Son Dakika

BM'deki Kudüs oylamasında Trump'a veto ABD Hezimet Yaşadı

ABD’nin ‘Kudüs’ kararına karşı Türkiye ve Yemen öncülüğünde hazırlanan ve Trump'ın tehditleri gölgesinde BM Genel Kurulu'na sunulan tasarı 128 lehte oyla kabul edildi. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda ABD'nin Güvenlik Konseyi'nde veto ettiği Kudüs tasarısı kabul edildi.

Türkiye ve Yemen öncülüğünde hazırlanan tasarıya 128 ülke kabul, 9 ülke ret, 35 ülke çekimser oy kullandı.

Ret oyu kullanan ülkeler, 

ABD, Palau, Guatamala, Togo, Nauru, Honduras, İsrail, Marshall Adaları, Mikronezya.

Çekimser oy kullanan ülkeler ise

Çekya, Kanada, Arjantin, Fiji, Güney Sudan, Romanya, Polonya, Uganda, Panama, Filipinler, Meksika, Macaristan, Bosna-Hersek, Haiti, Jamaika, Kiribati, Kamerun, Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Benin, Vanuatu, Trinidad Tobago, Malavi, Tualu, Solomon Adaları, Ruvanda, Paraguay, Kiribati, Lesotho, Litvanya, Bhutan, Avustralya ve Antigua ve Barbuda.
Dünyanın kilitlendiği Kudüs karar tasarısı kabul edildi...

OYLAMA SONRASI ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMALAR

Tarihi oylamanın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu.
Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:
"BM'nin bu kararı, İslam ülkelerini birleştirdiği gibi BM üyelerini de birleştirmiş, Kudüs'ün sadece Filistinlilerin, Müslümanların değil, insanlığın meselesi olduğunu da göstermiştir."
​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Genel Kurul, ABD'nin Kudüs kararını net bir şekilde reddetti. Genel Kurul'da dayanışma ortaya kondu. Büyük memnuniyet duyuyoruz. 1967 sınırlarıyla Filistin devleti ve Doğu Kudüs'ün de Filistin'in başkenti olarak kabul edilmesi konusunda daha çok çalışacağız" dedi.

BM'deki oturumda dakika dakika yaşananlar:
20:10 - Güney Afrika temsilcisi 'iki devlet çözümüne yönelik' desteğini açıkladı.
20:00 - Çin'in temsilcisinin ardından Malezya'nın BM Daimi Temsilcisi kürsüye çıkarak 'iki devlet çözümünü' desteklediğini açıklayarak Trump'ın kararını eleştirdi.
19:55 - Çin'in BM Daimi Temsilcisi kürsüde.
19:49 - İran'ın BM Daimi Temsilcisi, ABD'nin Kudüs kararı ve kurula getirilen karar tasarısına ilişkin görüşlerini açıklıyor. İran'ın temsilcisi, ABD'nin kararının sorumsuz ve tek taraflı olarak niteleyerek sert bir dille eleştirdi.
19:41 - Bangladeş temsilcisi BM Genel Kurulu'nda konuştu. Bangladeş temsilcisinin ardından Küba temsilcisi kürsüye çıktı.
19:20 - Venezuela ve Pakistan'ın temsilcileri BM Genel Kurulu kürsüsünde konuşarak, ABD'nin Kudüs kararını sertçe eleştirdi.
19:09 - Danon, "BM kararı İsrail'in Kudüs'ün bazı bölgelerinde varlığının yasadışı olduğunu söylerken, aslında bizim Ağlama Duvarı'ndaki varlığımızın yasadışı olduğunu söylüyor" dedi.
19:02 - İsrail BM Daimi Temsilcisi Danny Danon kürsüye çıktı. Danon "Hiçbir BM kararı tarihi yeniden yazamaz" ifadesini kullandı.

ABD TEMSİLCİSİ KÜRSÜYE ÇIKTI

18:53- Haley, ABD'nin temsilcisi konuşmasının başında BM'ye en fazla maddi katkı sağlayan ülkenin ABD olduğunu söyledi. Haley, ABD'nin kararının barış sürecine zarar verecek herhangi bir nitelik taşımadığını söylerken, kararda Kudüs'ün nihai sınırlarına ilişkin bir vurgu olmadığını aktardı.
18-52 - ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley Çavuşoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye çıktı. ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley'in, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda yapılacak Kudüs oylaması öncesi diğer diplomatlara e-posta göndererek karara karşı oy kullanmamaları konusunda üstü kapalı tehdit ettiği öne sürülmüştü. Ülkelerin Kudüs'le alakalı verdiği oyları Başkan Trump'a rapor edeceğini belirten Haley, e-postada, "Başkan oylamayı yakından takip edecek ve benden bize karşı oy kullanan ülkelerin raporunu istedi. Bu konuda bütün oyları not edeceğiz." ifadelerine de yer verdi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN TEHDİT TEPKİSİ

18:51 - Çavuşoğlu, "Kudüs üç tek tanrılı din için önemli bir şehir. Ve tarihi statüsünün korunması bütün kesimler için çok çok önemli. Bu tür adımlar adaleti zedelemekte. Bölgede barışın saplanmasını engellemekte. Genel Kurul’da adaletin sağlanması için omuzlarımızda sorumluluk var. Bu toplantı öncesi BM üyeleri tehdit edildi. Bu gibi tutum kabul edilemez. Bu genel kurul buna boyun eğmeyecektir. Bizler elbette ki, “güçlü olmak sizin haklı olduğunu göstermez” bunu ifade etmeliyiz." ifadesini kullandı.

18:49 - Çavuşoğlu, Filistinliler nesiller boyunca işkenceye maruz kalmaktadırlar. Bir kez daha hatırlatmak gerekir ki Filistinliler yalnız değil. Kudüs için sesimizi yükselteceğiz. Kudüs‘ün İsrail’in başkenti olarak kabul edilmesi uluslararası hukukun ihlalidir. Bu tutum evrensel değerlere bir saldırıdır." dedi.
18:47 - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu BM Genel Kurulu kürsüsünde.
18:41 - Filistin Dışişleri Bakanı, "Barışı destekleyenler arasında bu kadarı destekleyen biri var mı? ABD neden yalnız kaldığını merak ediyor mu? Kudüs bütün bölgede barışın anahtarıdır. ABD, tekrar önemli bir fırsatı kaçırdı" ifadesini kullandı.
18:38 - El Maliki, "Bu karar bizi durduramaz ve bizi baskı altına alamaz" ifadesini kullandı.
18:31 - Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki El Yemeni'nin ardından kürsüye çıktı. El Maliki, "ABD'nin Kudüs'ü başkent ilan etmesi, ABD'nin barış müzakerecisi statüsünü etkiliyor" ifadesini kullandı.
18:25 - El Yemeni "Bugün Yemen Cumhuriyeti, Türkiye ile işbirliği halinde Kudüs konusunda taslak bir karar sunuyor" dedi.  Yemen temsilcisi, "ABD'nin Kudüs kararı bölgedeki ve tüm dünyadaki barışa büyük bir tehdit oluşturuyor" ifadesini kullandı.
18:23 - El Yemeni, BM Genel Kurulu önünde yaptığı konuşmada ABD'nin Kudüs kararının geçersiz olduğunu söyledi.
18:20 - Yemen'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Halid Hüseyin Muhammed el Yemeni konuşmaya başladı.

"KUDÜS'ÜN STATÜSÜ MÜZAKELERLE BELİRLENSİN"

Tasarı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının "yasa dışı" olarak kabul edilmesini amaçlıyor. Tasarıda Kudüs'ün statüsünün müzakerelerle belirlenmesi çağrısı yapıyor.

TRUMP'TAN TEHDİT

ABD'nin vetosu nedeniyle Pazartesi günü BM Güvenlik Konseyi'nde reddedilen tasarıya Konsey'in diğer 14 üyesi ise destek vermişti. Trump, Çarşamba günü tasarıya destek verecek ülkelere maddi yardımı kesebileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Sayın Trump siz Türkiye'nin demokrasi iradesini dolarla satın alamazsınız. Tüm dünyaya sesleniyorum. Dolarlarla demokrasi iradenizi birilerine asla satmayın" diye konuştu.

BM Genel Kurulu'nda oylanacak kararın hukuki bir bağlayıcılığı bulunmuyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.



Almanya

Tageszeitung gazetesi de “Tehdide rağmen karar” başlığını kullandığı  haberinde, BM Genel Kurulunun ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararından dolayı derin  üzüntü duyduğunu ifade ettiği, aralarında Almanya’nın da bulunduğu 193 ülkeden  128’nin tasarıya onay  verdiğine dikkati çekti.

Welt gazetesi de "Almanya da ABD’nin Kudüs kararını kınıyor"  başlığıyla verdiği haberinde, BM Genel Kurulunun büyük çoğunluğunun, ABD’ye  Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etme kararını geri almasını istediği  kaydedildi. Haberde, tasarının bağlayıcı olmadığı ancak sembolik etkisi olduğu  belirtildi.

Spiegel dergisi de Trump’ın Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" olarak kabul  etmesiyle yoğun eleştiri aldığına işaret ederek, BM Genel Kurulunun ABD  Başkanı'nın bu karardan dönmesini talep ettiğini aktardı.

Haberde, Genel Kurul öncesinde açıkça BM üyelerinin tehdit edildiğine  de yer verildi.

Süddeutsche Zeitung da BM'de alınan kararla ABD'nin Kudüs kararının  geri çekilmesinin istendiği ifade edildi.

Zeit gazetesinin haberinde ise BM'de  Trump'ın Kudüs kararının "yok"  hükmünde ve geçersiz olduğu kararının alındığı belirtildi. Haberde, BM Genel  Kurulu tarafından Trump'ın Kudüs kararını kınayan karar alındığı vurgulandı.



İNGİLTERE

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "BM kararı, Trump’ın beyanını reddediyor"  başlığıyla duyurduğu haberinde, oylamanın ardından liderlerin yaptığı  açıklamaları ve bazı tepkileri okuyucularına aktardı. BBC, tasarının Türkiye ve  Yemen tarafından hazırlandığını belirterek, kararın bağlayıcı olmadığını  anımsattı.

Bir diğer İngiliz haber kanalı Sky News de internet sitesinden  yayımladığı ve haber bülteninde de yer verdiği haberinde, "İngiltere, Donald  Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını reddetmek için BM  oylamasına katıldı" başlığını kullandı.

Ayrıca Sky News, Trump’ın, BM oylamasında ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in  başkenti" olarak tanımasını reddeden karar tasarısına destek verecek ülkeleri,  yardımı kesmekle tehdit ettiğini de vurguladı. Kararın sembolik olduğunu bildiren  Sky, gelişmelere ilişkin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail  Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun açıklamalarına da yer verdi.

Haberine, "BM, Trump'ın Kudüs'ü başkent olarak tanımasını reddetmek  için ses getiren bir şekilde oylama yaptı" başlığını atan İngiltere'nin önde  gelen gazetelerinden Guardian da oylamayla "Kudüs meselesinde ABD'nin  uluslararası camiada bir kez daha izole edildiği" değerlendirmesinde bulundu.

İsviçre

Yaklaşık 250 bin trajı ve 1,5 milyon online ziyaretçisiyle İsviçre'nin  ulusal yayın yapan tek gazetesi olan Blick gazetesi, haberi ön sayfadan duyurdu.

Blick, BM Genel Kurulunda alınan kararla "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in  başkenti olarak tanıma kararını geri çekmesi" gerektiğini vurguladı.

Haberde ret oyu kullanan 9 ülke arasında ABD, İsrail ve 4 ada  ülkesinin yer alması okuyuculara aktarıldı. Ayrıca gazete, Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarına da yer verdi.

Macaristan

Macaristan'da yayımlanan Magyar Nemzet gazetesi de ''Dünya, Trump'ın  şantaj yapmasına izin vermedi'' başlığını kullandı.

Haberde İngiltere ve Japonya gibi en yakın müttefiklerinin de oylamada  ABD'yi yalnız bıraktığı, oylamanın 9'a karşı 128 "evet" oyuyla kabul edildiği  hatırlatıldı.

Trump'ın tehdidine rağmen tüm İslam ülkelerinin aynı çizgide buluştuğu  vurgulanan haberde, Macaristan'ın İsrail ve Trump'ı kızdırmamak için çekimser  kaldığı kaydedildi.

Fransa

Fransız haber ajansı AFP'nin geçtiği ve pek çok gazete ile internet  haber sitelerinin kullandığı haberde, BM'nin Trump'ı ve ABD yönetimini tehditlere  rağmen kınadığı belirtildi fakat ABD tehdidinin etkisini de gösterdiği  kaydedildi.

Haberde, oylama öncesi 160 ile 190 arası kabul oyu beklentisi olduğu  fakat ABD'nin tehditleri sonrası 35 ülkenin çekimser kaldığı, 21 ülkenin ise  oylamaya katılmadığına işaret edildi.

Ayrıca, oylamanın herhangi bir yaptırımının olmadığı ve ABD  yönetiminin Trump'ın aldığı karardan dönülmeyeceğini ilan ettiği vurgulandı.?

Le Monde, "Kudüs'ün durumu: BM, Donald Trump'ın kararını kınadı"  başlığıyla verdiği haberde tasarının oylamadan büyük bir farkla geçtiğini  belirtti.

Le Figaro ise konuyla ilgili haberinde, "Kudüs: BM büyük bir farkla  Amerika'nın kararını kınadı" başlığını kullandı. Oylama sonrası Filistin'in  uluslararası desteği ilan ettiğini belirten gazete, İsrail Başbakanı Netanyahu ve  ABD'nin BM'deki temsilcisi Nikki Haley'in oylamaya dair görüşlerini hatırlattı.

Gazete, ABD'nin uluslararası arenada "yalnızlaştığı" yönündeki dün  yayımladığı haberini de oylama sonrası verdiği habere ekledi.

Le Figaro, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı  Trump'a Kudüs hakkındaki kararından vazgeçmesi çağrısında bulunduğunu yazdı.

BM'deki oylamayı Le Parisien gazetesi, "Kudüs: ABD, tehditlere rağmen  BM'de büyük bir oy farkıyla kınandı" başlığıyla verirken Liberation, "BM, Trump'ı  kınadı" şeklinde verdi.

İtalya

İtalyan basını, BM Genel Kurulunda ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD'nin  İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını Katalonya’daki seçimlerin  ardından ikinci sırada gördü.

Ülkenin ana akım gazetelerinden La Repubblica,  "BM Genel Kurulundan  Trump’a tokat" başlığıyla duyurduğu haberinde, İtalya’nın da aralarında bulunduğu  BM üyesi 128 ülkenin, Türkiye ve Yemen’in öncülük ettiği, ABD Başkanı Trump’ın  Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını eleştiren karar tasarısını  kabul ettiğini bildirdi.

Yüksek tirajlı gazetelerden Corriere della Sera da  ABD'nin Kudüs'ü  İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına yönelik oylamayı, "BM, Kudüs’ün başkent  olmasına hayır oyu kullandı" başlığıyla okuyucularına aktardı. Karar tasarısının  Türkiye ve Yemen’in birlikte sunduğuna işaret edildi.

İtalyan haber ajansı ANSA da Türkiye ve Yemen’in girişimiyle  hazırlanan karar tasarısının BM Genel Kurulundaki oylamasını, "BM, Trump’a karşı  oy kullandı" başlığıyla verirken Genel Kurulun büyük çoğunluğunun ABD’nin  kararına karşı olan tasarıyı kabul ettiği belirtildi.

Rainews kanalı da “BM Genel Kurulu, ABD’ye karşı: Karar tasarısına 128  ‘evet’, 9 ‘hayır’ oyu” başlığıyla BM’deki tarihi oylamayı izleyicilerine duyurdu.

Hollanda

Hollanda’da Algemeen Dagblad gazetesi, "Trump, Kudüs’ü başkent olarak  tanıma kararını geri çekmek zorunda" başlığını atarken Telegraaf gazetesi de  haberi "BM, ABD’nin Kudüs kararını masadan sildi" başlığıyla duyurdu. Telegraaf,  Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın oylamanın sonucunu zafer olarak  nitelendirdiğini belirtti.

De Volkskrant gazetesi de "Trump’ın tehditleri işe yaramadı: BM’nin  büyük kısmı onun Kudüs kararını reddetti" başlığını kullanırken, "BM üyeleri,  topluca Trump’ın Kudüs kararına karşı" başlığını veren kamu yayın kuruluşu NOS,  yüzün üzerinde ülkenin Trump’a meydan okuduğunu yazdı.

Bosna Hersek

Bosna Hersek'in en çok okunan gazetelerinden Dnevni Avaz, "BM Genel  Kurulu, Kudüs tasarısını kabul etti" başlığını kullandığı haberde, BM Genel  Kurulundaki oylamada tasarının 128 oyla kabul edildiği anımsatıldı.

BM'deki oylamada 35 ülkenin çekimser oy kullandığına işaret edilen  haberde, "Bosna Hersek de çekimser kaldı" ifadelerine yer verildi.

Ülkenin önemli gazetelerinden Oslobodjenje de "BM, Trump'un Kudüs  kararına tepki gösterdi" başlığıyla verdiği haberinde, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in  başkenti" olarak tanımasının "hiçlik" olduğu belirtildi.

Oslobodjenje'nin haberinde Bosna Hersek'in çekimser oy kullanan  ülkeler arasında olduğu ifade edildi.

Sırbistan

Sırbistan'ın resmi haber ajansı TANJUG, "BM, Trump'ın kararını oyladı"  başlığını kullandığı haberinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun,  "Genel  Kurulda Filistin'le ve Kudüs'ün statüsüyle ilgili bir dayanışma ortaya kondu. Biz  bu dayanışmadan büyük bir memnuniyet duyuyoruz." sözlerine yer verildi.

Ülkedeki önemli gazetelerden "Politika" da "ABD ve İsrail, BM'de  yenildi" ifadelerine yer verdiği haberinde, "ABD'nin tehditlerine rağmen BM,  'Kudüs'ün karakter, statü ve demografik yapısını' 128 oyla korudu." denildi.

Sırbistan'da yayın yapan "B92" de "Trump'ı kimler destekledi, kimler  sırtını döndü?" başlığıyla yayınladığı haberinde, Sırbistan'ın "evet" oyu  kullandığının altı çizildi.?

Hırvatistan

Hırvatistan'ın önemli gazetelerinden Jutarnji List'in, "BM, Trump'a  karşı oy kullandı" başlıklı haberinde yalnızca 9 ülkenin ABD'nin tarafında yer  aldığını ve Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının, tüm  tehditlere rağmen "geçersiz" sayılacağı vurgulandı.

Haber portallarından "Dnevnik" de "BM, Trump'ın Kudüs kararına ilişkin  ne düşündüğünü açıkladı." ifadelerine yer verdiği haberinde, Hırvatistan'ın  çekimser kaldığı ifade edildi.

Karadağ

Karadağ'ın devlet televizyonu RTCG, "Karadağ da Kudüs kararını kınadı"  başlığıyla verdiği haberde, Karadağ'ın "evet" oyu kullandığı BM Genel Kurulunda  bölge ülkelerinden  Slovenya, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk, Yunanistan ve  Bulgaristan'ın da "evet", Bosna Hersek, Hırvatistan ve Romanya'nın ise çekimser  oy kullandıklarına işaret edildi.

İspanya

İspanyol basını, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına karşı  hazırlanan ve BM'deki oylamada kabul edilen karara geniş yer ayırdı.

"Trump'ın tehditlerine rağmen kararın BM Genel Kurulunda kabul  edildiği" vurgulanan haberlerde, "193 ülkenin temsil edildiği Birleşmiş Milletler  Genel Kurulunda yapılan oylamada ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in  başkenti olarak tanıyan açıklamasına karşı bir karar alındı. Toplamda 128 ülke  tasarıya destek verdi. ABD, İsrail, Guatemala, Honduras ve 5 diğer ülke, tasarıya  karşı çıkarken aralarında Kanada ve Meksika'nın da olduğu 35 ülke çekimser kaldı.  Bağlayıcı bir karar olmamasına rağmen ABD yetkilileri, oylama öncesinde birçok  kez bu tasarıya destek verecek ülkeleri tehdit etti." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, Türkiye ve Yemen'in girişimiyle gerçekleşen BM Genel Kurul  toplantısında kabul edilen tasarının geçen Pazartesi günü veto edilen tasarının  benzeri olduğu vurgulandı.

Sol görüşlü El Pais gazetesi de "BM'deki 128 ülke, Kudüs ile ilgili  Trump'ın açıklamasına karşı oy kullandı", El Mundo gazetesi, "BM Genel Kurulu,  ABD'den Kudüs kararını değiştirmesini istedi", La Vanguardia da "BM, ABD'den  Kudüs ile ilgili kararında geri adım atmasını istedi" başlıklarını attı.

İspanyol devlet televizyonu RTVE de haberlerinde "BM, Trump'ın  tehditlerine rağmen ABD'nin Kudüs ile ilgili kararını kınadı." ifadelerini  kullandı.

Avusturya

Avusturya'nın önde gelen gazetelerinden Die Presse, BM Genel Kurulunun  Kudüs tasarısını kabul etme kararını, "ABD, Kudüs kararını geri çekecek"  başlığıyla okuyucularına duyurdu. Gazete, ABD Başkanı Donald Trump’ın kimi  ülkeleri yardımların kesilmesiyle tehdit etmesine rağmen üye ülkelerin büyük  çoğunlukla tasarıya "evet" oyu kullandığına dikkati çekti.

Der Standard gazetesi de BM Genel Kurulunun aldığı kararın ardından  ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını geri çekmek  durumunda kalacağını, Kudüs tasarısını kabul eden 128 ülke arasında Avusturya’nın  da yer aldığını aktardı.

BM Genel Kurulu kararını manşetine taşıyan ülkenin önemli  gazetelerinden Kurier de haberinde 193 ülkeden 128’inin Kudüs tasarısını kabul  ettiğini, buna göre ABD’nin Kudüs kararından geri adım atmak durumunda kalacağını  vurguladı. Gazete, Filistinlilerin kararı memnuniyetle karşıladığını, buna karşı   İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ise kararı "absürt" olarak nitelendirdiği  kaydedildi.

Belçika

Het Laatste Nieuws (HLN) gazetesi, haberinde "BM Genel Kurulu,  Amerika'nın Kudüs kararını kınadı" başlığını kullandı.

Haberin girişinde "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın talihsiz  kararı hemen geri almasını bekliyor" değerlendirmesine yer verildi. Kararın 128'e  karşı 9 oyla alındığı anımsatılan haberde, Kanada, Arjantin ve Avustralya'nın  çekimser kaldığı vurgulandı.

La Libre gazetesi, "Kudüs: BM'de büyük oranda kınandı, Washington  tehditlerini yeniliyor" başlığıyla duyurduğu haberinde  Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın uluslararası topluma Trump'ın mali yardımları kesme tehdidine  aldırılmaması çağrısında bulunduğuna yer vererek, ''ABD'nin konumuna en sesli  muhaliflerinden birisi Türkiye." ifadeleri kullanıldı.

Flamanca yayın yapan De Standaard gazetesi de "BM, Amerika’nın Kudüs’ü  tanımasını reddetti: Filistin için zafer" başlığını kullandı.

Trump'ın tehdidine rağmen 128 ülkenin tasarıyı kabul ettiği belirtilen  haberde, özellikle Kanada'nın çekimser oy kullandığını vurguladı. Haberde, ABD  Başkanı Trump'ın tasarıya destek verecek ülkelere mali destekleri kesme tehdidine  de değinildi.

Belçika devlet televizyon kanalı VRT, "ABD Başkanı Donald Trump'ın  Kudüs’ü tanıması, BM üyesi 128 ülke tarafından reddedildi" başlığıyla gelişmeyi  izleyicilerine duyurdu. Trump'ın karşıt oy kullanacak ülkeleri tehdit ettiği   anımsatılan haberde, sadece 9 ülkenin ABD'nin istediği yönde oy verdiği, NAFTA  üyesi Kanada ve Meksika'nın ise çekimser kaldıkları belirtildi.

Belçika’nın en önemli gazetelerinden ve Fransızca yayımlanan Le  Soir'de, "Kudüs'ün Statüsü: BM, büyük bir çoğunlukla ABD'nin kararını kınadı”  başlığını kullandı. Haberde, ABD Başkanı Trump, tasarıya destek verecek ülkeleri  maddi misillemeyle tehdit ettiği vurgulandı.
Author Image

Hakkımızda
kamu-haber.blogspot.com yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren. İlkeli ve tarafsız haber anlayışıyla siz değerli ziyaretçilerimiz için özel olarak tasarlanmıştır. Sitemiz hakkında her türlü istek öneri ve şikayetlerinizi hapsuyu[at]gmail.com adresine mail atarak iletebilirsiniz.

Benzer Haberlerimiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.kamu-haber.blogspot.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
TELİF HAKKI;

Sitemizde yer alan resimler google servisinden temin edilmektedir tüm hakları kendilerine aittir.Sitemizde bulunan videolar fragman niteliği taşımaktadır bu sebeple hiç bir yasal işleme tabi tutulamaz.Sitemizdeki filmler/videolar/Canlı TV Kanalları kesinlikle sunucularımız da barındırılmaz. Büyük video sitelerinden vk.com , youtube.com, dailymotion.com, facebook.com gibi sayfalardan alınmaktadır bu sebeple hiç bir sorumluluğu kabul etmemektedir.

Kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz! Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını düşünen hak sahipleri bilgi[at]kamu-haber.blogspot.com adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde mücbir sebep olmazsa en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gerekli işlemler yapılacaktır.
kamu-haber.blogspot.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@kamu-haber.blogspot.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17