoğuşmalı kombiler en iyi kombi tavsiyesi olacaktır.

Kombi Önerisi
Bu aralar bir Makina Mühendisi olarak en çok aldığım soruların başında, hocam hangi kombiyi önerirsiniz, yoğuşmalı daha mı az yakar, sizce hangi marka gibi sorular geliyor.

Tabi bu sorular, doktora hocam sabahları biraz yorgun oluyorum nedendir diyor sorup, sizi muayene etmeden, tetkik ve incelemeler yapmadan cevap vermesini beklemek kadar zor. Bizimde sizin evinizi, odalar, metrekaresi, rüzgar alma yönü, baktığı cephe, bulunduğu kat, bina yaşı, dairenizin yalıtım durumu vs. birçok nedeni inceleyerek verebileceğimiz bir cevap bu.

O nedenle bu bilgiler çok önemli. Bir doğalgaz mühendislik firmasını arayıp kombi  markası sormakla tercih yapmak, çok sağlıklı olmayacaktır. Zira aradığınız kişi genellikle elinde olan, bayisi olduğu yada en çok para kazandığı kombi markasını size önerecektir. Diğer taraftan aklınızda olan şu kombi markası nasıldır diye oluşturacağınız soruya da , o kombiyi sakın alma, çok dandiktir diyecektir.

Halbuki, piyasada satılan tüm kombiler TSE ve CE belgeli olup, gaz dağıtım şirketleri tarafından da onaylanmaktadır. Ha peki diyeceksiniz fark nerede? Yukarıda verdiğimiz doktor örneğinde olduğu gibi tüm diş hekimleri aynı liseden, aynı tıp fakültesinden çıkıyor, ama bazıları daha tercih ediliyor. neden? Çünkü, bu süreçte kendini geliştiriyor, daha yeni teknolojileri deniyor, hastaları ile birebir ilgilenip, sonrasında oluşacak dertlerini çözüyor o nedenle.

Aynı şekilde kombi markaları kullandıkları teknoloji, uyguladıkları modülasyon, satış sonrası hizmetleri, diğer cihazlarla uyumluluk, yetkili servis ağı, arızalarınızın hemen giderilmesi için uğraşan bir müşteri hizmetleri, bilgisayardan ses ve müzik dinlemekten öte sorularınıza cevap vermeye istekli bir yetkili, malzeme kalitesi gibi bir çok unsur cihetinden bir birinden ayrışmakta.

-En İyi Kombi Markaları


Marka olarak fiyat/performans/servis bakımından şu markaları önerebilirim, Buderus, Viessmann, Ariston, Demirdöküm ve İmmergas. Bu markalar fiyatlarına göre performansları ve müşteri hizmetleri iyi kombi markalarıdır.

Bir diğer ayrıntı ise hermetik kombi mi yoğuşmalı kombi mi seçimidir. Tüm kombi markaları hermetik ve yoğuşmalı kombi seçenekleri sunmaktadır. Hermetik kombilerde tek eşanjörlü ve çift eşanjörlü seriler vardır. Tavsiyemiz çift eşanjörlü kombi almanızdır. Yoğuşmalı da ise yarı yoğuşmalı seriler de bulunmaktadır. Bunlarda gayet verimli kombilerdir. Eviniz 200 metrekare üzerinde değil ise yarı yoğuşmalı cihaz seçilebilir. Mesela Buderus GB 012 kombisi yarı yoğuşmalı bir kombi olup, 1950 TL gibi fiyatlardan satılırken, bu fiyata alabileceğiniz tam yoğuşmalı Ariston, Demirdöküm, ECA, Vaillant gibi markalardan daha verimlidir.

Eviniz için kombi tercihi sormak için alt kısma, yaşadığınız şehir, evinizin büyüklüğü, baktığı cephe, pencereleri, kaç katlı binanın kaçıncı katında olduğu gibi bilgileri yazarsanız fikir verebiliriz. Sıcacık haneler ve mutlu yuvalar dileklerimle.

Oksijen Bariyerli Boru
İyi bir kombi seçimi yapmanız yanında ECA ve Demirdöküm radyatör petek kullanmanızı da tavsiye ederiz. Diğer taraftan en önemli ısıtma tesisatı noktası ise kombiniz ile radyatör petekleriniz arasında bağlantıyı sağlayan plastik boru tesisatı çok önem arz eder. Burada oksijen bariyerli boru kullanılmasını özellikle isteyiniz, fiyatı çok az arttırsa da uzun vadede çok avantaj sağlayacaktır. Zira peteklerde oluşan çökelme ve çamurlaşmanın nedeni bu plastik boruların içeriye aldığı hava kabarcıklarının bakteri oluşumuna, bu oluşumların zamanla çamurlaşmaya sebep olarak alt kısımlarında birikerek peteklerinizin yarım ısınmasına sebep olmaktadır. Radyatör petek temizliği ile bunların giderilmesi tasarruf sağlar. Ama oksijen bariyerli borular hava geçirmeyen özel katmanı sayesinde bunu önler.

Oda Termostatı
Doğalgaz yakarak içinden geçen suyu ısıtıp, bu suyu peteklerde dolaştırarak evlerimizi sıcacık hanelere çeviren kombi cihazları tavsiyesi yanında oksijenli boru kullanılması, oda termostatı ve kombinin balkona değil mümkünse mutfak benzeri iç alanlara montajı yapılması diğer önerilerimiz olacaktır.

Bir çok yerde kar marjı daha yüksek ve montajı kolay diye termostatik vana takıldığına şahit olmaktayız. Faydadan çok zararı olan bu termostatik vanalar yerine oda termostatı seçerek tasarruf edebilirsiniz. Bu sayede odanızın sıcaklığına göre kombi cihazınız devreye girip çıkarak daha efektif çalışacaktır. Haftalık programlanabilir özellikli olanları seçebileceğiniz gibi basit ve kablolu olanlarda işinizi görecektir.

ÖNEMLİ NOT, YORUM YAPMADAN ÖNCE

Kombi tavsiyesi ile ilgili soru ve yorumlarınızı yoğunluğumdan dolayı maalesef  buradan cevaplayamıyorum artık. Yorum, soru ve önerilerinizi şuraya “kombi tavsiye, öneri ve yorumlar” bırakırsanız, ben veya arkadaşlarım yardımcı olmaya çalışırız.

Saygılarımla,

Sıcak ve mutlu evleriniz olsun dileklerimle.
Teknik Servis Uzmanı Harun İLTAŞ

http://www.mrhakankaya.com/kombi-tavsiyesi/
Author Image

Hakkımızda
kamu-haber.blogspot.com yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren. İlkeli ve tarafsız haber anlayışıyla siz değerli ziyaretçilerimiz için özel olarak tasarlanmıştır. Sitemiz hakkında her türlü istek öneri ve şikayetlerinizi hapsuyu[at]gmail.com adresine mail atarak iletebilirsiniz.

Benzer Haberlerimiz:

71 yorum:

  1. Hevesle aldığım Daikin kombi, bağlandıktan 1 hafta sonra, içinde gaz kaçağı tespit edildi servis geldi düzeltti. Şimdi de 35-44 derece arasındaki herhangi bir sıcaklığı seçmeme rağmen sadece 29 derecede çalışıyor ve 10 dakikada bir 5 saniye süreyle yanıp sönüyor. Sözde modülasyonlu kombi sürekli dur kalk yaparak 1/3 fiyatındaki kombilerle aynı işi yapıyor. Servisi ve hatta Daikin müşteri hizmetlerini aradım. Çözümleri şu; pompa ayarı yapalım pompa sürekli ve daha hızlı dönsün, şu sürekli devirdaim yapsın, işi kaybını daha iyi çözümleyip dur kalk yapmasın. Pompa ömrü azalmazmış bilmem ne olmazmış. Daikin daylux kombiden şiddetle uzak durun. Yerli üretim dedim, ülkem kazansın dedim, Daikin garantisi dedim, kalite dedim. v. s. Verdiğim para gitti gitmesine de iç huzursuzluğum için söz yok. Sakin ha sakin Daikin daylux kombiye yaklaşmayın

    YanıtlaSil
  2. evim 2+1 amerikan mutfak 80 m2 dir. ve kombi salondadır (yani mutfakta)
    yüksek giriş ve 3 tarafı güneş almaktadır. güney cephedir.
    tercihim en sessiz ve tararruflu kombidir.
    ne tür bir kombi almalıyım
    teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Samet Bey,
      Evinizin metrekaresi ve güney cepheli olması nedeniyle yoğuşmalı kombi için gerekli yoğuşma şartları oluşmayacağı için standart hermetik kombi ihtiyacınıza cevap verecektir.
      Salonda yer alması sebebi ile kombinizde sessiz çalışma özelliği öne çıkacağı için ECA confeo plus tercih edilebilir, veya tasarruf açısından Buderus Logamax U052 tercih edilebilir.

      Sil
  3. Evim 170m2 dubleks ve kuzey cephesindedir.kombi mutfak balkonunda bulunmaktadır tam yoğuşmalı kombileri araştırmıştım buderus Viessmann ve Aristo’n u araştırdım fiyat olarak Aristo’nu premium evo yüzde düşünmekteyim kombi seçimi olarak yardım edebilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değindiğiniz gibi Viessmann fiyat bakımından biraz pahalı gelebilir, Eğer mevzu bahis daireniz yeni ise veya yalıtım yapılmış ise Ariston Evo yeterli olacaktır. Fiyatına göre az servis ihtiyacı ve yetkili servislerin kalitesi ile iyi bir seçenek olabilir. Ama doğalgaz tasarrufu açısından ikisinin arasında bir fiyat aralığında yer alan Buderus GB012 (Oda termostatı ile maksimum verim, kablolu oda termostatı ucuz ve işlevseldir.) kombi cihazını önerebilirim.

      Sil
    2. Buderus GB-012-25kw Basic Plus Yoğuşmalı Kombi26 Şubat 2018 09:14

      Buderus Yoğuşmalı BasicPlus Kombi, baca gazını yoğuşma eşanjöründen geçirerek su buharını yoğuşturmakta ve baca gazının içerisinde bulunan ve normalde atmosfere atılacak gizli ısıdan faydalanmaktadır. Böylelikle gazın alt ısıl değerinin üzerinden %103'ye varan yüksek verim sağlar. Tesisat suyu sıcaklığı, oda sıcaklığı ve kullanım suyu sıcaklığına göre üç tam modülasyon yapar. Dur-kalk yapmadığından boş yere yakıt harcamaz. Opsiyonel modülasyonlu oda kumandası seçeneği ile oda sıcaklığına göre modülasyon yaparak yakıt ekonomisi ve dolayısıyla enerji tasarrufu sağlarken oda sıcaklığını 0,5°C hassasiyetle sabit tutarak siz ve sevdikleriniz için konforlu ortamlar yaratır.
      Cihazın tüm emniyet ve kumanda elemanları Cotronic 3 tarafından denetlenir. Geniş LCD ekran sayesinde rahat ve kolay kullanımın yanısıra işletme esnasında oluşabilecek hatalar dijital göstergeden rakam ve harf kodları ile basit bir şekilde gösterilir. Ön panel üzerindeki ayar düğmeleri vasıtası ile dijital ekran üzerinden kullanım suyu ve tesisat gidiş suyu sıcaklığı ayarlanabilmekte, ayrıca tesisat gidiş suyu sıcaklığının değeri LCD ekran üzerinden anlık olarak görüntülenmektedir.
      Çok Düşük Yakıt Tüketimi
      - Yoğuşma teknolojisi sayesinde, su buharındaki enerjiden faydalanır. Alt ısıl değere göre %103'ye varan (50/30°C sistemde) norm kullanma verimine sahiptir.
      - Geliştirilmiş ısı iletimi sayesinde, baca gazı sıcaklıkları çok düşük seviyelere iner.
      - Alev boyunu ihtiyaca göre ayarlayarak, dur/kalk yapmadan çalışır.
      Yüksek Isıtma Kapasitesi
      - 80/60ºC çalışmada 22.000 kcal/h olan ısıtma kapasitesi, 50/30ºC çalışma durumunda 23.400 kcal/h?e ulaşarak en yüksek verimle maksimum kapasitede faydalanmanızı sağlar.
      Çok Sessiz Çalışma
      - Kütüphanelerde hedeflenen ses seviyesinin bile altında.
      - Tam kapasitede 38db(A)
      Türkiye Şartlarına Uygunluk
      - Düşük gaz basınçlarında (0,5 mbar) ve Düşük voltajda emniyetli (170V) çalışmaya devam edebilme
      Tam Emniyet
      - Anti-blokaj sistemi ve Donma emniyeti.
      - Atık gaz sıcaklık ve emniyet sensörleri, limit termostat, kullanım suyu devresinde sıcaklık sensörü, su seviye sensörü ve hız kontrolü için fan sensörü ile tam emniyetli bir çalışma sağlar. Cihaz içinde ayrıca 3 bar emniyet ventili mevcuttur.
      Teknik Özellikler
      Türü Yoğuşmalı
      Kapasite (50/30°C) 23.400 kcal/h
      Kapasite (80/60°C) 22.000 kcal/h
      Kullanma Suyu Kapasitesi 22.000 kcal/h
      Sıcak Su Kapasitesi (10/40°C) 10 l/dak
      Norm Kullanma Verimi (50/30°C) 103 %
      Baca Gazı Sıcaklığı (50/30°C) 59 °C
      Baca Gazı Sıcaklığı (80/60°C) 76 °C
      Ses Seviyesi (Tam Yükte) 36 dB(A)
      Toplam Elektrik Tüketimi (Tam Yükte) 120 W
      Kapalı Genleşme Tankı Hacmi 8 litre
      Maksimum Gidiş Suyu Sıcaklığı 82 °C
      Maksimum İşletme Basıncı 3 bar
      Ağırlık 37 kg
      En 440 mm
      Derinlik 355 mm
      Yükseklik 715 mm

      Sil
    3. Buderus gb62 bu yıl içinde piyasaya çıktı
      Manisada bosch fabrikasında bosch condens 2500w ile aynı bantta üretiliyor aynı kombidir tek fark gb62 de sıcak su kapasitesi 30kW
      Bosch condens 2500w'de 24kw sıcak su kapasitesi var onun haricinde %100 aynı kombi
      Öncelikle buderus gb72 öneririm biraz daha ilave özellikleri var daha sonra buderus gb62 öneririm

      Sil
  4. Merhaba evim 95 m2 dir kuzey doğu cephelidir üst kattadır yalıtım yoktur 3+1 dir 20 yıldır eca bosh ortak yapımı hermetik kombi kullanıyorum hiç servis çağırmadığım halde arıza yapmadı fakat çok yakıyor aylık 450,500 civarında bana az yakan anında banyoya sıcak su sağlayan bir kombi önerebilirmisiniz ( yoğuşmalı gerekirmi ) teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihazınızın eski olması verimi düşürür, doğlagaz faturasını arttırır ve şu anda cihazların teknolojisi çok değişti. Değindiğiniz gibi zaten kombiniz ideal kullanım ömrünü çoktan tamamlamış, yenilemeniz doğru karar.
      Normal şartlarda 95 m2 evde oluşacak ısı kaybı ve petek boyu yoğuşmalı kombiyi kurtarmaz. Ama üst kat, yalıtımsız ve çatı altı olduğu için eğer radyatör peteklerin hepsini açıyorsanız yoğuşmalı olabilir. Ama hepsini açmayacaksanız hermetik olmalı. Zira yoğuşmalı kombi, yoğuşma özelliği gösterebilmesi için belirli bir ısı kaybına ve petek boyuna ihtiyaç duyar.
      Eğer hepsini açacaksanız ve sıcak su önemli ise daha önceden kullandığınız markanın yeni modeli ECA Premix veya Demirdöküm Nitromix(ikisi kalite olarak aynıdır) seçilebilir.
      Ama tüm petekleri açmayacaksanız, kombiniz yine hermetik olmalı ve Ariston Clas evo serisi düşünülebilir.
      Ayrıca kombinizi yeniledikten sonra, eğer yakında yaptırmadı iseniz petek temizliği yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

      Sil
  5. evim dubleks 200 metre civarı 10 yıllık yalıtımlı kuzey cephe Yeni komple tesisat çekilecek 3 firma ile görüştüm hepsi kendi markasını övüp digerlerini karaladılar ve üzüldüm onlar adına bir dost tavsiyesiyle bi firmaya gittim onlarda dedilerki kombi ve radyatörlerini kendin al biz tesisat ve baglantilarını yapalım şimdi sizden ricam fiyat önemli değil KOMBİ radyatör ne almam gerekiyorsa söylerseniz minnettar olacağım şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar Mehmet Bey, sizin için 28-30kW gücünde bir yoğuşmalı kombi işinizi görecektir. Malzemeyi kendiniz alacaksanız petek boylarını biraz uzun tutabilirsiniz. Dubleks, yani çift kat kullanım verimi bakımından en iyi olduğunu düşündüğüm kombi Viessmann veya Buderus önerebilirim( not:servis yönünden daha önce Viessmann tavsiye ettiklerimiz sıkıntı yaşamıştı, bulunduğunuz şehirde bu markayı kullananların yorumlarına bakarak karar verebilirsiniz) . Fiyat yönünden biraz tuzlu olsa da, Buderus Logamax GB 172 modeli özellikle yine aynı markanın RC 300 oda termostatı ile çok verimli bir kullanım sunacaktır. Bu Viessman ve Buderus fiyat yönünden cazip gelmez ve daha ekonomik olsun derseniz Ariston Genus EVO 30kw kombi seçebilirsiniz, yaklaşık diğer iki markanın yarı fiyatına olması doğal olarak kaliteden ödün vermek anlamına gelir ama bu fiyat için en iyi seçenektir.
    Özellikle kombi-petek bağlantılarında oksijen bariyerli boru kullanılmasına özellikle dikkat edin. Ayrıca size termostatik vana önerirlerse kesinlikle radyatörlere termostatik vana taktırmayın. Bunun yerine seçtiğiniz cihazın modülasyonuna uygun oda termostatı almanız hem kombi verimi hem de tasarruf için fayda sağlar.
    Radyatör petek için ECA veya Demirdöküm seçebilirsiniz, ikisi de aynı kalitedir.

    YanıtlaSil
  7. vim 100 m2 orta kat dis cephe yok kuzey ruzgarlarinida aliyor.yogusmasiz bir kombi istiyorum ama karar veremedim.sicak su ve tasarruf benim icin önemli.yardimlarinizi bekliyorum saygilarimla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bahsettiğiniz daire için çok devreye girip çıkmaya uygun 20-24kw arasındaki hermetik kombilerden ekonomik fiyatıyla öne çıkan Ariston veya Protherm seçebilirsiniz.

      Sil
  8. Hatay merkezde yasiyorum evim 140 m2 3+1 6 katli binanin son kat guney cephesinde oturuyorum isi yalitimi var ustumuzde bos degil cati var kombinin yeri mutfakta olacak bana önerebileceğiniz kombi marka ve modelleri hangileridir şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Şerif bey, hem bulunduğunuz iklim hem de dairenizin konumu nedeniyle kombi kullanım süreniz ve oranınız düşük olacağı için piyasadaki 24kw hermetik kombilerden ekonomik fiyatlı olanları seçebilirsiniz. Ekonomik fiyat aralığındaki Ariston, Protherm veya immergas seçilebilir.

      Sil
  9. Yeni aldığım ev yaklaşık 90 m2, giriş kat ve çevresi yaklaşık 3-5 mt mesafe ile binalar sarmaktadır yani rüzgar alma gibi bir durum söz konusu değildir.

    Kombi taktıracağız ve bu konuda inanın hiç bir tecrübemiz yok yeni evlenecek genç bir çiftiz bize arıza bakımından çok sorun çıkartmayacak, işimizi görecek ve tasarruflu bir marka tavsiye edebilir misiniz?

    Tekrardan kolay gelsin, hayırlı akşamlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni eviniz ve evliliğiniz hayırlı olsun Uğur Bey.
      Daireniz için hermetik kombi seçmelisiniz. (yoğuşmalı kombi bu daire için yoğuşma sağlamayacaktır.)
      Güç olarak 20kw gibi bir hermetik kombi işinizi görecek olsa da, genelde en düşük 24kw güçte kombiler bulunabilmektedir. Ekonomik kombilerden Ariston veya Protherm seçebilirsiniz. Eğer petek tesisatı da yeni yapılacaksa, oksijenli boru kullanılmasını sağlamanızı tavsiye ederiz.

      Sil
  10. 120-130 m gibi evimiz 10 yıllık tesisat yalıtımlı sayılacak şekilde korunaklı evimiz var.petek boyumuz 9m .daha önce 10 sene gibi Airfel kullandık arızalandığı için değiştirecez.iyi birşey olsun istiyorum hatta yoğurmalı düşünüyorum .tavsiyeniz olabilir mi?teşekkürler…

    Vaillant buderus eca yoğuşmalı düşünüyorum.ariston ve airfel gibi markalar ucuz ama güvenilebilir mi?sizin marka tavsiyeniz nedir?teşekkürler…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Petek boyunuz yoğuşmalı için uygun, eğer tüm petekleri açık kullanıyorsanız yoğuşmalı kombi seçebilirsiniz. Airfel kombi artık pek tavsiye ettiğimiz bir marka değil.
      Yoğuşmalı kombi için Buderus ve ECA iyidir. Tabi bunların aralarında fiyat aralıkları var, diğer taraftan Ariston daha ucuz olmasına rağmen ECA kalitesine yakındır. Bütçenize göre bu üçünden birini seçebilirsiniz. Kişisel olarak Airfel ve Vaillant’ı önermiyorum.

      Sil
  11. Vaillant eco fit start, ECA scot, Buderus yoğuşmalı kombi modelini bilmiyorum,son olarak da Alarko yoğuşmalı düşünüyorum.gerçi Vaillant’ı önermediğinizi yazmıştınız ama Alarkoyla ilgili düşüncenizi ve bu kombiler arasındaki seçiminizi merak ediyorum.teşekkür ederim…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ECA Scot(24kw), Vaillant EcoFit(24kw) ve Buderus Logamax GB042(22kw) yoğuşmalı kombi modellerini karşılaştırdığınızda ucuzdan pahalıya Vaillant, ECA, Buderus şeklinde aralarında ortalama 200TL farkla piyasa fiyatlarının arttığını göreceksiniz. Lakin Vaillant kombi katalog değerlerine baktığınızda diğer iki markadan daha düşük doğalgaz yakma verimi ve daha yüksek elektrik tüketimi değerlerine sahip olduğunu göreceksiniz. Bu üç markaya ilave olarak Alarko Seradens 20(20kw) modeli ise yaklaşık Buderus Logamax ile benzer fiyat aralığında. Teknik veriler açısından ise ECA ile Buderus arasında gözüküyor. Ama Alarko hakkında net fikir sahibi olmadığım için ilk üç markadan, kişisel olarak önerim ECA veya Buderus seçimi yapılabilir.

      Sil
  12. Merhabalar evim Kuzey cephe yalıtımlı ve net 105 m2. Tam sınırda ve sizce ne almalıyım? Şuan vaillantın eski bir modeli (242/2-3) var 9 senelik ve tamiri için 450tl gibi bir ücret çıkardı yetkili olmayan servis. Değiştirme konusunda da kararsızım ama çok eski bir kombi neticede . Çok teşekkürler şimdiden .

    Bir ilave önceki soruma; Evimde kablosuz termostat kullanıyorum ve faydasını gördüm. Üst ve altımda daire var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Bey, tamir masrafı ve 9 yıllık bir kombi olduğu düşünülürse, değiştirmenizi tavsiye ederim. Hem yeni kombiler daha az yakıt tüketim ve tasarruf ile bir kaç yıl içinde masrafınızı çıkarmanıza yardımcı olur. Ayrıca eski kombilerin ömürleri de bu civarlarda idi, tamir ettirseniz bile yeniden arıza yapma ihtimali yüksek olacaktır.

      Kişisel tavsiyem yeni bir hermetik kombi ile değiştirebilirsiniz. Oda termostatınız sadece Vaillant ile uyumlu ise yine bir Vaillant hermetik kombi olabilir. Ama diğer markalar ile de uyumlu ise ECA ve Ariston önerebilirim.

      Değiştirmeye karar verirseniz, eğer yakında petek temizliği yaptırmadı iseniz önce petek temizlik işlemi yaptırıp daha sonra yeni kombiyi montaj yaptırabilirsiniz. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama İstanbul ve bir çok Anadolu şehrinde 150TL civarı fiyatlara makina ve temizlik kimyasalı ile petek temizliği yapan ustalar bulabilirsiniz.

      Sil
  13. merhaba 177m2 toki evimde termostatik vanalı 7 adet dd plus petekleri yeni taktırdım.90×80 90×70 (90×60 3 adet) 90×50 , 50×70 dairem çok güneş almayan bir konumda şuan buderus gb 062 24kw yoğuşmalı kombim var ama verimli ısınamıyoruz faturam yüksek geliyor 400tl ;ancak alt dairem boş ,karşı komşum baymak 28kw lık kombi kullanıyor ve faturası 220tl geliyor bizden daha iyi ısınıyor ben bu farkın kombideki kw değerinin düşük olmasına bağlıyorum en az 32 kw kombi almak istiyorum bu konuda tavsiyeniz ne olur tşkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Harun Bey, değindiğiniz daire için 24kw bir kombi yetecektir. Ama yoğuşmalı kombilerde özellikle Buderus Logamax gibi akıllı kombilerde peteklere taktırdığınız termostatik vanalar, kombi modülasyonuna zarar verip, yoğuşmayı önleyecektir.
      Zira termostatik vanalar hermetik kombilerde belki kullanılabilir ama yoğuşmalı kombilerde tavsiye edilmez. Şöyle ki, kombinizin yoğuşması ve ideal ısı değerlerini üretmesi için evinizdeki 7 adet peteğin hepsinin açık olması gerekli. Ama termostatik vanalardan birisi dahi peteğini kapatsa, yoğuşma değerinin altında bir petek değerine düşecektir. Ayrıca ülkemizdeki termostatik vanaların genelde standartları çok düşük olduğu için açık halde dahi içerisinden ısıtma suyu geçişini düzensizleştirmektedir.
      Tavsiyem, tüm termostatik vanaları söktürün ve tüm petekler açık kombinizi kullanın. Sorunun düzeleceğini ve faturanızın normal değerlere ineceğini düşünüyorum.

      Diğer taraftan Logamax serisi kombiler için en ideal çalışma verimi genellikle oda termostatı ile yakalanabiliyor. O nedenle termostatik vanaları çıkartıp, bir kaç ay denedikten sonra ısınma sorununu hallolduktan sonra oda termostatı da takabilirsiniz.

      Sil
    2. Öncelikle vermiş olduğunuz yararlı bilgiler için teşekkürler. İzmir , kuzey cephede, yalıtım olmayan bir apartman ara kat 120 metre kare dairemiz için kombimizi yenileyeceğiz. Demirdöküm kullanıyoruz ancak 10 yılı geçti ve çok sık arıza vermeye başladı. Yakın zamanda anakartını değiştirttik bakımlarını ancak artık yeni bir kombi almayı istiyoruz. Evdeki tüm petekleri kullanmıyoruz.
      Hangi tip bir kombi almalıyız, tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler

      Sil
    3. Evdeki tüm petekleri açmadığınız görüşü ile sizin için hermetik kombi tavsiye ederiz. 22-24kW aralığında bir Demirdöküm yeni kombi olabilir, markayı daha kullandığınız düşünülürse. Ayrıca Ariston ve ECA seçenekleri de olabilir.

      Sil
  14. 114 metre kare doğu-güney-batı üç cepheli içten yalıtımlı (zemin kat üzeri) 1. kattaki daireme doğalgaz alacağım. Değişik firmalara ölçü aldırdım 7 metre ile 8 metre arası peteğin yeterli olduğunu söylediler. Ben ısrarla yoğuşmalı kombi daha uygun olmaz mı dememe rağmen hayır buraya hermetik kombi olur diyorlar. Sizce hermetik mi alayım, yoğuşmalı mı? Ayrıca Demirdöküm, Vaillant ve Ferroli kombilerden hangisini tavsiye edersiniz. Hermetik olursa 5000- 5800 TL , Yoğuşmalı olursa 6000-7000 TL arası fiyat uygun mu? Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, daireniz için hermetik tercih etmelisiniz. Hermetik için Vaillant/Ferroli/Demirdöküm üçlüsünden Demirdöküm 20-24kW hermetik kombi seçebilirsiniz. Tesisat fiyatı konusunda net bir şey söylemem çok doğru olmayacaktır.

      Sil
  15. Antalya’da 60 metrekare güney/batı cepheli evimiz için ses faktörü de değerlendirildiğinde Bosch Class 2000W 22kW sizce uygun mudur?

    Teşekkürler…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daireniz ve konumu düşünüldüğünde kombiniz çok sık devreye girip çıkmayacağı da göz önünde bulundurulsa Bosch uygun bir seçim olacaktır.

      Sil
  16. yeni ev aldık yaklaşık 100 mt. kombi ve petek takılacak..petekler dd plus düşündük..ama kombiye karar veremedik. yoğuşmalı yoğuşmasız vs .. evimiz mersinde..kuzey güney batı cepheli ara katta 2 yıllık bina çift camlı..yalıtım nasıldır bilmiorum ama yeni bina..demirdöküm, alarko, baymak tavsiyesinde bulunan arkadaslarım oldu bunları kullanan ve memnun kalan, siz ne dersiniz.
    şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun Erhan Bey. Eviniz ve konum düşünüldüğünde yoğuşmalı kombi uygun olmayacaktır. 22-24kW başlangıç serisi hermetik kombi seçmeniz doğrudur.

      Bu aralıkta Alarko-Baymak-Demirdöküm üçlüsünden Demirdöküm’ü seçebilirsiniz.

      Sil
  17. Bizim de yeni bir evimiz var, kombi araştırması yapmaktayız. 6 katlı binanın 5. katındayız. Dış yalıtımı da mevcut. Dairemiz 115 m2 ve güneşi her açıdan alıyor. Sizce hangi kombiyi seçmeliyiz?

    Yardımlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ariston Class Hermetik 24kW kombi işinizi görecektir.

      Sil
  18. Demirdöküm milenyumplus bacalı kombimiz var. Arıza yaptı, tamir bedeli olarak 400-500 tl masraf çıkarıyorlar.
    Yen’i bir kombi almak istiyoruz
    Evimiz 170 m2 civarında.
    10 katlı binanın 1.katı. Alt KAT Bodrum
    Mantolama var.
    Sabah doğu, öğleden sonra batı cephesinden güneş alıyor.
    Kombi tesisatı her odaya ayrı bağlantı
    İle yapılmış
    Şu anki kombi mutfakta, balkona aldırmak konusunda kararsızız. Öyle bir durumda Yen’i proje çizilecek galiba bu da uzun bir süre alır mı?
    Evde küçük bebeğimiz olduğu için problemi hemen çözmeliyiz
    Hermetik mi yoğuşmalı mı olmalı ?
    Baymak/ vailant/ wiesman ( sadece genel olarak bu markalardan memnun olunduğunu duyduk)
    Öneriniz nedir acaba.
    Şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bacalı kombiler artık ömürlerini doldurduğu için yeni bir kombi değişimi yapmanın zamanı gelmiş.
      Kombi cihazınızın yeri değişir ise doğal olarak gaz hattı tesisatı değişeceği için proje yenilenmesi ve yeniden gaz açımı yapılması gerekecek. Biz kombi cihazlarının balkonda olmasına sıcak bakmıyoruz, mutfakta kalmasında fayda var. Hem kullanım hem de tasarruf açısından.
      25-26 Kw gücünde bir cihaz işinizi görecektir. en az 7 metretül üzerinde açık peteğiniz olacak ise yoğuşmalı seçmelisiniz.(ki yakında bebeğiniz tüm odalara girip çıkmaya başlayacağı için mecburen tüm petekleri açmak zorunda kalabilirsiniz. :D)
      Değindiğiniz Baymak/Vaillant/Viessmann markalardan Viessmann önerebilirim.
      Viessmann Demirdöküm Nitromix 24,7Kw da eski kombinizle aynı marka olması nedeniyle seçilebilir.
      Bu ara N11 gibi fırsat sitelerinde de akıllı termostatı ile birlikte kampanyalı fiyatlardan bulabileceğiniz Buderus GB012 ve GB062 yoğuşmalı kombi modellerinin 25Kw lık olanları dairenize uygun olacaktır.

      Sil
  19. Merhabalar,
    3+1 140 m2 brüt eve taşınacağız. 7mt toplam petek var. Binada diğer ev sahipleri eca confore plus taktırdı. Her peteğe ayrı ayrı boru gittiğinden bu kombinin pompası zayıf kalabilir dendi. Bosch class 6000 önerildi. Evde yalıtım iyi, doğu ve güney cephe, ara kat. Hermetik kombi olarak eca confore plus mı bosch class 6000 mi önerirsiniz? Boschun servisi pahalıymış sanırım. Veya başka marka ne önerirsiniz? Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni taşınacağınız eviniz hayırlı olsun öncelikle. Eğer bir kollektör üzerinden her peteğe dağıtım yapılıyor ise ve tesisat doğru yapılmış ise eca ve bosch arasında pompa yönünden pek fark olmayacaktır. Ama değindiğiniz gibi Bosch maalesef kendi müşteri deneyimlerimizden özetle servis yönünden sıkıntılı maalesef.
      Bosch 6000 yerine Buderus U072 düşünülebilir.

      Sil
  20. iyi günler.
    117 metrekare, doğu, güney, kuzey cepheli 11 katlı binanın 10.katı 2+1 yalıtımlı bir daire aldık. nasıl bir kombi tercih etmeliyiz?teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yeni eviniz hayırlı olsun. Tüm petekleri açıp kullanacaksanız 24kw bir yoğuşmalı kombi işinizi rahatlıkla görecektir. Ekonomik gruptan Ariston, ECA seçebilirsiniz. Evinizin metrekaresi, konumu ve yalıtımı düşünüldüğünde çok fazla masraf edip üst grup kombilerden seçmenize gerek yok. Ekonomik fiyatlı kombi markaları işinizi görecektir.

      Sil
  21. Kombi yoğuşmalı mı yoğuşmasız mı alınmalı?26 Şubat 2018 09:51

    Verimli ısınmanın, daha az doğalgaz faturası ödemenin aracı olarak bilinen ve tavsiye edilen yoğuşmalı kombiler evlerimizin vazgeçilmez ürünlerinden. Yoğuşmasız kombiler ise, bir çok Avrupa Birliği ülkesinde 26 Eylül 2015’ten bu yana yasaklanmış durumda. Peki bu iki kombi türünün arasındaki farkı gerçekten biliyor musunuz?
    Tüm kombi satıcılarının üstüne basa basa söylediği “verimlilik değeri” nedir?
    Verimlilik, bir kombinin yaktığı birim doğalgaz başına verdiği ısı miktarını ifade eder. Bu anlamda doğru kombi kullanmak verimlilik ile eşdeğerdir. Bir kombinin verim değeri, tüketilen yakıtın hangi oranda ısıya dönüştüğünü gösterir. Yoğuşmasız (konvansiyonel) kombilerin verim değerleri hiçbir zaman yüzde 100’e ulaşamazken, yoğuşmalı kombiler harcadıkları enerjinin bir kısmını tesisata tekrar geri verdiklerinden, verimleri yüzde 100’ün üzerinde değerler ile ifade edilir.

    Kısacası, yoğuşmalı kombiler yüksek verim değerlerine sahiptir. Sıradan bir yoğuşmalı kombi ile yoğuşmasız (konvansiyonel) kombi arasındaki ortalama verim farkı yüzde 20’dir. Avrupa’da birçok ülkede düşük verim ve çevreci değerleri nedeniyle konvansiyonel kombi kullanımı 26 Eylül 2015’te yürürlüğe giren ERP düzenlemesi ile yasaklanmıştır.

    Yoğuşmalı kombiler ile konvansiyonel kombiler arasındaki önemli farklar şunlardır:
    1. Düşük yakıt tüketimi = tasarruf
    Yoğuşmalı kombiler gaz/hava ön karışımlı (premix) tasarımları sayesinde, bu özelliğe sahip olmayan kombilere göre çok daha ideal yanma değerlerine sahiptirler. Isıtma ihtiyacına göre düşük ve yüksek sıcaklık aralığında bu karışım oranını muhafaza ederek tasarruf sağlamakla birlikte, daha az atık gaz salınımı yaparak diğer kombilere göre daha çevreci çalışırlar. Yoğuşmalı olarak belirtilen bir kombinin bu özelliği taşıması için “premix” özelliğine sahip olması şarttır.

    Premix yoğuşmalı kombiler
    Yoğuşmalı kombiler de kendi içinde ikiye ayırabiliriz. Premix (ön gaz/hava karışımlı) yoğuşmalı kombiler ve reküperatörlü (3 eşanjörlü) kombiler. Premix yoğuşmalı kombiler ön gaz/hava karışımı sayesinde en düşük gaz tüketimine sahip yoğuşmalı kombilerdir. 3 eşanjörlü yoğuşmalı kombileri ise konvansiyonel kombilerden ayıran tek özellik; atık gazının ayrı, ilave bir eşanjörden geçirilerek verimin arttırılmış olmasıdır. Ancak çalışma prensiplerine bakıldığında, üç eşanjörlü kombiler premix yoğuşmalı kombilerin verimine ulaşamazlar. Gerçek verim elde etmek için premix eşanjörlü kombiler tercih edilmelidir.


    2. Yüksek verim
    Konvansiyonel kombiler en yüksek verim değerine ancak yüksek sıcaklıklarda (80°C) ulaşabilmektedir. 80°C değeri ise çok soğuk kış günleri veya tesisatta yetersiz radyatör kullanımı gibi hatalı durumlar dışında evlerimizde kullanmadığımız bir ısıtma değeridir. Bunun dışındaki mevsim sıcaklıklarında yoğuşmasız (konvansiyonel) kombilerin bacasından atılan atık gaz sıcaklığı 110-130 °C’ye ulaşmaktadır. Bacadan atılan bu yüksek sıcaklık, kombinizin harcadığı enerjinin/yakıtın bir kısmının bacadan dışarıya atıldığının kanıtıdır. Oysa yoğuşmalı kombiler, içlerindeki yapı sayesinde atık gazı bacasından tahliye etmeden önce atık gazın ısısını tesisatınıza geri kazandırır; böylelikle bacadaki atık gazın sıcaklığı 50-60°C’ye düşer ve buradaki enerji sisteme geri döndürülür. Bu nedenle de yoğuşmalı kombilerin verim değerleri (tesisatınıza verdiği sıcaklığın yaktığı enerjiye oranı) çok daha yüksektir. Yoğuşmasız (konvansiyonel) kombilerde verim ortalama yüzde 85-90 oranında iken, yoğuşmalı kombilerde bu oran yüzde 110’lara kadar ulaşır.
    3. Daha çevreci
    NOx değeri, uluslararası standartlara göre hava kirliliğini ifade eden en önemli değerlerdendir ve hava kirliliğine sebep olan tüm cihazların bir NOx değeri mevcuttur. Yoğuşmalı kombilerde NOx seviyesi (atık gaz emisyonu) en düşük emisyon sınıfı olan 5. sınıftır. Yoğuşmasız kombilerde ise bu oran en fazla 3. Sınıf olabilir.

    4. Daha sessiz
    Düşük sıcaklıkta, kısmi yükte en yüksek verime sahip yoğuşmalı kombiler, eşanjörlerindeki özel iç yapıları ve fanlarındaki modülasyon özelliği sayesinde konvansiyonel kombilere göre çok daha sessizdirler.

    YanıtlaSil
  22. Hilmi TEPECİK26 Şubat 2018 09:58

    Evimiz Ankara da 140 m2 güney doğu kuzey cepheli yalıtım yok evde nasıl bir kombi tercih etmeliyiz her gelen firma bosch 2000 yarı yoğuşmalı veya demirdöküm nitron öneriyor. 7.7m petek ve 8.4m petek hesaplayan da oldu termolüks petek almamızı önerdiler bir de.. Sizin önerileriniz nedir?Cevap için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7-8m civarı petek artı banyoda havlupan işinizi görecektir. Evinizin mevcut ısınma durumuna göre karar verebilirsiniz. Eğer kış aylarında uzun süreli kullanmıyorsanız Demirdöküm nitron gibi bir hermetik kombi işinizi rahatlıkla görecektir.
      Ama kış aylarında uzun süreli kullanıyorsanız ve tüm odalarda petekler açık olacaksa yoğuşmalı kombi tercih etmeniz de fayda var. Hangi kombi derseniz ise ben şahsi olarak Bosch tavsiye etmiyorum, onun yerine daha iyi fiyatlarda bulabileceğiniz ECA veya Ariston kombi markaları tercih edelebilir.
      Radyatör petekler belirli standart ile üretildiği için ECA, Demirdöküm veya Termoteknik seçilebilir. Alüminyum radyatör gibi daha farklı seçeneklere geçmedikçe, klasik radyatör petekler kalite olarak birbirine çok yakındır.

      Sil
  23. Ankaradayım 1. Kat 150 m2 evdeyim. Belediye hermetik bacaya çevirmemizi zaruri kıldı. Sorum şu buderus yoğuşmalı mı yoksa buderus normal mi önerirsiniz. Bir diğeri sorum yoğuşmalının faydaları nelerdir?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoğuşmalı kombi, hermetik kombinin gelişmiş halidir. Standart hermetik kombi yaktığı gazı dışarı atar, yoğuşmalı kombi ise bu baca gazını da yoğuşturarak ilave ısı sağlar. Onun dışında, yani yoğuşma ünitesi dışındaki parça ve özellikle aynıdır.
      Eğer peteklerinizin hepsini açıyorsanız ve 7 metretülden fazla radyatör peteğe sahipseniz yoğuşmalı seçebilirsiniz.
      Burada ihtiyaç ve bütçe faktörü öne çıkıyor. Yoksa yoğuşmalı kombi, hermetik kombiden iyidir diyemeyiz. Sadece yoğuşmaya uygun dairelerde yoğuşmalı kombi kullanımı ile yaktığınız gazdan daha fazla ısı sağlarsınız.

      Sil
  24. Kombi için keşifte farklı firmalar tarafından önerilen ürünler:
    buderus gb062 24kw
    demirdöküm nitron condens 24
    eca scott 24
    eca proteus plus blue 24

    Ancak her kafadan bir ses çıktığı için tavsiye rica ediyorum.

    https://hizliresim.com/69j6EP

    Ev özellikleri:
    * son kat
    * güney – batı – kuzey cepheli (güney ve kuzeye 2 şer cam, batıya ise 4 cam bakıyor)
    * doğu cephesinde diğer daire var.
    * dış duvarlar 20 ve 10 cm çift tuğla, araları straforlu.
    * malesef pen işçiliğinden kaynaklı yalıtım sıkıntısı oluşuyor.
    * balkon hariç oturma alanı 90 m2. brüt 125 m2 olarak geçiyor.
    * havlupan hariç 6,8 m petek boyu (eca petek)
    * termostatik vana kullanıyoruz (eca).
    * peteklere giden sıcak su banyodaki kollektörden tesviye altı olarak eve dağılıyor. tesviye altındaki borular ise akordiyon bir boru içinde yarı saydam bir boru şeklinde. her peteğe dirseksiz ulaşıyor borular.
    * merkezi katı yakıt kazanı 40 derece ile çalışıyor çoğu zaman. nadiren 45-50 derece yapıyoruz. 8 daire 16 ton yerli kömür ile kışı geçiyoruz.
    * son olarak bulunduğum ilçe izmir in ödemiş ilçesi. senede 15 günden fazla 0 altı sıcaklık çok nadir olur. ortalama sıcaklığı da tahmin ediyorsunuzdur bu bölge için.

    Bu koşullarda önerilen kombiler hakkında ve varsa başka kombi önerisi fikirlerinizi rica ediyorum.

    Teşekkürler…

    YanıtlaSil
  25. Sayın Özhan Bey, evinizin koşulları düşünüldüğünde tavsiye edilen yoğuşmalı kombilere ihtiyacınız yok diyebiliriz.(eğer çatı yalıtımınız iyi ise)
    – Benim tavsiyem
    – Öncelikle penleri elden geçirtip
    – bir hermetik kombi alabilirsiniz.
    – termostatik vanaları çıkarmanız iyi olur,
    – ekonomik gruptaki 22-24kw ECA veya Arsiton hermetik kombi seçilebilir

    YanıtlaSil
  26. Evimizi yeni aldık brüt 155 m2 doğu -batı-guney cephesi var. İlk defa dogalgaz kulanacagız. Kombi ne alabiliriz acaba. Vaillant deniliyor genellikle. Bir de yogusmalı olmalı mı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğuşmalı seçmenizde fayda var. Ben kişisel olarak Vaillant önermesemde piyasada çok kullanılan markalardan bir tanesi. Seçebilirsiniz, alternatif olarak immergas veya ECA da düşünülebilir.

      Sil
  27. kombin eğer ev içersindeyse sessiz kombi alsan iyi edersin
    ben maalessef sesli olanı aldım evimde konfor kalmadı gürültülü çalşıyor kombi.
    sessiz olan kombiler ise baymak idee,bosch condense 2500w,buderus gb062,alarko seradens,ariston genus one.
    bu kombiler arasında öncelik olarak aristona bak. ariston geniş modülasyon aralığı,
    elektrik tüketimi olarak ilk sırada yer alıyor eğer bulunduğun yerde ariston servisi varsa aristonu tavsiye ederim.
    baymak idee oda termostatıyla birlikte kullan arıza kodlarını oda termostatında görebiliyorsun.

    YanıtlaSil
  28. bundan 1 ay öncesine kadar kombi nedir bilmezken uzun araştırmalarım sonucu %90 nitromix almaya karar verdim özelliklerine göre en ucuz nitromix. ürün açıklamasında demirdökümün internet sayfasında nitromixin kullanım kitapcıgında dahi olmayan aklıma takılan sorular vardı demirdöküme mesaj gönderdim mesaja cevap "en yakın zamanda sorularınız cevaplanacak ilgili arkadaşlar sizi arayacak oldu" hala bir cevap alamadım o yüzden nitromix almaktan vazgectim daha fazla para harcayip ayni özellikte baska kombi aldım. iyi kombi techizatı alıp doğalgaz faturasından tasarruf edip karlı çıkmayı düşünenlere tavsiyelerim: radyatörler demirdöküm. vanalar eca. borular fırat yada hakan plastik. en önemlisi kaliteli malzemeyi heba etmeyecek usta lazım. en az dirsekle tessisat döşenmeli. mümkün olduğu kadar kalın borularla tesisat döşenmeli. az kullanılan yada güneş gören odalara termostatik vana takılmalı(kombiye en yakın radyatöre termostatik vana takılmaz dikkat). kombiye oda termostatı takılmalı kombinin oda termostatı takılıp takılmadığına uyumlu olup omadığına bakılmalı, radyatorlere otomatik purjör takılabilir(radyatorun otomatik havasını alır). kombiye gelince markanın servis haricinde hiçbir önemi yok içindeki parçalar önemli. yoğuşmalı yakıt tasarrufu için önemli(kombi suyu ısıtırken sıcak egzoz gazını bacadan atmadan önce radyatorden dönen soğumuş suyu ısıtmada kullanılan sistem). çift eşanjör alınmalı(1. eşanjör radyator suyunu 2. ise tessisat suyunu ısıtır). premix eşanjör tercih edilmeli(silindir şeklindeki su boruların ortasına alevi püskürterek ısıtan sistem). hava ve alev modulasyonlu kombi tercih edilmeli(alevi aç kapa yerine kısıp yada yükselten sistem uygun alev için yeterli hava emen sistem). kombi alevi yakmak için emdigi havayı odadan degil bacadan emmeli. nitromix de yakıt tasarrufu için yukardaki özelliklerin çoğu var diğerleride olup olmadığı mechul. nitromix daha yeni çıktı dolayısıyla kullananların tavsıyesine bakmakta fayda var.

    YanıtlaSil
  29. buderus eco plus.......>(buderus gb42) premix yoğ ama bosch classic condense ile aynı kombidir,önermem
    buderus basic plus.....>(buderus gb12) 3 eşanjörlü yarım yoğuşmalıdır önermem
    buderus logomax......>(buderus gb72) buderus'un en pahalı ve donanımlı kombisidir,piyasanın en iyi kombilerin başındadır 24kW ısıtma devresi,30kW sıcak su devresi 6.6kW minimum ısıl güç %28-%100 modülasyon aralığı ayrıca tam 12litre genleşme tankı var

    alacaksanız buderus gb72 (logomax) alın yanında buderus rc10 modülasyonlu oda termostatı

    YanıtlaSil
  30. buderus gb62 ve bosch condens 2500w26 Mart 2018 15:17

    buderus gb62 ve bosch condens 2500w aynı kombi
    tek fark gb 62'de sıcak su kapasitesi 30kW
    condens 2500w'de 24kW

    YanıtlaSil
  31. Haftalık programlama düşünmüyorsanız RC10 almanızı tavsiye ederim, Bosch karşılığı FR10.

    YanıtlaSil
  32. vaillant 286-3-3 pro modelini düşünüyorsanız bu model piyasadan kaldırıldı ve Vaillant vuw 286-5-3 ecoTec pro piyasaya sürüldü ve daha iyi cihaz minimum ısıl gücü daha düşük ve modülasyon aralığı daha geniş,sıcak su gücü birazcık daha iyi
    buderus gb72 birkaç ilave özellik (genleşme tankı büyüklüğü,güneş enerjisi sistemleriyle uyumluluk)..vs ve uygun fiyata satılan buderus rc10 modülasyonlu oda termostatı (kullanmak isterseniz) ile bir adım önde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vaillatta 286 pro 5-3 modelini düşünüyorum buderusta araştırdığım kadarı ile gb 072nin ayar olanağı biraz daha fazla ama o kadar ayarı kullanır mıyım bilmiyorum onun yerine gb 062 yi düşünebilirim.Dolayısı ile buderus veya vaillanttan hangisini önerebilirsiniz bir tercih yapmak gerekirse fiyatları da ortalama olarak aynı seviyede

      Sil
    2. buderus gb72, gb62'den ilave özellik olarak bi adım önde
      minimum ısıl güç
      modülasyon aralığı
      genleşme tankı kapasitesi

      ilerde kombimin yanında kendi modülasyonlu oda termostatını da kullanmak isterim dersiniz buderus rc 10 220lira civarında bulunabiliyor,vaillant'ın modülasyonlu oda termostatları daha pahalı üstelik buderus kombilerin elektronik kart yazılımları gelişmiştir ve oda sıcaklığına göre modülasyon özelliğinde iyi çalışır
      bence buderus gb72 alın yanında buderus rc10
      ikinci alternatif vaillant 286 pro 5-3

      Sil
  33. Buderus u42 tek esansorlu
    Eca confeo cift esanjorlu
    İki kombinin modulasyon araligi birbirine yakin
    Buderus u42 cok daha sessiz calisiyor.eca sesli calisir
    Eca confeo plus opsiyonel ozellik olarak modulasyonlu oda termostati ve dis hava sensoru ile birlikte calisiyor.buderus u42de bu ozellik yok

    YanıtlaSil
  34. Merhaba arkadaslar

    Bende bugun itibariyle buderus gb062 kombi kullanici oldum

    Buderus yerine bosch almak istememe ragmen, etrafimdakilerin etkisiyle buderus aldim

    Evimde 11 metre demirdokum plus petek

    3.katta oturdugum icin diger iki daire icin bransman

    Termostatik vana verine oda termostati

    Kombi dolabi alarm menfezler dahil 6500 tl ye anlastim.

    Umarim pisman olmam. Fiyat biraz pahali gibi fakat alabildigim en dusuk fiyat bu idi...

    YanıtlaSil
  35. Bügün aldık sonunda 5-6 firma ile konuştuk . cok zor olsada kafama yatan firmayı buldum.

    birisi aynı paraya tam yoğuşmalı diye buderus gb012 kazıkladı hatta daha pahalıya
    birisi bakır bağlantı seti yapın dedim o boş iş dedi
    birisi yoğuşmasızlar daha iyi dedi

    bügün 4000 tl

    proje
    montaj
    elektirik
    buderus gb-062 aslında bosch 2500w alacaktım ama annemi kırmamak için bunu aldım fark 100 tl ödedim
    6.7 metre petek + havlupan
    bakır bağlantı
    vs vs

    ama sonradan aklıma geldi oda termostatı hemen bi sordum dandik bir şey önerdi 150 tl almadım rc10 istedim 300 tl dedi ama genede aldık

    4300 anlaştık fiyatta


    internetten danfoss vana alıcam.

    ev 90 m2 2+1 salon hertaraf güneş alıyor . yalıtımı iyi yeni bina ara kat hernekadar mutfağa kombiyi koymak istesekte balkona yapılmış yeri bizde direk balkonu kapatcaz siyah cam ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buderus gb62 hayirli olsun.sicak su kapasitesi haric bosch condens 2500w ile aynidir.gb62 nin sicak su gucu daha iyi:30kW
      Rc 10 modulasyonlu oda termostati mutlaka kullanin ve evin ortasina referans noktasi olabilecek en uygun yere taktirin
      Yerden en az 1,5mt yuksege ve herhangi bir isi kaynagina uzak olacak

      Sil
  36. Termostatik vanaları çok ısınan veya kullanılmayacak odalara takılmasını tavsiye ediyoruz, sistemdeki suyun sağlıklı devirdaim etmesi için en azından iki petekte normal vana olması gerekiyor genelde koridor ve banyodaki havlupan uygundur, ayrıca oda termostatın bulunduğu yerde çakışma olmaması için termostatik vana takılmamalı veya takıldıysa sonuna kadar açılmalı.

    YanıtlaSil
  37. BUDERUS GB 062 KOMBİ+8 M Demirdökümplus kombi+eca termostatik vana 5 adet,havlupan 50x110 ve yer haric sadece kapıdan içeri boru cekilerek kombiye takılması proje ve gaz acılımı hepsi 18 ay vade 5625 tl.Ayrıca eksıgı olan eklemem gereken ne varsa tum dusuncelerınızı paylaşırsanız sevınırım.Ev 101 m2 kullanım alanı ara kat 5 yıllık bına yalıtım orta sevıyede.Saygılar disintegration.Evı aldıgımızda alt tesısat hazır doselı ıdı demir borular var zemınde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buderus rc 10 modülasyonlu oda termostatı olmadan buderus gb62 almayın,kombinizin vazgeçilmez aksesuarıdır cihaza oda sıcaklığına göre modülasyon yaptırır
      Buderus ürün uzmanlarının önerdiği mod oda kumandasıdır mutlaka rc 10 alın

      Eca yerine danfoss ra 2000 gaz sensörlü termostatik vanalar taktırın,gazlı termo vanalar daha hızlı tepki gösterir ve ra 2000 nin malzeme kalitesi iyidir,izmirdeyseniz izmirde satılır
      Kombiye yakın peteklere ve mutfağa ra 2000 termo vanaları taktırın daha uzak bir noktaya rc 10 taktırın
      Kombinin altına plastik kombi seti yerine metal tam geçişli vana ve filtreler taktırabilirsiniz

      Sil
  38. Gb062 modelinde duş alırken sabit ısıda su veriyor. Sıcak suyu geçici olarak kapattık diyelim. 1-2 dk sonra tekrar açtığında ilk 20-30 sn boyunca gelen su ön ayardaki değerin en az 10 santigrat derece daha üzerinde geliyor ki bu da insanı haşlıyor. Büyük sıkıntı bence. Çözümü var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Musluk kapatıldıktan sonra gelen su,sıcak ayarlanan dereceden daha fazla gelemez bu bir sorun,servisi arayın

      Sil
  39. Gb062 yardım26 Mart 2018 17:11

    Değerli arkadaşlar, cihaz özellikle banyo yaparken B3 arızası vermekte ve sıcak su kesilmekte, buz gibi suyla başbaşa kalmaktayız :) Acaba çözüm yolu nedir? Basınç 1 sınırındaydı, şuan 1.5'a ayarladım ama çözüm bu mudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. manometrenin 1 sınırında olmasının sıcak su ile ilgilisi yoktur
      sıcak su dalgalanması tesisat/duş başlığı kaynaklı veya kombi kaynaklıdır,geniş delikli duş başlığı kullanılmalı,sıcak/soğuk su tesisatı aynı çap boruyla yapılmış olmalıdır
      ayrıca şebeke suyunun debisinde gel/git olması da bu sorunu tetikler
      kombiden kaynaklı ise muhtemelen parametre ayarı yapılacak,kombiniz yeni servisi çağırın mutlaka çözümlenecektir
      geçmiş olsun

      Sil

  40. 90 m2 eve hangi kombi

    150 m2 ev için kombi

    en az yakan kombi 2018

    kombi fiyatları

    hermetik kombi

    300 m2 ev için kombi

    400 m2 ev için kombi

    en sessiz kombi

    YanıtlaSil
  41. Sık Sorulan Sorular;
    Soru: Hangi marka kombi daha iyi?

    Cevap: Bu soruya tek bir marka ya da model belirtmek zor olacaktır. Kalın (ebatı büyük) eşanjörlü kombiler tercih edilebilir. Yoğuşmalı kombilerin iç yapısı gereği daha az miktarda doğal gaz tüketmektir. Kombinin az gaz yakıp ortamın sıcaklığının iyi olabilmesi için ısı yalıtımının iyi olması gerekmektedir. Kombi seçimini yapılırken kombinin içerisindeki mekanik malzemelerin plastik olmaması tercih edilmelidir. Sarı, döküm ve prinç malzemeleri bulunan kombiler daha kalitelidir.

    Soru: En pahalı kombi kombi hangisidir?

    Cevap: Yoğuşmalı kazan tiplerinin fiyatları şuan ki kura göre oldukça yüksek. 22.000 TL’ye kadar olan kazan tipleri mevcuttur. En pahalı kombilerden birisi Buderus GB172 35 KW

    Soru: Küçük kombi modelleri hangileridir?

    Cevap: Boyut olarak küçük sayılabilecek kombilerden bazıları; daikin premix, protherm lynx

    Soru: En ekonomik kombi markası hangisidir?

    Cevap: Döviz kuruna bağlı olarak kombi fiyatları sürekli olarak değişkenlik göstermektedir. Demirdöküm adonis, emko bee en ucuz kombiler sıralamasında.

    Soru: En sorunsuz kombi hangisidir?

    Cevap: Bakımlı kombi, sorunsuz kombidir.

    Soru: En sessiz çalışan kombi markası hangisidir?

    Cevap: Kombinin içerisinde ses yapabilecek iki parça mevcuttur. Fan motoru ve sirkülasyon pompasıdır. Kombi ilk zamanlarında sessiz çalışacaktır. Bakım yapılmadığı sürece bu parçalar bir süre sonra ses yapmaya başlayacaktır. Bakım yaptırdığınız sürece kombiniz sessiz çalışacaktır.

    YanıtlaSil

İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.kamu-haber.blogspot.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
TELİF HAKKI;

Sitemizde yer alan resimler google servisinden temin edilmektedir tüm hakları kendilerine aittir.Sitemizde bulunan videolar fragman niteliği taşımaktadır bu sebeple hiç bir yasal işleme tabi tutulamaz.Sitemizdeki filmler/videolar/Canlı TV Kanalları kesinlikle sunucularımız da barındırılmaz. Büyük video sitelerinden vk.com , youtube.com, dailymotion.com, facebook.com gibi sayfalardan alınmaktadır bu sebeple hiç bir sorumluluğu kabul etmemektedir.

Kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz! Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını düşünen hak sahipleri bilgi[at]kamu-haber.blogspot.com adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde mücbir sebep olmazsa en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gerekli işlemler yapılacaktır.
kamu-haber.blogspot.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@kamu-haber.blogspot.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17