Malzemeler
3 adet yufka
İç harcı için:
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çimdik tuz
Sosu için:
2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
Yarım su bardağı su
Yoğurt sosu için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Öncelikle mantımızın iç harcını hazırlıyoruz. Soğanları rendeliyoruz ve yağı kızdırdığımız tavaya alıyoruz. Biraz kavurduktan sonra kıymayı ekliyoruz. Kıyma da kavrulduktan sonra baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz harcımızı bir kenara alıyoruz.
Yufkalarımızı bütün bir şekilde açarak üst üste diziyoruz. Ardından ortadan 2'ye bölüyoruz ve tekrar üst üste alıyoruz. İç harcımızdan yufkanın uzun kenarına düz bir şekilde alıyoruz ve yufkayı gül şeklinde sarmaya başlıyoruz. Bütün yufkalarda aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Ayrı bir kapta yoğurtla sarımsağı karıştırıyoruz ve bir kenara alıyoruz.
Sıra geldi sosyete mantılarını kızartmaya... Ocağa tavayı alıyoruz ve içerisinde bir miktar yağı kızdırıyoruz. Ardından mantılarımızı kızartmaya başlıyoruz.
Son olarak bir kabın içerisinde yağı kızdırıyoruz ve salçayı ekliyoruz. Salça hafif kavrulduktan sonra naneyi ilave ediyoruz. Bir miktar su ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Daha sonra Sosyete mantısının üzerine önce yoğurt sosundan ardından da salça sosundan alarak sunuma ve yemeye hazır hale getirebilirsiniz... Afiyet Olsun
3 adet yufka
İç harcı için:
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çimdik tuz
Sosu için:
2 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
Yarım su bardağı su
Yoğurt sosu için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Öncelikle mantımızın iç harcını hazırlıyoruz. Soğanları rendeliyoruz ve yağı kızdırdığımız tavaya alıyoruz. Biraz kavurduktan sonra kıymayı ekliyoruz. Kıyma da kavrulduktan sonra baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz harcımızı bir kenara alıyoruz.
Yufkalarımızı bütün bir şekilde açarak üst üste diziyoruz. Ardından ortadan 2'ye bölüyoruz ve tekrar üst üste alıyoruz. İç harcımızdan yufkanın uzun kenarına düz bir şekilde alıyoruz ve yufkayı gül şeklinde sarmaya başlıyoruz. Bütün yufkalarda aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Ayrı bir kapta yoğurtla sarımsağı karıştırıyoruz ve bir kenara alıyoruz.
Sıra geldi sosyete mantılarını kızartmaya... Ocağa tavayı alıyoruz ve içerisinde bir miktar yağı kızdırıyoruz. Ardından mantılarımızı kızartmaya başlıyoruz.
Son olarak bir kabın içerisinde yağı kızdırıyoruz ve salçayı ekliyoruz. Salça hafif kavrulduktan sonra naneyi ilave ediyoruz. Bir miktar su ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Daha sonra Sosyete mantısının üzerine önce yoğurt sosundan ardından da salça sosundan alarak sunuma ve yemeye hazır hale getirebilirsiniz... Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder