Ev Yapımı Baklava Tarifi Baklava Tarifi
Cevizli Baklava Tarifi İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
2 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı sirke,
1 fiske tuz,
5 su bardağı un.
Açmak İçin:
Nişasta.
Ortası İçin:
250 gr ceviz.
Üzeri İçin:
200 gr tereyağı.
Şerbeti İçin:
5 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
Yarım limon suyu.
Cevizli Baklava Tarifi
Cevizli Baklava Yapılışı
Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve kaynatalım.
İçine limon suyunu ilave edelim ve soğumaya bırakalım.
Hamuru için; bir kaba tüm malzemeyi koyalım ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.(eğer hamur çok yumuşak olursa biraz daha un ilave edilebilir)
Hamuru yaklaşık 10-15 dakika dinlendirelim.
Hamuru 40 bezeye ayıralım.
10 adet bezeyi teker teker nişasta yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım.
Aralarına bol nişasta serperek açtığımız yufkaları (10 katı ) üst üste dizelim.
Sonra merdaneyle tepsinizin büyüklüğünde açalım ve tepsiye yerleştirelim.(bu aşamada isterseniz araya ince bir kat ceviz döşeye bilirsiniz ben sadace orta kata ceviz koydum)
10 adet bezeyi de aynı şekilde açalım ve tepsiye yerleştirelim.(böylece baklavanın ortasına gelmiş oluyoruz)
Baklavanın tam ortasına bolca ceviz serpelim.
Kalan 20 bezeyi de 10’ar 10’ar açarak tepsiye yerleştirelim ve tepsiden taşan fazlalıkları keserek çıkartalım.
Daha sonra baklavayı dilimleyelim ve üzerine erittiğiniz tereyağını dökelim.
Önceden ısıtılmış 170° fırında ağır ağır pişirelim.
Tatlının ilk sıcaklığı çıktığında soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökelim.
Not: Baklavayı önceden pişirip, şerbetini bir gün sonra dökebilirsiniz. Bu durumda tatlı soğuk olacağından şerbet sıcağa yakın olmalı. Biri sıcak iken biri soğuk olmalı.
NOT:
* Evde baklava yapmanın bu kadar kolay olacağını hiç tahmin etmezdim.
* Baklava yapmayı geç yayınladım, ama daha iyi anlatayım dedim.
* Baklava yapmanın en önemli püf noktalarını madde madde yazacağım.
1- İyi bir hamur yoğurun
2- Hamuru dinlendirin.
3- Hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırın ( yaklaşık 35-40 beze)
4- Hamuru açarken nişasta kullanın
6- Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın
7- Açılan hamurları 10 veya 15 kat üst üste koyun
8-Her kata bolca nişasta serpin
9- Üst üste konulan hamurları nişasta yardımı ile tepsinizin büyüklüğünde açın
10-Açtığınız katlı hamuru tepsiye yayın ve üzerine ceviz dökün.
11- Bütün hamurlara aynı işlemi yapın.
12- Baklavayı kesmek beceri ister resimlerde nasıl kesildiğini gösterdim
13-.İşlem bitince üzerine tereyağını kızdırın dökün.
14- Kızgın tereyağını her tarafa ve kenarlara eşit dökün.
15- Fırınınız iyi tanıyın ve baklavayı çıtır çıtır pişirin.
16- Baklava soğuk şerbet ılık dökülecek.
17- Şerbeti kaynatırken ineceğine yakın limonu ilave edin.
18- Şerbet en az 10 dk. kaynamalıdır.
19- Şerbeti ocağa koyunca 3-4 dk.iyice karıştırın
20- Şerbetin kıvamı koyuca olmalıdır.
21- Şerbete bir çimdik tuz koymak şekerlenmeyi önler
22- Baklava yapmak yürek istiyor.
Baklavaya yavaş yavaş tereyağını veriyoruz.
Dilimlenmesi bitmiş baklava
Dilimleri yakından görüyorsunuz.
Kesme yapılıyor.Baklava kesmek büyük bir maharet gerektiriyor.
Kesmenin püf noktaları.
Kesip dilimlemek için tepsideki baklava önce ortadan dörde bölünüyor.
Kesme başlıyor.
Üst üste konmuş hamurların bir arada açılmış hali, hiç korkmayın açmak çok kolay, ben yapıyorsam herkes yapar.
Hamurun üzerine bol ceviz dökün, Cevizin iriliği bu şekilde olacak.
Tabak büyüklüğünde açılan hamurumuzu üst üste koyuyoruz. Aralarına bolca nişasta koyduk.
Açıyoruz.
Üst üste konulan hamurlar açılıyor.
Hamurları üst üste koyduk.
İlk hamuru tabak büyüklüğünde açıyoruz.
Baklavamız hazır.Afiyet Şeker Olsun.
Hamuru İçin:
2 adet yumurta,
1 çay bardağı sıvı yağı,
1 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı sirke,
1 fiske tuz,
5 su bardağı un.
Açmak İçin:
Nişasta.
Ortası İçin:
250 gr ceviz.
Üzeri İçin:
200 gr tereyağı.
Şerbeti İçin:
5 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
Yarım limon suyu.
Cevizli Baklava Tarifi
Cevizli Baklava Yapılışı
Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve kaynatalım.
İçine limon suyunu ilave edelim ve soğumaya bırakalım.
Hamuru için; bir kaba tüm malzemeyi koyalım ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.(eğer hamur çok yumuşak olursa biraz daha un ilave edilebilir)
Hamuru yaklaşık 10-15 dakika dinlendirelim.
Hamuru 40 bezeye ayıralım.
10 adet bezeyi teker teker nişasta yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım.
Aralarına bol nişasta serperek açtığımız yufkaları (10 katı ) üst üste dizelim.
Sonra merdaneyle tepsinizin büyüklüğünde açalım ve tepsiye yerleştirelim.(bu aşamada isterseniz araya ince bir kat ceviz döşeye bilirsiniz ben sadace orta kata ceviz koydum)
10 adet bezeyi de aynı şekilde açalım ve tepsiye yerleştirelim.(böylece baklavanın ortasına gelmiş oluyoruz)
Baklavanın tam ortasına bolca ceviz serpelim.
Kalan 20 bezeyi de 10’ar 10’ar açarak tepsiye yerleştirelim ve tepsiden taşan fazlalıkları keserek çıkartalım.
Daha sonra baklavayı dilimleyelim ve üzerine erittiğiniz tereyağını dökelim.
Önceden ısıtılmış 170° fırında ağır ağır pişirelim.
Tatlının ilk sıcaklığı çıktığında soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökelim.
Not: Baklavayı önceden pişirip, şerbetini bir gün sonra dökebilirsiniz. Bu durumda tatlı soğuk olacağından şerbet sıcağa yakın olmalı. Biri sıcak iken biri soğuk olmalı.
NOT:
* Evde baklava yapmanın bu kadar kolay olacağını hiç tahmin etmezdim.
* Baklava yapmayı geç yayınladım, ama daha iyi anlatayım dedim.
* Baklava yapmanın en önemli püf noktalarını madde madde yazacağım.
1- İyi bir hamur yoğurun
2- Hamuru dinlendirin.
3- Hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırın ( yaklaşık 35-40 beze)
4- Hamuru açarken nişasta kullanın
6- Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın
7- Açılan hamurları 10 veya 15 kat üst üste koyun
8-Her kata bolca nişasta serpin
9- Üst üste konulan hamurları nişasta yardımı ile tepsinizin büyüklüğünde açın
10-Açtığınız katlı hamuru tepsiye yayın ve üzerine ceviz dökün.
11- Bütün hamurlara aynı işlemi yapın.
12- Baklavayı kesmek beceri ister resimlerde nasıl kesildiğini gösterdim
13-.İşlem bitince üzerine tereyağını kızdırın dökün.
14- Kızgın tereyağını her tarafa ve kenarlara eşit dökün.
15- Fırınınız iyi tanıyın ve baklavayı çıtır çıtır pişirin.
16- Baklava soğuk şerbet ılık dökülecek.
17- Şerbeti kaynatırken ineceğine yakın limonu ilave edin.
18- Şerbet en az 10 dk. kaynamalıdır.
19- Şerbeti ocağa koyunca 3-4 dk.iyice karıştırın
20- Şerbetin kıvamı koyuca olmalıdır.
21- Şerbete bir çimdik tuz koymak şekerlenmeyi önler
22- Baklava yapmak yürek istiyor.
Baklavaya yavaş yavaş tereyağını veriyoruz.
Dilimlenmesi bitmiş baklava
Dilimleri yakından görüyorsunuz.
Kesme yapılıyor.Baklava kesmek büyük bir maharet gerektiriyor.
Kesmenin püf noktaları.
Kesip dilimlemek için tepsideki baklava önce ortadan dörde bölünüyor.
Kesme başlıyor.
Üst üste konmuş hamurların bir arada açılmış hali, hiç korkmayın açmak çok kolay, ben yapıyorsam herkes yapar.
Hamurun üzerine bol ceviz dökün, Cevizin iriliği bu şekilde olacak.
Tabak büyüklüğünde açılan hamurumuzu üst üste koyuyoruz. Aralarına bolca nişasta koyduk.
Açıyoruz.
Üst üste konulan hamurlar açılıyor.
Hamurları üst üste koyduk.
İlk hamuru tabak büyüklüğünde açıyoruz.
Baklavamız hazır.Afiyet Şeker Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder