Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı un
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı soğuk süt
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Üzeri için:
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1/4 demet dereotu
Hazırlanışı :
Sindirimi kolaylaştırmak ve renklerinin beyaz kalması için öbek öbek ayırdığımız karnabaharları unlu suda haşlıyoruz.Un köpürüp, tereyağı kızdığında beşamel sos hazırlamak için soğut sütü azar azar ekleyebilirsiniz.
Kök kısmını kesip, öbek öbek ayırdığınız karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürüyoruz. Karnabaharları haşlamak için kullanacağınız sıcak suyu, derin bir tencereye aktarıyoruz. Un ilave ettiğimiz suda karnabaharları 8-10 dakika kadar haşlıyoruz.
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritiyoruz. Unu 2-3 dakika kadar kavuruyoruz. Soğuk sütü azar azar ekledikten sonra topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla beşamel sosu karıştırıyoruz. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve rendelenmiş muskat cevizi kattığınız beşamel sosu kıvam aldıktan sonra ocaktan alıyoruz. Haşlanmış karnabarları, bir kevgir yardımıyla suyunu süzdürerek ısıya dayanıklı fırın kabına alıyoruz. Hazırladığınız beşamel sosu üzerlerine gezdiriyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan sıcak karnabaharları, incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle garnitür ya da ana yemek olarak servis ediyoruz. Fırında Beşamel Soslu Karnabahar hazır afiyet olsun.
1 adet orta boy karnabahar
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı un
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı soğuk süt
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Üzeri için:
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1/4 demet dereotu
Hazırlanışı :
Sindirimi kolaylaştırmak ve renklerinin beyaz kalması için öbek öbek ayırdığımız karnabaharları unlu suda haşlıyoruz.Un köpürüp, tereyağı kızdığında beşamel sos hazırlamak için soğut sütü azar azar ekleyebilirsiniz.
Kök kısmını kesip, öbek öbek ayırdığınız karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürüyoruz. Karnabaharları haşlamak için kullanacağınız sıcak suyu, derin bir tencereye aktarıyoruz. Un ilave ettiğimiz suda karnabaharları 8-10 dakika kadar haşlıyoruz.
Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritiyoruz. Unu 2-3 dakika kadar kavuruyoruz. Soğuk sütü azar azar ekledikten sonra topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla beşamel sosu karıştırıyoruz. Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve rendelenmiş muskat cevizi kattığınız beşamel sosu kıvam aldıktan sonra ocaktan alıyoruz. Haşlanmış karnabarları, bir kevgir yardımıyla suyunu süzdürerek ısıya dayanıklı fırın kabına alıyoruz. Hazırladığınız beşamel sosu üzerlerine gezdiriyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan sıcak karnabaharları, incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle garnitür ya da ana yemek olarak servis ediyoruz. Fırında Beşamel Soslu Karnabahar hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder