Son Dakika

TAKING OUT THE MUGARABAGE: IS CHINA BEHIND THE ZIMBABWE COUP?


There are signs that China could be behind the military coup that is underway in Zimbabwe, the African state, once known as Rhodesia. that has been under the rule of President Robert Mugabe since 1980.

The present situation appears to be that the army, under the command of General Constantino Chiwenga and Major General Moyo, have imposed military control and are now "ensuring the safety" of the 93-year-old President -- LOL, nice euphemism -- while they target “criminals” around the President.


The coup is believed to be in support of former vice president Emmerson Mnangagwa, 75, who was fired from his position on the 6th of November, apparently after a clash with Mugabe's much younger wife. 52-year-old Grace Mugabe, who is keen to succeed her husband when he dies, which shouldn't be long now.

Interestingly, shortly after Mnangagwa was fired as vice president, he was reported to have fled to China, which has extensive connections with Zimbabwe and must be considered its neo-colonial master.

As a young man Mnangagwa underwent military training in China in the 1960s, before being sent back to fight against the White-ruled government of Rhodesia, where he was soon jailed.

This coup looks very much like a Chinese-approved action to protect their extensive investments in the country, as it is believed that the President's wife Grace Mugabe has been using her control of her ailing husband to plunder the country.
“We are only targeting criminals around him [Mugabe] who are committing crimes that are causing social and economic suffering in the country in order to bring them to justice,” Major General Moyo said on a broadcast from the country's TV station, which had been seized by the army. "As soon as we have accomplished our mission, we expect that the situation will return to normalcy."
Mugabe and his wife, 41 years younger than him.

Chris Mutsvangwa, the leader of Zimbabwe’s war veterans organisation also pointed to the economic damage that the circle around Mugabe's wife had been causing.
“This is a correction of a state that was careening off the cliff,” Mutsvangwa told Reuters. “It’s the end of a very painful and sad chapter in the history of a young nation, in which a dictator, as he became old, surrendered his court to a gang of thieves around his wife.”
Economically, China has a dominant position in the country. For example, in 2015, the Zimbabwe Investment Authority (ZIA) approved 929 million dollars of Foreign Direct Investment into the country, with more than half of it coming from China. 

The Chinese-themed Long Cheng Plaza, Harare
The Chinese have been investing heavily in Zimbabwe's agriculture, energy, and tourism sectors, with the country's tobacco industry getting a major boost.

After the country's tobacco output had plummeted to a low of 48 million kilograms in 2008, due to the violent seizure of White-owned farms by Mugabe's thugs, Chinese tobacco giant Tianze stepped in to rebuild the industry. 

Massive investment in the form of interest free loans to farmers, and free technical support helped to boost Zimbabwe's tobacco output to 217 million kilograms in 2014, slightly short of its peak production of 231 million kilograms in 2001. The Chinese have also taken a lead in infrastructure development, building power plants and solar power stations. 

In the capital Harare the Chinese have also constructed a 200 million dollar shopping mall, the Long Cheng Plaza, where Chinese workers in the country can shop, enjoy Chinese cuisine, and even hold parties and weddings in the glamorous amusement park.

It looks like the Chinese are planning on staying, and are now just taking out the Mugarbage.
Author Image

Hakkımızda
kamu-haber.blogspot.com yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren. İlkeli ve tarafsız haber anlayışıyla siz değerli ziyaretçilerimiz için özel olarak tasarlanmıştır. Sitemiz hakkında her türlü istek öneri ve şikayetlerinizi hapsuyu[at]gmail.com adresine mail atarak iletebilirsiniz.

Benzer Haberlerimiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.kamu-haber.blogspot.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
TELİF HAKKI;

Sitemizde yer alan resimler google servisinden temin edilmektedir tüm hakları kendilerine aittir.Sitemizde bulunan videolar fragman niteliği taşımaktadır bu sebeple hiç bir yasal işleme tabi tutulamaz.Sitemizdeki filmler/videolar/Canlı TV Kanalları kesinlikle sunucularımız da barındırılmaz. Büyük video sitelerinden vk.com , youtube.com, dailymotion.com, facebook.com gibi sayfalardan alınmaktadır bu sebeple hiç bir sorumluluğu kabul etmemektedir.

Kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz! Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını düşünen hak sahipleri bilgi[at]kamu-haber.blogspot.com adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde mücbir sebep olmazsa en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gerekli işlemler yapılacaktır.
kamu-haber.blogspot.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@kamu-haber.blogspot.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17