Son Dakika

Helal Gıda Nedir? Hangi Ürünler ve Markalarda Helal Gıda Sertifikası Var. Kamuda Helal Gıda zorunluluğu geliyor

ELAL BELGESİ (Helal Sertifikası,Helal Gıda) HELAL GIDA VE HELAL SERTİFİKALAMA(Halal Certification) Bu standartlara göre, İslami kriterler ve insani gerekler bakımından “uygun” olan her ürün için bir sertifika türü belirlenmekte ve bu hususta gerek üreticinin, gerekse tüketicinin ortak bir zeminde buluşması amaç edinilmektedir.


Bilindiği gibi yurt içinde ve yurt dışında gıda alıp satmak gerçekten çok zor koşullarda sağlanmaktadır. Gerek tedarikçiler gerekse son Müslüman müşteri, tükettiği gıdanın HELAL olup olmadığını merak etmekte ve satın alırken helal sertifikası olan ürünleri tercih etmektedir. Yurt dışına gıda ürünleri satan üreticilerin artık karşısına HELAL BELGESİ olması şartı getirilmeye başlanmıştır. Bu belge artık güvenilir Helal Gıda olmanın yanında üreticinin pazarlama metodu olarak ta kullanılmaktadır. Yurt dışından ve yurt içinden gıda alan firmalarda artık üreticinin HELAL BELGESİ olmasını zorunlu koşmaya başlamışlardır.

İmzalanan 2018-2019 Toplu Sözleşmenin Tam Metninde yer alan Helal Gıda tercih edilecektir. Hükmü için aşağıda linke tıklayarak metine ulaşabilirsiniz.

http://www.memursite.com/2017/08/imzalanan-2018-2019-toplu-sozlesmenin.html


HELAL SERTİFİKASI İÇİN ARANAN ASGARİ ŞARTLAR


- Ürünün ham maddeden başlayarak mamül madde aşamasına kadar bütün proseslerinin, ürün bileşiminde bulunan bütün maddelerin ve katkı maddelerinin gerek menşei, gerek temin biçimi ve yolları, gerekse temin kaynağı bakımından İslami kriterlere ve insani gereklere uygun olması,

- Ürünün paketleme malzemelerinin ve depolama şartlarının insani gereklere ve İslami kriterlere uygun olması, - İyi üretim uygulamaları(GMP), iyi hijyen uygulamaları(GHP) ve Haccp şartlarını sağlamalıdır. helal gıda,helal gıda belgesi,helal gıda nedir?,helal sertifikası,helal sertifikası nedir,helal belgesi nasıl alınır - Gerek ürünün üretim aşamalarında, gerek ürün bileşiminde yer alan bütün unsurlarda, gerekse ürün bileşimindeki her bir unsurun üründe bir araya gelmesiyle oluşabilecek etkilerinde İslami kriterlere, insani gereklere, sağlık ve temizlik şartlarına, beslenme bakımından gerekliliğe uygun vasıfları taşımasıHelal belgesinin tüm dünyada geçerli olması çok önemlidir. MALEZYA JAKIM tarafından akredite olan belgelendirme kuruluşlarından alınan helal belgeleri tüm dünyada geçerlidir. KAS Sertifikasyon, MALEZYA Helal Belgelendirme Kuruluşu "JAKIM"  tarafından akredite edilmiş ve belgelendirme yapmaktadır. Bu belgeler JAKIM tarafından da onaylı ve tüm dünyada geçerli olan Helal BELGESİ ‘dir.

HELAL Belgesi (Sertifikası) Yararları Nelerdir?
- Helal Sertifikalama, ürünleri, katkı maddelerini, hazırlama ve işleme yöntemlerini, temizlik ve sağlık şartlarını, katı güvenlik kuralları içinde denetleyen tarafsız bir bilirkişi hizmeti sunar,
- HACCP, ISO ve diğer kalite ve güvenlik standartlarına uygun ve yeni teknolojilere, yeni katkı maddelerine adaptasyonu seri bir şekilde takip edebilen, helal bilginin eğitimini almış kilit personel tarafından denetimi gerçekleştirir,
- Ürünün ve üreticinin Küresel İslam içinde tanınmasını ve tanıtılmasını sağlar,
- Çeşitli ülkelerde açılan fuarlarda katılımına destek verir.



Helal Sertifikasyonu hangi ürünleri kapsıyor?
Toplam helal pazarı içinde akla ilk gelen kuşkusuz gıda ürünleri. Ancak Helal Sertifikasyonu dediğimizde konu sadece gıda ve içeceklerle sınırlı kalmıyor.

helal-gida-gidahatti

İnsan vücuduna sürülen ve deriden nüfuz eden tüm kremler ve kozmetik ürünleri için de helal belgelendirme söz konusu. Tekstil sektörü açısından baktığımızda, hangi hayvanın derisinin kullanıldığı veya tekstil boyalarındaki kimyasalların hangi ham maddeden üretildiği önem kazanıyor. Bir başka alan ise hizmet sektörü. Örneğin helal otel hizmetleri dendiğinde, bu otellerde sunulan yemeklerin ve diğer hizmetlerin, belli İslami kural ve hassasiyetlere uygun olarak verildiğini anlıyoruz. Dolayısıyla, helal belgelendirmesi sektörel olarak çok geniş bir alana hitap ediyor.

Helal ürün pazarına ilişkin bazı veriler..
Dünya genelinde 1.8 Milyar Müslüman nüfusu bulunmakta. Buradan hareketle dünya genelinde sadece helal belgesine konu gıda ürünlerinin  ticari hacmi 660 Milyar Dolar seviyelerinde. Diğer sektörleri de eklediğimizde bu rakam 2 trilyon doları aşmakta.

Yıllık büyüme oranının %8-10 arasında olduğunun değerlendirildiği pazardan, helal belgelendirme kuruluşlarının elde ettiği ciroya bakıldığında ise 6 milyar doları aşan bir ciro olduğu tahmin ediliyor.

Helal gıda ve yaşam stilinde ikinci en büyük potansiyel piyasa olan Türkiye pazarının, 2018 yılında 237 milyar dolara ulaşacağı düşünülüyor..dinarstandard-gidahatti

DinarStandard’dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin Helal gıda & yaşam stili iç tüketim piyasası, küresel olarak ikinci en büyük potansiyel piyasa. 2012 yılında 154 milyar dolar olduğu tahmin edilen Türkiye piyasasının, 2018 yılında 237 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. İslami yaşam stili olarak en büyük piyasa olan Endonezya’nın 2012 yılında 235 milyar dolar, üçüncü en büyük piyasa olan Suudi Arabistan’ın 91 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Thomson Reuters ortaklığında hazırlanan son “State of the Global Islamic Economy” raporunda, hızla büyüyen Helal gıda & yaşam stili sektörlerinde 2012 yılı tüketici harcamaları 1,62 trilyon dolar olarak hesaplanırken, bu miktarın 2018 yılında 2,47 trilyon dolara yükseleceği öngörüldü.

ggvGüvenilir Gıdalar Vakfı Helal Belgesinin ne olduğuna bu belgeye neden ihtiyaç olduğundan nasıl verileceğine kadar birçok konuya açıklık getiriyor.  İşte GGV’nin Helal Gıdaya ilişkin verdiği bilgiler..

Helal Sertifikasyonu ve Hukuki Altyapı
Geriye baktığımızda neredeyse 10 yıldan bu yana helal gıda sertifikasyonuna ilişkin hukuki altyapının tam olarak oluşturulabil-diğini söylemek son derece zor.  Tabii helal gıda konusunda “denetim” ve “düzenleyici mekanizmaların” eksikliği nedeniyle sertifika işinin rant kapısına dönüşmüş olması da bir başka önemli sorun.

Helal Belgesi Nedir?

Teknik denetimlere dayanarak teknik açıdan yeterli en az iki Müslümanın fiili gözlemleri ve sistemin devamlılığını sağlamak için kurulan bir helal güvence sistemine istinaden yapılan kefalet, şehadettir. Dilimize İngilizceden geçen sertifikasyon aslında Şahadetname anlamı taşımaktadır ve İslam hukuku açısından bağlayıcı olan bir beyanı ortaya koyar. Helal gıda sertifikasyonu fıkhi bir konudur.

Belgelendirmeye Neden İhtiyaç Var?
İçinde bulunduğumuz modern üretim sistemi içerisinde herhangi bir Müslüman, uzman desteği olmaksızın bir ürünün helalliği konusunda kesin bir karara varamaz. Doğru bir karar alınabilmesi için İslam hukukunu da bilen gıda, veterinerlik, ziraat, biyoloji, kimya vb. gibi alanlarda uzman bilim adamlarının değerlendirmesi ile konunun teknik yönüne de vakıf, Müslüman din alimlerinin, karar alma sürecinde olması gerekir.

-in,-helal-ette-uluslararasi-sertifika-pesinde…Bir gıda ürünün helal olabilmesi için ürünün veya üründe kullanılan hammaddelerin helal olması yeterli değildir. Gıdanın menşei, üretim veya işleme süreci ve işleme metodlarının da İslam hukukuna uygun olması gerekir. Aynı zamanda, tüm bu bileşenleri ve proses yardımcı malzemelerin de İslami esaslara göre meşru yollardan elde edilmiş olması gerekir. Helal Gıda, haram veya şüpheli gıda ve maddeler ile necis olan şeylerden arındırılmış olmalıdır.

Ürünlerin sevkiyat ve depolama süreçlerinde ve gerektiğinde satış aşamasında ilave bir çaba ve sürekli dikkat gerekmektedir. Belgelendirme, belge kapsamına giren ürünlerin helalliğini etkileyen tüm süreçlerin ve bu süreçlere ait risklerin izlenebilir bir sistem dahilinde sürekli kontrol altında tutulmasını sağlar.

İslam Açısından Helal
Hayatın bütün alanlarıyla ilgili düzenlemelerde bulunan İslâm, insan hayatının devamlılığı adına belki de en zarurî bir ihtiyaçhelal-gidalar-gidahatti olan yiyeceklerle ilgili de pek çok hüküm vaz’ etmiş ve bu alanda bazı sınırlamalar getirmiştir. Bu itibarla İslâm’da teşri’ kılınan bütün hükümleri hayatlarına tatbik etmekle mükellef olan Müslümanlar için, hemen her gün almak zorunda oldukları yiyecek ve içeceklerle ilgili hükümlerin bilinip yaşanması da büyük bir önem arz etmektedir.

Helal kelimesi izin verilen, İslam Hukuku kurallarına uygun anlamına gelmektedir. Kısaca, Allah’ın Müslümanlara izin verdikleri demektir. Müslümanlar haramdan uzak durmak zorundadırlar. Bir Müslüman hayatı boyunca izin verilen ve tavsiye edilen şekilde yaşamaya çalışmak zorundadır. Helal gıda; bir Müslümanın İslam Hukuku kurallarına göre tüketebileceği gıdaları ifade etmektedir.

Helal Belgelendirme Kuruluşları ne kadar Helal
Helâl belgelendirme kuruluşlarının yapıları incelendiğinde, Türkiye’deki durumun tüm dünyadaki örnekleriyle benzerlikler teşkil ettiği görülmektedir.

Yurt dışında, Cami dernekleri, Müslüman cemaat ve gruplara ait dernekler, Müslüman sivil toplum kuruluşları ve ticari girişimler Helâl belgesi vermektedir. Bunların yanında Müslüman olmayan bazı kurumların da Helâl belgesi verdikleri tespit edilmiştir.

helal-dunya

Bazı cami dernekleri veya Müslüman sivil toplum kuruluşlarının, bölgelerinde Helâl gıda alanındaki problemleri çözmek için bu çalışmalara başlamak zorunda kaldıkları görülmektedir. Helâl belgelendirmesi, çok karmaşık, hem fıkhi hem de teknik olarak çok iyi incelenip değerlendirilmesi gereken bir konudur. Bu konu üzerine yetkin uzman denetçisi ve gerekli altyapısı olmayan kuruluşların, iyi niyetli dahi olsa verdikleri Helâl belgeleri risk taşımaktadır.

Bunun yanında, dünyada çoğu mezhep ve din âlimi tarafından kabul edilmeyen fıkhi kurallara göre helâl belgesi veren kurumlar da mevcuttur. Örneğin domuzdan üretilen ürünlerde bilimsel olarak ispat edilmiş bir istihale olmamasına rağmen (jelatin, kan serumu, enzim vb.) istihaleyi kabul eden veya Helâl kesilmemiş hayvanlardan üretilen jelatin, kollajen veya hayvansal mayaların istihaleye uğradığının fetvasını vererek belgelendirebilen kuruluşlar mevcuttur. Helâl belgesi verirken bu kuruluşların çok iyi incelenmesi gerekmektedir.

Farklı Mezhepler Farklı Yaklaşımlar
Mezhepsel farklılıklar veya ülkelerin dini otoritelerinin verdiği fetvalara göre farklılık arz eden konuların da Helâl belgesi verirken iyi değerlendirilmesi gerekli. Etil alkolün sentetik yolla veya şaraptan elde edilmesine göre necislik ve haramlık konusunda fıkhî olarak farklı fetvalar bulunmaktadır, buna bağlı olarak kuruluşların bir kısmı ürüne dışarıdan etil alkol katılmasını farklı oranlarda kabul edebilmektedirler.

helal-gida

Çoğu ülkede Helâl standartlarına göre kanatlı kesimhanelerinde gaz ile sersemletme (bayıltma veya gerçekte yüksek oranda öldürme) kabul edilmezken, bazı ülkelerde gaz ile bayıltma gerçekleştirilen kesimhanelere Helâl belgesi veren kuruluşlar bulunmaktadır.

Gayr-i Müslüm Kişi Helal Sertifikası düzenlerse…
Özellikle Avrupa’da, Gayr-i Müslim kişilerin yazdığı Helâl standartlarını destekleyen ve bu standartlara göre denetim yapıp belge veren kurumlar maalesef vardır. Helâl denetimlerini de Müslümanların yapıp yapmadığını bilmediğimiz ancak belgelendirme sürecini Gayr-i Müslim kişilerin yürüttüğü bu kuruluşların Helâl belgelerinin kabul edilmemesi ve bu kurumları destekleyen veya kabul eden Helâl belgelendirme kuruluşlarının iyi incelenmesi gerekmektedir.

Artan Dünya nüfusuyla birlikte gelişen modern endüstriyel üretim sistemleri içerisinde herhangi bir Müslümanın, uzman desteği olmaksızın bir ürünün Helalliği konusunda kesin bir hükme varması mümkün gözükmemektedir.

Helal konusunda doğru bir karara varılabilmesi için İslam hukukunu da yeterli seviyede bilen gıda, proses, veterinerlik, ziraat, genetik ve moleküler biyoloji, biyoloji, biyoteknoloji, biyokimya, kimya gibi alanlarda uzman bilim adamlarının değerlendirmesi ile konun teknik yönüne de vakıf, Müslüman din alimlerinin, karar alma sürecinde olması gerekir. Aynı zamanda alınan bu kararların ürünleri tüketecek Müslüman toplumlarının mezhepsel farklılıklarını da gözeterek alınmış olması meselenin önemli bir boyutunu oluşturur.



 helal gıda ile ilgili aramalar helal gıda afia helal sertifikalı tavuk helal gıda nedir torku helal mi gimdes helal peynir gimdes helal sertifikalı ürünler çikolata helal gıda marketleri gimdes helal sucuk Helal Sertifikalı Ürünler BAL BİTKİSEL YAGLAR ÇİG KOFTE ÇİKOLATA KOZMETİK VE TEMİZLİK MADDELERİ KURUYEMİŞ, KURUTULMUŞ MEYVE SEBZE GLIKOZ FRUKTOZ SURUP HELVA REÇEL LOKUM PİŞMANİYE ŞEKERLEME BEYAZ ET (TAVUK VE HİNDİ) SALÇA KETÇAP MAYONEZ KIRMIZI ET MAKARNA MAYA VE STARTER KÜLTÜRLER MEYVE SUYU UN KATKI MADDELERİ TAT GIDA SANAYİ A.Ş. SEK SÜT MKP İŞLETMESİ Firma Logosu: Firma adı: TAT GIDA SANAYİ A.Ş. SEK SÜT MKP İŞLETMESİ/ AĞU 9, 2017 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Read More HİKOS GIDA Firma Logosu: Firma adı: HİKOS GIDA-ALPER ÖRNEK / ADANA Sertifikanın kapsadığı ürünler: YUFKA KÖY YUFKASI AĞU 3, 2017 UNLU MAMÜLLER VE PASTACILIK MALZEMELERİ Read More ÖZET GIDA HAYVANCILIK Firma Logosu: Firma adı: ÖZET GIDA HAYVANCILIK TARIM NAKLİYAT TİC. VE SAN.LTD.ŞTİ. / KAYSERİ TEM 20, 2017 KIRMIZI ET Read More Nafia Gıda Kozmetik Firma Logosu: Firma adı: NAFİA GIDA LTD. ŞTİ. (SAFİA) / İstanbul Sertifikanın kapsadığı ürünler: TEM 20, 2017 KOZMETİK VE TEMİZLİK MADDELERİ Read More ERKAYA KATKI MADDESİ Firma Logosu: Firma adı: ERKAYA LAB. CİH. KAL. KONT. GIDA KATKI MAD. İML. İTH. TEM 18, 2017 KATKI MADDELERİ Read More ASİL NUR KİMYA (FERADİSİN) Firma adı: ASİL NUR KİMYA (FERADİSİN)-İSTANBUL Sertifikanın kapsadığı ürünler: DOĞAL DİŞ MACUNU Sertifika alım TEM 18, 2017 KOZMETİK VE TEMİZLİK MADDELERİ Read More DEĞİRMENCİ TEKSTİL TARIM ÜRÜNLERİ Firma Logosu: Firma adı: DEĞİRMENCİ TEKSTİL TARIM ÜRÜNLERİ NAKLİYECİLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. TEM 13, 2017 UN Read More YUSUF TAİYOOB MALAYSİA Firma Logosu: Firma adı: YUSUF TAİYOOB SDN. BDH. – MALAYSİA / PENANG Sertifikanın kapsadığı TEM 13, 2017 MEYVE VE SEBZE SUYU VE KONSANTRELERİ Read More YEŞİLKÜRE ORGANİK ÜRÜNLER Firma Logosu: Firma adı: YEŞİLKÜRE ORGANİK ÜRÜNLER A.Ş. / SAMSUN Sertifikanın kapsadığı ürünler: PİLİÇ TEM 13, 2017 BEYAZ ET (TAVUK VE HİNDİ) Read More TATBAK GIDA Firma Logosu: Firma adı: TATBAK GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. / İSTANBUL Sertifikanın kapsadığı TEM 13, 2017 DONDURMA ÖZALTIN YUMURTA Firma Logosu: Firma adı: ÖZALTIN YUMURTA – YALÇIN ÖZALTIN / SAKARYA Sertifikanın kapsadığı ürünler: TEM 13, 2017 YUMURTA Read More NARİN BYS Firma Logosu: Firma adı: NARİN BYS DIŞ TİC A.Ş. / MERSİN Sertifikanın kapsadığı ürünler: TEM 13, 2017 REÇEL PEKMEZ LOKUM VE ŞEKERLEME Read More KRİSTAL KOZMETİK Firma Logosu: Firma adı: KRİSTAL KOZMETİK LTD. ŞTİ. / BALIKESİR Sertifikanın kapsadığı ürünler: DOĞAL TEM 13, 2017 KOZMETİK VE TEMİZLİK MADDELERİ Read More GÜL-ES GIDA Firma Logosu: Firma adı: GÜL-ES GIDA GÜLSÜM SARIKAN / BURSA Sertifikanın kapsadığı ürünler: MUSTAFAKEMALPAŞA TEM 13, 2017 UNLU MAMÜLLER VE PASTACILIK MALZEMELERİ Read More ETOL AROMA VE BAHARAT Firma Logosu: Firma adı: ETOL AROMA VE BAHARAT GIDA ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. A.Ş. TEM 13, 2017 AROMA, BAHARAT Read More ECOLAB TEMİZLİK SİSTEMLERİ Firma Logosu: Firma adı: ECOLAB TEMİZLİK SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ / İSTANBUL Sertifikanın kapsadığı ürünler: P3 TEM 13, 2017 KOZMETİK VE TEMİZLİK MADDELERİ Read More DOST ZİRAAT HAYVANCILIK Firma Logosu: Firma adı: DOST ZİRAAT HAYVANCILIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ / İSTANBUL TEM 13, 2017 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Read More CİHAN INT. TRADE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. Firma Logosu: Firma adı: CİHAN INT. TRADE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. / MERSİN Sertifikanın TEM 13, 2017 SALÇA KETÇAP MAYONEZ Read More BİOLANDES GÜL Firma Logosu: Firma adı: BİOLANDES GÜL SAN. VE TİC. A.Ş. / ISPARTA Sertifikanın kapsadığı TEM 13, 2017 AROMATİK YAĞLAR Read More AYDIN FISTIK FINDIK Firma logosu: Firma adı: AYDIN FISTIK FINDIK PAZARLAMA A.Ş. / GAZİANTEP Sertifikanın kapsadığı ürünler: TEM 13, 2017 KURUYEMİŞ KURUTULMUŞ MEYVE SEBZE AKINCI BULGUR Firma Logosu: Firma adı: AKINCI BULGUR VE GIDA MADDELERİ SAN. TİC. LTD.ŞTİ / GAZİANTEP TEM 13, 2017 BAKLİYAT Read More SÜTÇÜ İMAM DONDURMA Firma logosu: Firma adı: SÜTÇÜ İMAM DONDURMA GIDA TUR. İNŞ. SAN. VE TEM 11, 2017 DONDURMA Read More MİLKON SÜT VE GIDA MAMÜLLERİ SANAYİ VE TİC A.Ş. Firma logosu: Firma adı: MİLKON SÜT VE GIDA MAMÜLLERİ SANAYİ VE TİC A.Ş. TEM 10, 2017 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Read More MARANKİ HOŞBEYZADE GIDA ŞEKERLEME A.Ş. Firma logosu: Firma adı: MARANKİ HOŞBEYZADE GIDA ŞEKERLEME A.Ş. – KASTAMONU Sertifikanın kapsadığı ürünler: HAZ 20, 2017 REÇEL PEKMEZ LOKUM VE ŞEKERLEME Read More HİLAL KURUYEMİŞ Firma logosu: Firma adı: HİLAL GIDA MAD.SAN.İNŞ.TAAH.TİC.LTD.ŞTİ. / TRABZON Sertifikanın kapsadığı ürünler: BEYAZ AYÇEKİRDEK HAZ 15, 2017 KURUYEMİŞ KURUTULMUŞ MEYVE SEBZE Read More GÜL HİZMET YUFKA Firma logosu: Firma adı: GÜL HİZMET YUFKA / TRABZON Sertifikanın kapsadığı ürünler: YUFKA KURU HAZ 15, 2017 UNLU MAMÜLLER VE PASTACILIK MALZEMELERİ Read More MEVA DÖNER VE PRODÜKSİYON TİC. LTD. ŞTİ. Firma logosu: Firma adı: MEVA DÖNER VE PRODÜKSİYON TİC. LTD. ŞTİ. Sertifikanın kapsadığı ürünler: MAY 20, 2017 İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ Read More BAĞIŞLAR UN GIDA TARIM NAKLİYAT PETROL ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ. Firma logosu: Firma adı: BAĞIŞLAR UN GIDA TARIM NAKLİYAT PETROL ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ. MAY 20, 2017 UN Read More TUNÇKAYA KİMYEVİ MADDELER TİCARET VE SANAYİİ A.Ş. Firma logosu: Firma adı: TUNÇKAYA KİMYEVİ MADDELER TİCARET VE SANAYİİ A.Ş.- TUZLA- İSTANBUL MAY 20, 2017 GENEL Read More MERT GIDA Firma logosu: Firma adı: MERT GIDA -BURSA Sertifikanın kapsadığı ürünler: KURUTULMUŞ ALACA BİBER MAY 20, 2017 KURUYEMİŞ KURUTULMUŞ MEYVE SEBZE CALMİO GIDA TARIM VE ENERJİ SAN.TİC.A.Ş Firma logosu: Firma adı: CALMİO GIDA TARIM VE ENERJİ SAN.TİC.A.Ş Sertifikanın kapsadığı ürünler: MAY 20, 2017 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Read More Gesaş Genel Gıda San.ve Tic.A.Ş. Firma logosu: Firma adı: Gesaş Genel Gıda San.ve Tic.A.Ş. Karatay KONYA Sertifikanın kapsadığı ürünler: SİMİTLİK MAY 11, 2017 REÇEL PEKMEZ LOKUM VE ŞEKERLEME Read More BURCU GIDA KONSERVECİLİK VE SALÇA SANAYİ A.Ş. Firma adı: BURCU GIDA KONSERVECİLİK VE SALÇA SANAYİ A.Ş.- BALIKESİR Sertifikanın kapsadığı ürünler: DOMATES NİS 22, 2017 SALÇA KETÇAP MAYONEZ Read More ORGANİCA NATURAL Firma adı: ORGANİCA NATURAL DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. Sertifikanın kapsadığı ürünler: ORGANİK BİOAKTİF ZEYTİNÖZLÜ MAR 16, 2017 KOZMETİK VE TEMİZLİK MADDELERİ Read More ALTINBAŞAK HELAL ÜRÜN. TOPTAN DAĞITIM Firma adı: ALTINBAŞAK HELAL ÜRÜN. TOPTAN DAĞITIM (BÂB-I ŞİFA) – İSTANBUL Sertifikanın kapsadığı ürünler: BÂB-I MAR 15, 2017 KOZMETİK VE TEMİZLİK MADDELERİ Read More Yazıcıoğlu Baklavaları Firma adı: YAZICIOĞLU BAKLAVALARI MUHAMMED ABDULLAH KAYA Sertifikanın kapsadığı ürünler: ET DÖNER PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ OCA 26, 2017 İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ, UNLU MAMÜLLER VE PASTACILIK MALZEMELERİ Read More Kuka Collection Firma adı: KUKA HEDİYELİK EŞYA, GIDA ÜRET. VE BESİCİLİK VAROL ÖNSEL Sertifikanın kapsadığı ürünler: OCA 26, 2017 KIRMIZI ET Read More No Thumbnail AŞM Et Firma adı: AŞM ET KOMBİNASI GIDA A.Ş. Sertifikanın kapsadığı ürünler: KÜÇÜKBAŞ-BÜYÜKBAŞ Sertifika alım tarihi: OCA 11, 2017 KIRMIZI ET Read More No Thumbnail Yenidoğan Ekmek Fabrikası Firma adı: YENİDOĞAN EKMEK UN VE UNLU MAMÜLLERİ LTD.ŞTİ. Sertifikanın kapsadığı ürünler: EKMEK KEPEKLİ OCA 11, 2017 EKMEK Read More Ezine Peymar Firma logosu: Firma adı: EZİNE PEYMAR GID.TUR. AK. NAK. İNŞ. SAN. TİC.LTD.ŞTİ. Sertifikanın kapsadığı ARA 27, 2016 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ 111 PİZZA Firma logosu: Firma adı: 111 PİZZA VE ÇİĞ KÖFTE Sertifikanın kapsadığı ürünler: SADE PİZZA ARA 27, 2016 UNLU MAMÜLLER VE PASTACILIK MALZEMELERİ Read More Ünal Peynircilik Firma logosu: Firma adı: ÜNAL PEYNİRCİLİK İTH. İHR. TİC. LTD. ŞTİ. Sertifikanın kapsadığı KAS 18, 2016 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Read More Türkova Firma logosu: Firma adı: TÜRKOVA SÜT ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET LTD. ŞTİ. Sertifikanın kapsadığı KAS 8, 2016 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Read More Volsa Baharat Firma logosu: Firma adı: VOLSA İNŞAAT GIDA LOJİSTİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Sertifikanın KAS 1, 2016 BAHARAT Read More Doğa Kasap Firma logosu: Firma adı: DOĞA KASAP-ZÜLFİKAR ŞAFAK Sertifikanın kapsadığı ürünler: TAZE KARKAS,PARÇA ET VE EKİ 21, 2016 İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ, KIRMIZI ET Read More No Thumbnail Hasan Baba Yumurta Firma logosu: Firma adı: HASAN BABA TAVUKÇULUK-HASAN AYDIN Sertifikanın kapsadığı ürünler: TAVUK YUMURTASI EKİ 18, 2016 YUMURTA Read More Yıldız Gıda Firma logosu: Firma adı: Yıldız Gıda Yapı Sanayi Ve Ticaret A.Ş. – İSTANBUL EKİ 13, 2016 AMBALAJ Read More Uğurluoğlu Yağ Firma logosu: Firma adı: UĞURLUOĞLU BİTKİSEL YAĞ SANAYİ NEJDET UĞURLUOĞLU – KONYA Sertifikanın kapsadığı EKİ 5, 2016 AROMATİK YAĞLAR Read More No Thumbnail Maçkalı Gıda Firma logosu: Firma adı: MAÇKALI GIDA TİCARET A.Ş. Sertifikanın kapsadığı ürünler: TAZE VE EYL 21, 2016 SERTİFİKASI ASKIYA ALINANLAR Read More Taraklı Süt Firma logosu: Firma adı: TARAKLI SÜT ÜRÜNLERİ 08.04.2017 tarihinde Firmanın isteği üzerine iptal edilmiştir. Sertifikanın kapsadığı ürünler: EYL 21, 2016 HELAL SERTİFİKASI İPTAL OLANLAR Aşıkbaba Et Firma logosu: Firma adı: AŞIKBABA ET VE ET ÜRÜNLERİ GIDA TARIM VE HAYVANCILIK SAN. EYL 8, 2016 İŞLENMİŞ ET ÜRÜNLERİ Read More Kervansaray Kahve Firma logosu: Firma adı: KERVANSARAY KAHVE GIDA ÜRETİM PAZARLAMA SAN VE TİC. LTD. ŞTİ. EYL 8, 2016 ÇAY VE KAHVE Read More No Thumbnail BSÇ Kimya Firma logosu: Firma adı: BSÇ KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Askıya Alınma Sebebi: EYL 1, 2016 SERTİFİKASI ASKIYA ALINANLAR Read More Naturoil – Natur Foods Firma logosu: Firma adı: NATUROİL GIDA VE KİMYA SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Sertifikanın kapsadığı AĞU 30, 2016 AROMATİK YAĞLAR, DOĞAL ÜRÜNLER Read More Afia – Bisküvi, Çikolata, Kek, Cips ve Şekerleme Firma adı: Nafia Gıda – İstanbul Sertifikanın kapsadığı ürünler: ÇİKOLATALI GOFRET KAKAO KREMALI GOFRET VANİLYA AĞU 23, 2016 BİSKÜVİ, ÇİKOLATA, CİPS VE ŞEKERLEME, KEK Read More Afia – Bebe Bisküvi Firma adı: Nafia -İstanbul Sertifikanın kapsadığı ürünler: BEBE BİSKÜVİ Sertifika alım tarihi: 23/12/2012 Firma AĞU 23, 2016 BEBEK VE ÇOCUK BESLENMESİ Read More Afia – Nişasta Firma adı: Nafia – İstanbul Sertifikanın kapsadığı ürünler: BUĞDAY NİŞASTASI MISIR NİŞASTASI Sertifika alım AĞU 23, 2016 NİŞASTA GLİKOZ ŞURUBU Read More Afia – Dondurma Firma adı: Nafia Gıda – İstanbul Sertifikanın kapsadığı ürünler: AFİBUZ PORTAKALLI BUZ AFİBUZ LİMONLU AĞU 23, 2016 DONDURMA Read More Emsay – Yeşil Marka Firma logosu: Firma adı: Emsay Gıda Bilişim Danışmanlık Osman Emre Sayın Sertifikanın kapsadığı ürünler: AĞU 23, 2016 KOZMETİK VE TEMİZLİK MADDELERİ Read More Nisanur – Cosmolab Firma logosu: Firma adı: Cosmolab Satış ve Pazarlama A.ş. Sertifikanın kapsadığı ürünler: Onarıcı Saç AĞU 18, 2016 KOZMETİK VE TEMİZLİK MADDELERİ Üçer Gıda Firma logosu: Firma adı: Üç-er Gıda San. ve Tic. A.Ş. Sertifikanın kapsadığı ürünler: Simitlik AĞU 9, 2016 REÇEL PEKMEZ LOKUM VE ŞEKERLEME Read More 7K DAĞITIM (SPUMY) Firma adı: 7K DAĞITIM (SPUMY) – İSTANBUL Sertifikanın kapsadığı ürünler: SPUMY ORGANIC ARGAN YAĞLI AĞU 1, 2016 KOZMETİK VE TEMİZLİK MADDELERİ Read More No Thumbnail Aziziye Süngeriç Yumurta Firma adı: Aziziye Süngeriç Yumurta Sertifikanın kapsadığı ürünler: Tavuk Yumurtası Share TEM 12, 2016 YUMURTA Read More Tarkim – Carbon Firma logosu: Firma adı: TARIMSAL KİMYA TEKNOLOJİLERİ SAN. VE TİC. A.Ş. Sertifikanın kapsadığı ürünler: TARKİM-CARBON TEM 12, 2016 ÜRETİM YARDIMCI MALZEMELER Read More Canberk Gıda (Mayaköy, Mayamia, Fermia) Firma logosu: Firma adı: CANBERK GIDA İHTİYAÇ MAD. NAK. SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TEM 12, 2016 UNLU MAMÜLLER VE PASTACILIK MALZEMELERİ Read More BURAM BAL (Manavlar Gıda) Firma logosu: Firma adı: MANAVLAR GIDA SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. Sertifikanın kapsadığı HAZ 15, 2016 BAL Read More Merve Gıda (Akgün Mervet) Firma logosu: Firma adı: MERVE GIDA TEKS. SAN. TİC. PAZ. LTD. ŞTİ. Sertifikanın kapsadığı MAY 12, 2016 SERTİFİKASININ SÜRESİ GEÇENLER Read More AFİA PİRİNÇ UNU Firma adı: NAFİA GIDA – İSTANBUL (pirinç unu) Sertifikanın kapsadığı ürünler: PİRİNÇ UNU Sertifika NİS 12, 2016 UN Read More No Thumbnail KAŞIKÇIOĞLU SÜT Firma logosu: (kaşıkçıoğlu) Firma adı: KAŞIKÇIOĞLU SÜT ÜRÜNLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ. Sertifikanın NİS 6, 2016 SERTİFİKASININ SÜRESİ GEÇENLER Read More ÇANCILAR Firma logosu: (çancılar) Firma adı: ÇANCILAR DAYANIKLI TÜK. MAL. GID. TAR. PET. OTO. İNŞ. NİS 6, 2016 SERTİFİKASININ SÜRESİ GEÇENLER
Author Image

Hakkımızda
kamu-haber.blogspot.com yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren. İlkeli ve tarafsız haber anlayışıyla siz değerli ziyaretçilerimiz için özel olarak tasarlanmıştır. Sitemiz hakkında her türlü istek öneri ve şikayetlerinizi hapsuyu[at]gmail.com adresine mail atarak iletebilirsiniz.

Benzer Haberlerimiz:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İnd | Ping | Bing | Ping 2 | Feedburner | Auto Ping | Yandex Memurlar Kamu personeli memur adayları sağlık personeli meb personeli memur alımı kamu personeli alımı KPSS ve sınav haberleri Memurlar Haber sitesi Memur alımı, memur maaşları, memurlar için haberler, öğretmen haberleri, öğretmen atamaları, memur zamları, 4c, 4b, iş ilanları, memur ilanları, kpss haberleri Memur Site'de
Bedava MP3 Download, MP3 indir, Ücretsiz MP3, Dangerous MP3, Dangerous MP3Yerli ve yabancı hd film izle, Türkçe dublaj ve alt yazı seçenekleri ile en güncel filmleri 1080p kelimeleriyle sitemize gelenler için uyarıdır. Sitemizde hiçbir MP3 ve Full Film bulunmamaktadır! Sadece bazı sitelerden dış bağlantı alınarak tanıtım amaçlı bir kaç şarkı bulunabilir. Lütfen sanata ve sanatçıya saygı için korsan müziğe hayır! Internetten mp3 yüklemek yerine onların kaset ve cd'lerini alarak destek olalım.
Günümüzün en büyük hobilerinden birisi hiç kuşkusuz TV izlemektir. Canlı TV sitemiz TV izlemeyi siz kullanıcılarına kolaylaştırmak için kurulan bir platformdur. Sitemizde tüm kanalları kesintisiz ve donmadan rahatlıkla izleyebilirsiniz.
aktüel, ürünler, kataloğu, broşürü, insert, indirim, kampanya, promosyon, a101, bim, şok, market,aktuel katalogu
YASAL UYARI;

Sitemizde yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum,analiz ve tavsiyeler, yorum,analiz ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun ve doğru sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.kamu-haber.blogspot.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir.
Sitemizde yer alan bilgiler tanı ve tedavi amaçlı değildir. Sizlere aktardığımız bilgiler, tavsiye niteliğinde olup reçete ya da tedavi yöntemlerinizi değiştirmeye yönelik değildir. Sitemizdeki bilgiler hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılmamalıdır. Sitemizdeki bilgileri uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışınız. Sağlık problemlerinizin temelinde yatan sorunu ancak doktorunuza muayene olarak bulabilirsiniz. Bu bilgiler tanı ve tedavi amaçlı kullanıldığında sorumluluk tamamen Kullanıcılar ve Üyelere aittir. Bilgilerin yanlış anlaşılmasından ve buna bağlı olarak doğabilecek mağduriyetten sitemiz yasal sorumluluk altında değildir, siteye girmekle bu şartları okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılırsınız.
TELİF HAKKI;

Sitemizde yer alan resimler google servisinden temin edilmektedir tüm hakları kendilerine aittir.Sitemizde bulunan videolar fragman niteliği taşımaktadır bu sebeple hiç bir yasal işleme tabi tutulamaz.Sitemizdeki filmler/videolar/Canlı TV Kanalları kesinlikle sunucularımız da barındırılmaz. Büyük video sitelerinden vk.com , youtube.com, dailymotion.com, facebook.com gibi sayfalardan alınmaktadır bu sebeple hiç bir sorumluluğu kabul etmemektedir.

Kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz! Sitemiz, hukuka, yasalara, telif haklarına ve kişilik haklarına saygılı olmayı amaç edinmiştir. Sitemiz, 5651 sayılı yasada tanımlanan "yer sağlayıcı" olarak hizmet vermektedir. İlgili yasaya göre, site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Bu sebeple, sitemiz "uyar ve kaldır" prensibini benimsemiştir. Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan bir biçimde paylaşıldığını düşünen hak sahipleri bilgi[at]kamu-haber.blogspot.com adresinden bize ulaşabilirler. Bizle iletişime geçilmesi halinde mücbir sebep olmazsa en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gerekli işlemler yapılacaktır.
kamu-haber.blogspot.com haber, yorum ve reklam için - İletişim: reklam@kamu-haber.blogspot.com
OcakŞubatMartNisanMayıs Haziran Temmuz Ağustos EylülEkimKasım AralıkPazartesiSalıÇarşambaPerşembeCumaCumartesiPazar  2020 2021 2022 2023 2024 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55. 56. 57. 58. 59. 60. 61. 62. 63. 64. 65. 66. 67. 68. 69. 70. 71. 72. 73. 74. 75. 76. 77. 78. 79. 80. 81. 82. 83. 84. 85. 86. 87. 88. 89. 90. 91. 92. 93. Maps1*Maps2*Maps3*Maps4*Maps5*Maps6*Maps7*Maps8*Maps9*Maps10*Maps11*Maps12*Maps13*Maps14*Maps15*Maps16*Maps17