Son Dakika

Star Wars: The Last Jedi / Star Wars: Son Jedi

Lucasfilm’in Star Wars: The Last Jedi / Star Wars: Son Jedi filminde, Güç Uyanıyor’un kahramanları galaktik efsanelere katılıp, Güç'ün asırlık sırlarını ve geçmişin şaşırtıcı keşiflerini çözen destansı bir maceraya atılıyor. Skywalker efsanesi devam ediyor. Filmin başrollerini Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie, Kelly Marie Tran, Laura Dern ve Benicio Del Toro paylaşıyor. Star Wars: Son Jedi, Rian Johnson tarafından yazıldı ve yönetildi; yapımcılığını Kathleen Kennedy ve Ram Bergman yaptı; baş
yapımcıları ise J.J. Abrams, Tom Karnowski ve Jason McGatlin. Star Wars: Son Jedi 13 Aralık 2017 tarihinde vizyona giriyor.







Filmin Yapımından İlginç Notlar

* Star Wars: Son Jedi filmi için senarist/yönetmen Rian Johnson'ın ilham aldığı filmlerden bazıları “Son Hücum” (1949), “Kelepçeli Aşık” (1955) ve “Three Outlaw Samurai” (1964).

* Son Jedi çekimleri boyunca Yönetmen Rian Johnson'ın kendisine ait 35mm kamerası boynundaydı ve ilgisini çeken her şeyin doğaçlama fotoğrafını çekti.
Johnson ayrıca Millenium Falcon’a e imzasını attı ve tabii bu anı fotoğrafla kaydetti!

* Rian Johnson'ın “Rogue One: Bir Star Wars Hikâyesi"nde Ölüm Yıldızı'nda İmparatorluk silah teknisyeni olarak küçük bir rolü vardı.




* Oscar ödüllü yapım tasarımcısı Rick Heinrichs, Son Jedi ortamlarını tasarlayıp yaratmakla görevliydi.
Büyük ölçekli bir yapı inşa edildi; Pinewood ve ayrıca Longcross Stüdyolarındaki bütün sahnelerin kullanıldığı 120 set, yanı sıra iki yurtdışı film mekânı, Dubrovnik, Hırvatistan ve Wild Atlantic Way, İrlanda.

* Tanıdık setler arasında Milennium Falcon, Direniş Kruvazörü, Fighter deposu, Maden Kontrol Merkezi, İlk Düzen setleri, Star Destroyeri, Mega Destroyer ve Kylo’nun odası var.
Yaratılan yeni mekânlar ve dünyalar arasında genişletilmiş Jedi Adası Ahch-To, Canto Koyu, Crait gezegeni ve Snoke’un Taht Odası var.

* Prodüksiyondan önce, yapım tasarımcısı Rick Heinrichs, Skywalker Ranch'de bulunan görkemli görsel kütüphaneye dalıp gitti.
Sonra ekibiyle paylaşmak için kendine özel büyük bir referans kütüphanesi oluşturdu, böylece onlara, senarist/yönetmen Rian Johnson tarafından tasarlanan yeni kavramları keşfederken ve yeni dünya ve ortamları hayal ederken, George Lucas'ın estetik anlayışını araştırma ve itibar etme imkânı verdi.




* Jedi yerleşkesi, İrlanda'nın batı sahilinde bir tepede tasarlandı; ama, uygulama, lojistik ve güvenlik nedenleriyle orada çekim yapmak imkânsızdı.
Böylece set, keşişlerin yaşadığı ada kulübelerinden esinlenilen bir grup arı kovanı kulübesi, önce Pinewood'da yapıldı.
Pinewood'da çekimler tamamlanınca, set toparlandı, taşındı ve İrlanda'daki tepeye kuruldu.

* Son Jedi ekibi, Pinewood Sahnesinde, Güç Uyanıyor için sanat yönetmeni Mark Harris tarafından kusursuz bir şekilde oluşturulan Millenium Falcon'ın içini yeniden düzenledi.
Böylece Son Jedi filminin yapımcıları, Milenyum Falcon’ın bütün dışını, Longcross Stüdyoları’nın merkezinde, 19 tonluk Jedi Ağacı'nın altında iniş platformuna kurdu.
Canto Koyu Kumarhanesi o kadar genişti ki Pinewood'da iki ayrı sete ayrılmak zorunda kaldılar; dışı Longcross'da yapıldı ve kumarhanenin olduğu ve bütün aksiyonun yaşandığı Canto Koyunun önündeki ortaçağ şehri, Dubrovnik'de yerini aldı.
Kurulması 16 hafta süren kumarhane seti, departmanların ne kadar olağanüstü çalıştıklarının bir göstergesi.



* Canto Koyu kumarhanesi sahnelerinde kullanılan kostümler, kostüm tasarımcısı Michael Kaplan ve ekibi için muazzam bir işti.
Yüzlerce kostüm dikildi, her biri diğerinden farklıydı.
Tüm kostümler, hazırlık sürecinin üçte ikisini aldı.
Sadece kumaşları bulmak için bile çok zaman ve emek harcandı; ekip malzemeleri, New York'dan Los Angeles'a ve Londra'dan Floransa'ya kadar bir çok yerden temin etti.

* Yeni dünyalar ve ortamlar yaratan süpervizör Neal Scanlan, yeni yaratıklar tasarladı.
Eşsiz anlarda belirli roller oynamak için 130 yaratık tasarlama görevi zordu; ama ekip, bu iş için biçilmiş kaftandı.

* Scanlan ve ekibi ayrıca Luke Skywalker'ın yaşadığı ıssız ada olan Ahch-To'da yaşayan Porgları tasarladı.
Martı, baykuş ve bebek fok karışımı olan Porglar setlerin favorisi oldu. Herkes evine bir tane götürmek istedi!


Author Image

Hakkımızda
kamu-haber.blogspot.com yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren. İlkeli ve tarafsız haber anlayışıyla siz değerli ziyaretçilerimiz için özel olarak tasarlanmıştır. Sitemiz hakkında her türlü istek öneri ve şikayetlerinizi hapsuyu[at]gmail.com adresine mail atarak iletebilirsiniz.

Benzer Haberlerimiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.kamu-haber.blogspot.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
TELİF HAKKI;

Sitemizde yer alan resimler google servisinden temin edilmektedir tüm hakları kendilerine aittir.Sitemizde bulunan videolar fragman niteliği taşımaktadır bu sebeple hiç bir yasal işleme tabi tutulamaz.Sitemizdeki filmler/videolar/Canlı TV Kanalları kesinlikle sunucularımız da barındırılmaz. Büyük video sitelerinden vk.com , youtube.com, dailymotion.com, facebook.com gibi sayfalardan alınmaktadır bu sebeple hiç bir sorumluluğu kabul etmemektedir.

Kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz! Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını düşünen hak sahipleri bilgi[at]kamu-haber.blogspot.com adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde mücbir sebep olmazsa en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gerekli işlemler yapılacaktır.
kamu-haber.blogspot.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@kamu-haber.blogspot.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17